ZODIACUL LUNII IULIE

Tana Rosca
- Iulie începe cu o strânsă uniune între cei doi benefici, Venus și Jupiter, în zodia Leului. Creativitatea, dragostea romantică, jocurile și distracțiile ne atrag, deci e bine de cei care sunt în concediu sau în vacanțe. Dar severul Saturn ne va da curând peste degete, dacă băgăm prea adânc mâna în pungă și cheltuim cu prea mare ușurință bani câștigați nu tocmai ușor. Ideal e să ne dedăm plăcerilor, dar cu măsură. Zodia Racului este plină de planete, pe 15 vor fi Soarele, Luna, Mercur și Marte, iar opoziția cu Pluton poate aduce la suprafață probleme familiale, legate de cine are mai mult drept la banii proveniți din moșteniri sau alte resurse comune. Venus intră în mișcare retrogradă pe 26, ceea ce nu s-a mai întâmplat de circa un an și jumătate, și începe să caute nod în papură în relațiile noastre de tot felul. Uranus o ia și el de-a-ndoaselea, pe 27, aducând numărul planetelor aflate în mișcare retrogradă la 5 (adică jumătate din efectiv). Are, prin urmare, mai mult sens să ne ocupăm de chestiunile restante, decât să ne orientăm privirea către viitor -

BERBEC
Relații de familie complicate


În primele opt zile ale lunii (dar mai puțin pe 3 iulie), drumurile zilnice sunt productive și se pot debloca anu­mite situații administrative, cărora nu reușeați să le dați de capăt. Și ieșirile cu amicii pot fi un bun prilej de des­tin­dere. Relațiile de familie sunt com­pli­ca­te în iulie și riscați să vă pierdeți răb­darea cu cei de-acasă, mai ales pe 11 și apoi la mijlocul lunii. Discuțiile pot fi pro­ductive între 9 și 23, dar nu pe 11, 16 sau 17, când vă puteți trezi în mij­lo­cul unor certuri aprinse, fără a ști exact, cum ați ajuns în punctul acela. Sunt frus­­­trări din copilărie, care se fac sim­țite acum, din nou. Dacă reușiți să vă deta­șați puțin de starea de nervi, pu­teți să vă dați seama de unde vine acest com­portament.
BANI: Ar fi bine să vă faceți un buget clar înainte de-a pleca în concediu, căci tentația de-a da bani pe diverse distracții poate fi mai mare ca în alți ani. E de asemenea indicat să vă revizuiți proiectele de afaceri ori de investiții.
CARIERĂ: Problemele familiale vă pot afecta destul de serios cariera, împiedicându-vă să lucrați bine în echipă. E o perioadă în care lucrați cel mai bine singuri, în felul acesta nici meritele, nici greșelile nu pot fi disputate.
DRAGOSTE: Ambii benefici vă în­deamnă să vă îndră­gostiți, până pe data de 18, când Venus părăsește Leul. Dar Jupiter rămâne cons­tant alături de dvs. întreaga lună, iar veselul Mercur i se alătură pe 24.
SĂNĂTATE: Pe 3 și 4 picioarele vă sunt tare sensibile, iar la sfârșit de lună e necesar să vă puneți rinichii la treabă.

TAUR
Trecutul își scoate capul


Se prea poate ca momentele pe­tre­cute alături de familia extinsă să se transforme luna aceasta în amintiri de neuitat. Prin familia extinsă nu înțe­legem doar rudele mai îndepărtate și cele prin alianță, ci și prietenii apropiați familiei dvs. Primele zile ale lunii sunt cele mai potrivite pentru a-i chema pe cei dragi la dvs. și de-a le dovedi ce gaz­­de pricepute sunteți. Răsplata va fi pe măsură. S-ar putea să auziți niscaiva bârfe pe seama dvs., cel mai probabil către finele lunii. E mai puțin important să aflați ce se discută despre dvs., cât cine a pus în circuit zvonurile respec­tive. Deci, nu reacționați la conținutul zvonurilor, ci rămâneți detașați și inte­resați-vă de unde provin.
BANI: Cu excepția datei de 3, pri­mele 8 zile sunt cele mai in­di­cate pentru a negocia sau semna con­trac­te, mai ales din acelea pe termen scurt și mediu, respectiv între trei luni și un an.
CARIERĂ: Anumiți colegi vă sunt mai puțin prieteni decât v-ați imagina și se poate să aflați despre asta printr-un concurs neașteptat de împrejurări, în jurul datelor de 13 și 19.
DRAGOSTE: Trecutul își face simțită prezența, atât în cuplu­rile consacrate (toată luna), cât și în via­ța amoroasă a Taurilor solitari (din 27), când pot constata că noua lor iubire are mul­te în comun cu una din vremuri apuse.
SĂNĂTATE: 13, 19, 25 și 26 sunt zile cu potențial de in­som­nie și cu posibile creșteri bruște ale tensiunii arteriale, în special în ceea ce-i privește pe cardiaci.

GEMENI
Utilul, la braț cu plăcutul


Sprintenul Mercur, planeta care vă guvernează, continuă să treacă prin semnul dvs. până pe 8 și, cu excepția zilei de 3, când puteți su­feri de stări de confuzie, vă merge bine: aveți cuvintele la dvs., sunteți mai eficienți ca oricând în rezolvarea problemelor și faceți toate acestea în timp re­cord. Viața dvs. cotidiană se poa­te dovedi deosebit de plă­cută, în special până pe 18, când Ve­nus și Jupiter vă aduc în cale, a­proa­pe în fiecare zi, persoane cu care vă face plăcere să interacționați. Pe par­cusul acestor întrevederi cu antu­rajul, dar și cu rudele, puteți îmbina cu ușu­rință utilul cu plăcutul, cum ar fi de exemplu plăcerea unor conversații cu prestigiul pe care-l câștigați fiind vă­zuți în com­pania unor persoane res­pectate.
BANI: Cei mai mulți dintre dvs. sunt foarte motivați să gă­sească noi surse de venituri în iulie și există șanse de reușită, în special în intervalul 9-23, când Mercur vă ajută să duceți cu succes tratative în acest sens. Puteți deveni însă prea insistenți pe 7, 12, 16 și 17, zile în care ar fi indicat să procedați cu mo­derație, altfel putând pierde exact ce doriți să câștigați.
CARIERĂ: În primele patru zile ale lunii, re­la­țiile dvs. cu șefii ori alte autorități lasă de dorit.
DRAGOSTE: Relațiile stabile încep să func­țio­neze armonios, mai ales dacă ieșiți des în lume. Gemenii singuri sunt puși mai degrabă pe flirturi.
SĂNĂTATE: Afecțiunile cronice încep să devină de­ran­jante în ultimele zile ale lunii.

RAC
Opoziții tenace


La un moment dat, patru planete vor fi cuprinse în sem­nul dvs. Este vorba despre perioada Lunii noi, care se petrece pe 16 în sem­nul dvs. O perioadă pro­pice pentru noi începuturi, am pu­tea spune, dacă în sem­nul dvs. nu s-ar afla și Soarele, și Mar­te și Mercur, iar as­pec­tul ne­plăcut al acestora din urmă cu Pluton, spune că noile ini­ția­tive s-ar putea întâlni cu o re­zistență mocnită, nu explicită, dar te­nace. E greu de păstrat cumpătul, cu un ase­me­nea cocktail Molotov activ în psi­hic, dar nu e imposibil. Adu­ce­ți-vă a­min­te că ați obținut mari succese, toc­mai alegându-vă cu grijă locul și mo­men­­tul confrun­tă­ri­lor. Pri­etenii vă sunt aproape, după 18, și vă întăresc con­­vin­gerea că vă veți putea atinge o­biec­tivele pe ter­men lung.
BANI: Ambele planete ale pros­pe­rității, Venus și Jupiter, se îngrijesc de creșterea veniturilor dvs. directe, cu condiția să nu chel­tuiți banii într-un ritm mai rapid decât îi dobândiți. De sub influența lui Ve­nus ieșiți (temporar) pe 18, deci veți fi mai puțin tentați să cumpărați obiecte frumoase dar scumpe.
CARIERĂ: Puteți avea mul­te ocazii să vă faceți remarcați , până pe 26, iar dacă vă mișcați repede, pu­teți face un salt semnificativ pe scara ierarhică.
DRAGOSTE: Pe 7, 16 și 17 puteți arbora un com­portament destul de autoritar față de un partener deja plin de resen­ti­men­te, iar urmările pot fi destul de ne­plăcute. Dacă sunteți singuri, cine­va din trecut s-ar putea să reapară, dar nu vă grăbiți să reîncepeți povestea.
SĂNĂTATE: Sunteți nervoși până pe 8 și coordonarea mișcărilor nu e prea bună. Mena­jați-vă umerii.

LEU
Marii câștigători


Ce mai, lumea e a dvs.! Cine să vă stea împotrivă, cu ambii benefici în semnul dvs., până pe 18, când Venus trece în Fecioară, dar pentru o scur­tă perioadă de timp (la în­cepu­tul lui august, micul benefic se în­toar­ce, spășit, în zodia dvs.). Până pe 18 însă aveți o mulțime de a­ven­turi de trăit, căci pe lângă pre­zența be­ne­ficilor în semnul dvs., vă bucu­rați și de un frumos aspect dese­nat de năstrușnicul Uranus. Se poate să călătoriți că­tre desti­na­ții exotice și să vă împri­e­te­niți cu perso­naje excentrice, sau să fiți propulsați, pe ne­pusă masă, în atenția pu­blicului. Ce fa­ceți și ce spuneți îi poate afecta pu­ternic pe cei din jurul dvs. - lua­ți-vă în serios rolul de model inspirațional.
BANI: Începând cu data de 19, o Venus destul de realistă (așa se comportă ea în Fecioară) vă poate ajuta să aveți - nu doar încasări mai mari, ci și să începeți măcar să descâlciți situa­ția economiilor sau a investițiilor dvs., ce pare destul de haotică.
CARIERĂ: Ați putea face progrese, dacă n-ați fi împiedicați din umbră de mai multe persoane, care nu doresc să vă vadă reu­șind. A­cestea nu se vor con­frun­ta di­rect cu dvs., ci pot încerca să vă com­­­pro­mi­tă, punându-vă în si­tua­ții în ca­re să reac­țio­nați nestă­pâ­nit. Ideal ar fi să nu răspundeți la pro­vo­cări.
DRAGOSTE: Sunteți dornici să trăiți o ex­pe­riență de dragoste ca-n po­vești, fie cu ci­ne­va nou întâlnit acum, fie cu partenerul dvs. de viață, căruia îi pu­teți face sur­pri­ze romantice de proporții.
SĂNĂTATE: Stomacul este sensibil la aciditate, iar la ju­mă­tatea lunii, trebuie supravegheată ten­siu­nea arterială.

FECIOARĂ
Un pas distanță


Cei din jur pot fi nedumeriți de comportamenul dvs., căci vă știu ca fiind firi comu­ni­cative și ac­tive. Acum, tendința este de in­te­rio­ri­zare, de retragere. Unii dintre dvs. se pot retrage pentru un timp din circui­tul monden, pentru a se dedica unor munci de bi­ne­facere, care le pot adu­ce mari satis­facții, alții se pot de­ci­de să urmeze o cale spirituală. Mi­cul be­nefic Venus, care intră în sem­nul dvs. zodiacal pe 19, vă scoate din re­clu­ziune și vă fa­ceți din nou apariția în lume, unde cei care vă cunosc se pot mira de schim­bările prin care ați tre­cut. Amabili­tatea pe care o emanați vă atrage sim­patie, dar din 26 încolo, deși nu vă mai retrageți la propriu, deveniți ceva mai distanți.
BANI: Pe 2 și 3 sunt de evitat activitățile legate de bani. E indicat să separați prie­te­nia de afaceri. La fel se întâmplă pe data de 11, când nu ar trebui să sem­nați documente legate de bani. Perioada favorabilă e la finele lunii.
CARIERĂ: Purtați discuții multe cu șefii, până pe 8, dar pe 2 și 3, acestea pot degenera în cer­turi, din pricina lipsei de exactitate a unor deta­lii. Confuzia nu e neapărat a dvs.
DRAGOSTE: Vă vine greu să des­ci­frați semnalele par­te­nerului de cuplu, care vă pun pe gân­duri, iar pe unii dintre dvs. îi pot exaspera de-a dreptul. Venus vă dă calmul (din 19) și distanța (din 26) necesare pentru a obiectiva situația.
SĂNĂTATE: Pofta de mîncare poa­te fi excesivă, pâ­nă pe 18, iar după 23, e posibilă apa­ri­ția unor aritmii cardiace.

BALANȚĂ
Ceva gropi...


Să nu vă sperie cele câteva hâr­toape pe care o să le în­tâlniți pe drumul vieții dvs. în iulie, mai precis pe 2,3 și apoi pe 11. Amin­tiți-vă că nu contează atât de mult ceea ce se întâmplă, ci felul în care ne poziționăm față de evenimentele din viața noastră. Acestea sunt puneri la încercare, care ar trebui primite cu un sen­timent de ac­ceptare, ca să vi se limpezească drumul vieții pe mai departe. Propuneți-le prietenilor dvs. să se im­plice, împreună cu dvs., în proiecte sociale sau culturale. Atâta timp cât vă veți afla în centrul acestor preocupări, ele au șansa să reușească în stil mare.
BANI: Ați dori să vă permiteți multe dintre lu­cru­rile pe care și le permit unii dintre prietenii dvs., dar încă n-a sosit vremea. Deocamdată, e nevoie să vă regândiți finanțele și să faceți eco­nomii, acolo unde se poate.
CARIERĂ: Deși se poate ca șefii să vă aibă în vedere pentru vreo promovare, ar trebui să fiți foarte atenți în raporturile cu ei, deoarece pe 2, 3, 7, 11, 16 și 17 le poate sări țandăra din te miri ce. Ideal ar fi să vă țineți mai la distanță de ei.
DRAGOSTE: Cuplurile rămase intacte după pre­siu­nile intermitente din ultimii trei ani pot reuși să-și redefinească statutul, să se apropie și mai mult, acceptând însă anumite schimbări ne­ce­sare. Balanțele singure trezesc admirație în societate și s-ar putea simți atrase de cineva mai în vârstă.
SĂNĂTATE: Intervalul optim pentru sănătatea dvs. se situează între 19 și 26, cu som­nul ca principal medicament.

SCORPION
Recapitulări


Saturn reintrat în semnul dvs. și aflat în miș­care retrogradă până pe 3 august nu vă lasă să vă culcați pe lauri. Simțiți că e cazul să luați lu­cru­rile din urmă, să vedeți la câte probe ați fost su­puși, pentru a reuși măcar să vă apropiați de obiec­ti­vele pe care vi le-ați fixat în toamna anului 2012. Acum, severul Saturn vă cere o estimare realistă, atât a eforturilor pe care le-ați depus, cât și a obiec­tivului pe care se prea poate să-l fi atins deja sau pe care sunteți pe cale să-l atingeți. Mulți dintre dvs. pot fi în situația în care, obținând ce-au vrut, se în­trea­bă la ce le-a trebuit. Important e ce v-ați de­mons­trat dvs. pe parcurs, iar bucuria reușitei va veni și ea, cu înțelepciune saturniană, în doze mici, dar pentru mai mult timp.
BANI: Ați intrat într-o pe­rioadă mai relaxată în privința veniturilor directe, dar în privința afacerilor sau a inves­tițiilor vă rămân încă multe de făcut. Până pe 8, puteți rezolva cu eficiență multe și mărunte, mai puțin însă pe 2 și 3, când gra­ba stri­că treaba.
CARIERĂ: Ați dovedit că sunteți în stare să progresați într-un ritm susținut, lăsându-i pe mulți cu gura căscată. Dacă nu lăsați succesul să vi se urce la cap, el va continua să vă însoțească în următorii 12 ani.
DRAGOSTE: Deocamdată sunteți în plin proces de autoevaluare și, deși vă doriți o relație, e vorba mai mult despre un ideal din mintea dvs. decât despre o persoană reală.
SĂNĂTATE: După 26, insomniile pot reveni în forță.

SĂGETĂTOR
Susținere generală


Primiți susținere din toa­te părțile, mai ales dacă sunteți născuți în ultimul decan al zodiei. Uranus vă pro­mite dis­tracții neobișnuite, jocuri ale minții - poate vă cum­părați o trusă de magician sau vă apucați să în­vâr­tiți cuburi Rubik. Vă puteți alege cu prieteni ie­șiți din co­mun sau puteți trece printr-o pasă de crea­ti­vi­ta­te so­ră cu geniul. Nu uitați să vă notați cât mai mul­te dintre ideile neobișnuite care vă trec prin cap. Ve­nus și Jupiter în Leu vă promit popularitate și pres­tigiu, la care puteți accede mai ușor ca oricând, pâ­nă pe 18, când Venus se decide să facă o scurtă es­ca­lă în Fecioară, revenind însă alături de Jupiter, la în­cepu­tul lunii viitoare, deci veți continua să fiți vizibili.
BANI: S-ar putea să se iște discuții înfierbântate cu partenerii dvs. de afaceri, mai ales pe 7, 16 și 17. Dvs. vă revine dificila misiune de-a avea răbdare cu ei, deoarece aceștia sunt cuprinși de energia conflictuală a micului malefic, Marte.
CARIERĂ: Venus vă netezește relațiile cu cei de care poate depinde viitorul dvs. pro­fe­sional, din 18 încoace. Însă din 17 intră în mișcare retrogradă și va trebui să vă străduiți mai mult.
DRAGOSTE: Vă poate lovi din senin, la un colț de stra­dă, și poate să dispară la urmă­torul. Experiențele pe care le trăiți pot fi neobișnuit de intense, dar nu înseamnă că se vor transforma în relații trainice.
SĂNĂTATE: Vă puteți aștepta la o acutizare a bolilor cronice, la mijlocul și apoi la sfârșitul lunii.

CAPRICORN
Priveliște interioară


Această lună de vară e nu­mai bună pentru intros­pec­ție. Terapeuții dvs. sunt nimeni alții decât cei doi benefici, Venus și Jupiter, care vă pot lumina anumite colțuri ale sufletului în care n-ați îndrăznit să vă uitați până acum. Și Pluton retrograd în semnul dvs. vă în­deamnă să vă îndreptați atenția către interior, deci puteți să vă duceți cu gândul la amintirile apăsătoare pe care nu v-ați încumetat să le priviți în față până acum și vă veți da seama că aces­te confruntări cu dvs. în­șivă nu sunt atât de dificile pe cât ați crezut. Partea și mai bună este că, de­pășind aceste probleme, veți putea descoperi rezerve de forță interioară de care nici n-ați fi bănuit că se află ascunse în interiorul dvs.
BANI: Ofertele de afaceri ori investiții care vi se fac luna aceasta sunt de nerefuzat, dar pot fi prea multe pentru a vă lansa în toate. Cele mai bune sunt cele ce apar la început de lună, dar întreaga perioadă până pe 18 e ofertantă.
CARIERĂ: În cazul în care vi se fac anumite nedreptăți pe 2, 3 sau 11, acceptați-le, oricât de greu v-ar fi, fără proteste, pentru că sunt intervenții fără de care nu v-ați îndrepta în direcția cea mai potrivită pentru dvs.
DRAGOSTE: Partenerul vă poate face zile fripte pe 7 și apoi la mijlocul lunii și vă vine greu să rămâneți impasibili. Capricornii solitari care petrec concediul în străinătate pot avea o idilă.
SĂNĂTATE: Sunteți mobili și dornici de mișcare până pe 8, dar pe 2 și 3 trebuie să aveți grijă de încheieturile brațelor.

VĂRSĂTOR
Idilă în iatac


Plecatul în vacanță, mai ales dacă presupune drumuri lungi, poate fi însoțit de oarecare in­conveniente, pe 2 și 3. Dacă plecați undeva cu mașina, ar fi mai bine să nu conduceți dvs. în zilele respective. Până pe 8 lucurile decurg întocmai cum v-ați dori. Puteți să cunoașteți persoane cu care să întrețineți discuții plăcute și animate. Cei care nu depășesc hotarele țării se pot bucura de un concediu cât se poate de reușit, cu condiția să plece înainte de 27. E de dorit să plecați cu un grup de prieteni, pentru ca distracția să fie garantată. Mai există un plus: relațiile de prietenie se pot adânci în urma acestei experiențe, care poate să cuprindă și situații inedite.
BANI: Pe 3 nu v-am sfătui să arvuniți o excursie sau să dați bani pe un eveniment cultural la care participarea nu e tocmai ieftină, deoarece s-ar putea să se dovedească bani aruncați pe fereastră. Ve­nus intervine în afacerile dvs. pe 19 și vă ajută să faceți ordine, dar se poate împotmoli după 26, când trebuie puse la punct chestiuni restante.
CARIERĂ: Dușmanii dvs. ascunși se pricep să-i incite pe colegi împotriva dvs. și vă va veni greu să vă mențineți calmul, în special pe 7, 16 și 17.
DRAGOSTE: Vă simțiți cât se poate de confortabil în prezența unui partener amabil, tolerant și afectuos. Cum altfel poate fi, când e definit de energia celor doi benefici, Venus și Jupiter. Unii dintre dvs. se pot decide să oficializeze relația de conviețuire și e o perioadă bună s-o facă.
SĂNĂTATE: Stomacul ar trebui menajat toată luna. Durerile de cap pot fi severe, pe 16 și 17.

PEȘTI
Premiantul clasei


Mulți dintre dvs. își recon­sideră educația și se pot decide să revină asupra unor cu­noș­tințe care, în timp, s-au mai acoperit de praf. Fa­ceți foarte bine recapitulându-le, căci treceți prin­tr-o perioadă în care filozofia dvs. de viață trece printr-un proces de consolidare și părerea dvs. începe să capete o greutate pe care n-o avea până acum. Dar trebuie să vă mențineți deschiși față de idei noi, care nu se po­tri­vesc neapărat cu ale dvs., altfel riscați să în­cre­me­niți pe poziții rigide. Călătoriile lungi nu sunt nea­pă­rat un pericol, dar s-ar putea să vă dezamăgească așteptările, dovedindu-se mai puțin spectaculoase decât vi le-ați imaginat.
BANI: Pot sosi pe neașteptate. Se poate ca prie­te­nii dvs. să vă servească drept intermediari și prin ei să vă vină propuneri de muncă avantajoase. În cazul în care aveți subordonați, se poate ca munca în echipă să se dovedească mai eficientă și mai lucrativă decât ați anticipat. Oricum, e de bine.
CARIERĂ: Sunteți un adevărat model pentru cei care lucrează cu dvs. Îi inspirați ma­xim, până pe 18.
DRAGOSTE: În luna lui Cuptor, pentru dvs., dra­gostea e cu năbădăi. Ba trăiți pa­siu­nea cu intensitate, ba vă certați de nu se vede om cu persoană. 7, 16 și 17 sunt zilele în care puteți trece ușor de la o extremă la alta. Venus vine să vă îndul­cească viața de cuplu, din 19.
SĂNĂTATE: Până pe 18, apetitul dvs. poate depă­și cu mult limitele normale și nici după aceea nu scade cu mult.