Dieta cu tofu - minus 3 kilograme

Iulia Vlad
Obișnuită în bucătăria tradițio­nală asiatică, tofu - brânza vegetală preparată din boabe de soia - poate fi un ajutor prețios în lupta cu kilogramele, dacă este consumată ca parte a unei diete scăzute în calorii.

Vă face să slăbiți "frumos", da­torită proteinelor de bună ca­litate care se găsesc în soia și care ajută ca, odată cu scă­derea în greutate, să nu se piardă masa musculară, așa încât formele să rămână bine conturate și pielea fermă.
Pentru că, de obicei, se păstrează în saramură, e necesar să desărați tofu - la fel ca brânza obișnuită, tăiată felii și lăsată în apă rece, 2-3 ore.
Următoarea dietă cu tofu este ușor de urmat fiindcă "ține de foame". De-a lungul unei zile mâncați, în locul celor 3 mese principale, câte o salată (proas­păt) pregătită din: 3 roșii, un ardei, 2 castraveți, toate tăiate felii sub­țiri, 150 g tofu tăiată cu­bulețe. Salata se ase­zonează cu suc de lămâie, foarte pu­țin ulei de măsli­ne, piper, pătrunjel, mărar tocate.
Aveți voie ceai, cafea fără zahăr și cât mai multă apă plată.
După 5 zile de astfel de regim, veți cântări cu până la 3 kg mai puțin.