SĂPTĂMÂNA 10-16 IULIE

Tana Rosca
Familia va fi principala preocupare a celor mai mulți dintre noi, în intervalul acesta. As­ta ne sugerează prezența mare a planetelor în sem­nul Racului. Tensiunile acumulate în familie, pro­vo­cate de Marte, pot fi rezolvate mai ușor acum, când pla­neta comunicării Mercur a venit să tempereze impulsurile marțiene. Soluțiile cele mai pașnice și cele mai la îndemână le putem găsi marți. Luni ar fi bine să ne ferim să avem de-a face cu autoritățile, căci reacția acestora față de cererile noastre poate fi una complet neașteptată. Miercuri și joi sunt din nou zile încărcate, din pricina opoziției dintre Mar­te și Pluton. Pentru unii dintre noi poate fi vorba despre încheierea cu succes a unui proiect dificil și laborios, pentru alții, de nevoia de-a renunța la un astfel de proiect, căruia alții îi pun bețe-n roate. Lu­na nouă din noaptea de miercuri spre joi arată însă că aceștia din urmă vor găsi ușor un nou plan către care să-și îndrepte energia.

Semnele cardinale:
BERBECII
au nevoie de calm în chestiunile de familie, mai ales în weekend și apoi joi, zi în care apare însă posibilitatea de-a găsi o nouă abordare a unei probleme vechi. Miercuri și joi aveți nevoie de multă răbdare în relațiile profesionale.
RACILOR le vine mai ușor să se descurce cu puternica energie a lui Marte în semnul lor, de când Mercur îi ajută să se mai dis­tan­țeze de problemele emoționale, în abordarea discuțiilor. Doar miercuri și joi vă puteți lăsa provocați de partenerul de cuplu ori de afaceri.
BALANȚELE sunt vizate de probleme de comunicare în special sâmbătă, când le va veni greu să găsească cuvintele și tonul po­trivit, mai ales cu persoanele tinere. Pro­ble­me familiale mai vechi pot exploda miercuri și joi, dar aveți și posibilitatea de-a le găsi o soluție.
CAPRICORNII încearcă să țină sub control un parteneriat de cuplu sau de afaceri, unde conflictele stau să izbucnească. Sâmbătă vă frământă o situație legată de carieră, dar nu e bine să vorbiți despre asta. Soluții pot fi găsite după Luna nouă de joi.

Semnele fixe:
TAURII
n-ar trebui să conducă în week­end. Nici în ipostază de simpli pasageri nu prea au cum să se simtă bine. Avertismentul privind șofatul e și mai drastic pentru zilele de miercuri și joi. Bine și în siguranță vă simțiți alături de cei din familie.
LEII, protejați în continuare de cei doi benefici, Venus și Jupiter, ar trebui să se ferească totuși să intre în discuții contra­dic­torii, sâm­bătă, căci spiritele se pot încinge peste mă­sură. Sănătatea și relațiile de muncă ar tre­bui tratate cu maximă atenție, miercuri și joi.
SCORPIONII pot auzi bârfe pe seama per­soanei iubite, puse intenționat în circu­lație de ci­ne­va la care nici nu s-ar gândi. În­cercați să nu dați atenție, în special sâmbătă, acestor zvo­nuri. Pe talentul dvs. la șofat nu vă puteți baza sâmbătă, luni, miercuri și joi.
VĂRSĂTORII ar putea beneficia de un control medical meticulos, efectuat cât de curând, deoarece pe parcursul acestui in­ter­val pot apărea diverse probleme de sănătate. Încercați să vă menajați îndeosebi sâmbătă, luni, miercuri și joi.

Semnele mutabile:
GEMENII riscă să tulbure, fără a-și da mă­car seama, echilibrul relației între ei și șefi, prin vorbele aruncate la sfârșitul săptămânii. Fiți atenți la ce spuneți. De chestiuni bănești nu ar fi cazul să vă ocupați acum, pentru că vă puteți certa cu parte­nerii de afaceri.
FECIOARELE
, necăjite din cauza unor dis­cu­ții neplăcute cu șefii, pe tema carierei, s-ar pu­tea descărca, sâmbătă, asupra partenerului de cuplu. Ideea nu e bună, deoarece acesta se poate simți profund jignit, iar miercuri și joi puteți simți consecințele acestui lucru.
SĂGETĂTORILOR le vine greu să împace pretențiile familiei cu cele ale partenerului sâmbătă și se pot trezi bumbăciți din toate păr­țile. Afacerile care vi se propun în pe­rioa­da aceasta pot avea un substrat putred, nu e cazul să vă lansați în ele fără a verifica lucrurile.
PEȘTII sunt mai sensibili ca de obicei la vor­­bele aruncate într-o doară de unele per­soa­ne din familie, care probabil nici nu-și dau seama cât îi rănesc. Miercuri și joi puteți fi puși la mij­loc, între prieteni și persoana iubită. Încercați să ră­mâ­neți neutri.