Răspuns pentru MARIN V. - Brăila, F. AS nr. 1170 - "Am cancer de piele recidivant"

Redactia
Dr. MIRCEA PEIA - specialist medicină complementară și reflexoterapie - Timișoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24, e-mail: mirceapeia@yahoo.com

Chiar dacă nu spuneți despre ce tip de cancer cu­tanat este vorba, sper ca următoarele precizări să vă fie de folos, în scopul unei abordări terapeutice corecte, atât pentru forma tumorală primară, cât și pentru forma recidivantă.
În mod obișnuit, carcinomul ba­zocelular și cancerul pavimentos sunt cele mai frecvente tipuri de can­cer cutanat. Ambele forme sunt su­perficiale, se dezvoltă lent și răspund bine la tra­tament, mai ales dacă sunt descoperite precoce. Me­lanomul, în schimb, este o formă mai gravă de cancer cutanat, care poate afecta straturile profunde ale pielii și are cel mai mare potențial de a se răspândi la alte țesuturi ale organismului. Deși nu toate cancerele cutanate arată la fel, toate presupun o modificare a aspectului pielii, într-o anumită zonă. În general, cancerul cutanat se împarte în două stadii: local, care afectează doar pielea, și metastazic, care se răspân­dește dincolo de piele. Biopsia este ade­sea singurul test necesar pentru determi­narea stadiului cancerului, deoarece can­cerul cutanat bazocelular sau cel pavi­mentos diseminează rar. În cazul în care formațiunea este foarte mare sau persistă de ceva timp, se impune examinarea gan­glionilor limfatici din zonă sau efectuarea de alte teste, cum ar fi tehnicile speciale cu raze X, pentru a determina dacă există metastaze.
Tratamentul corespunzător pentru cancerul cutanat depinde de mărimea, ti­pul, profunzimea și localizarea proe­mi­nenței sau leziunii.
Astfel, terapia cu laser implică utili­zarea unui fascicul precis, intens, de lu­mină care vaporizează tumora, în general cu afectare minimă a țesuturilor din jur și cu sângerare, edemațiere și cicatrizare minime. Me­toda se utilizează pentru tratarea cancerelor cutanate superficiale sau a leziunilor precanceroase.
Excizia chirurgicală poate fi o metodă terapeutică pentru orice tip de cancer cutanat. O excizie largă - îndepărtarea unei mari cantități de țesut cutanat normal din jur - poate fi cea mai bună metodă pentru melanom.
Tehnica chirurgicală Mohs, sub control micro­scopic, este utilizată pentru cancerele cutanate mari, recurente (ca în cazul dvs.), dificil de tratat, putând fi aplicată pentru ambele forme, bazocelular și spino­celular. În esență, tumora cutanată este îndepărtată strat cu strat, examinând fiecare strat sub microscop, până când nu mai rămân celule anormale.
Chiuretajul și electrodisecția sunt tehnici prin care straturile de celule canceroase sunt răzuite cu ajutorul unei lame circulare (chiureta), urmând ca un ac electric să distrugă orice celulă canceroasă rămasă. Această metodă simplă, rapidă, este utilizată pentru tratarea cancerelor bazocelulare mici sau superfi­ciale.
Radioterapia se poate aplica în cazul când este imposibilă practicarea unei tehnici chirurgicale, de regulă pe parcursul a 1-4 săptămâni, zilnic, pentru distrugerea cancerelor bazocelulare și cu celule scua­moase.
Chimioterapia utilizează medicamente care dis­trug celulele canceroase. În cancerul cutanat, se poate folosi chimioterapia topică, aplicându-se creme sau loțiuni care conțin agenți anticanceroși (utilă pentru cancerele limitate la stratul cutanat superficial). Chi­mioterapicele se pot administra și oral sau intravenos, îndeosebi pentru formele neoplazice care s-au răs­pândit în alte zone ale organismului.
Alte metode de tratare a cancerului cutanat includ:
Terapia fotodinamică, în care celulele canceroase sunt distruse prin combinarea unei lumini intense cu medicamente care cresc sensibilitatea celulelor cuta­nate la lumină.
Terapia biologică, prin care administrarea de interferon și interleukină 2 stimulează sistemul imun să lupte cu cancerul.
În sfârșit, studii recente au confirmat că virusul herpetic modificat este eficient împotriva cancerului de piele, atât prin infectarea și distrugerea celulelor canceroase, cât și prin declanșarea unui răspuns imu­nitar adecvat. Tratamentul numit T-VEC urmează să fie introdus pe piața europeană în următoarele luni și se adresează persoanelor cu cancer cutanat într-un studiu mai puțin avansat sau celor care nu au urmat un tratament anterior.
Un tratament naturist pentru cazul dvs. nu se poate preciza decât dacă mă informați despre tipul de cancer cutanat pe care l-ați dezvoltat.
Să auzim numai de bine!

Dr. ANGELA HIMOVITH - tel. 0748/11.24.20, 0748/11.24.21, e-mail: dr.himovith@gmail.com

"Am uter fibromatos. Orice sfat venit din experiență îmi este binevenit"
(Răspuns pentru JEANINA C. - București, F. AS nr. 1159)


Stimată doamnă, dacă diagnosticul dumnea­voas­tră a fost pus de un specialist care a avut în mână toate analizele, istoricul dvs. medical și nu în ultimul rând un RMN, atunci noi suntem în măsură să vă îndrumăm să vă regăsiți sănătatea.
Fibromatoza este o boală caracterizată prin apa­riția unor formațiuni tumo­rale benigne (fibroamele) în peretele muscular al ute­rului. Poate exista un fibrom unic sau mai multe for­mațiuni diseminate. Fibroa­mele apar de obicei la femei la vârsta reproductivă și sunt direct legate de un dezechi­libru hormonal, în sensul creșterii producției de es­tro­geni, ca și scăderii progeste­ronului. Tumora poate varia în dimensiuni, de la mări­mea unui bob de mazăre, până la mărimea unui grapefruit sau chiar a unui pepene. Fibromul uterin poate să nu aibă nici un simptom și să fie descoperit întâm­plător, la o ecografie abdominală de rutină. Se poate, însă, mani­festa prin sângerări în afara menstrei (metro­ragie) sau în timpul menstrei (menoragie, menstră prelungită și abundentă), fiind însoțit de simptome ca dureri abdominale, dureri de spate, senzație de disconfort la urinat și/sau scurgeri vaginale (leu­coree).
Tratamentul este de obicei unul chirurgical și constă fie în extirparea doar a tumorii în sine (mio­mectomie), fie a uterului ca atare (histerectomie). În afara tratamentului chirurgical, există și terapia hor­monală, care însă are propriile ei efecte adverse. Una din cele mai concludente analize pentru o femeie până la 45-50 de ani este RMN-ul, singura în măsură să ajute la punerea unui diagnostic precis, fără a exista cea mai mică eroare. Deci, nu uitați să cereți doctorului dumneavoastră să vă trimită să faceți un RMN, înainte de a lua orice altă decizie.
Ce puteți face pentru a va îmbunătăți starea de sănătate:
* Consumați legume bogate în DIM (di-indolil-metan - o substanță care scade estrogenul în sânge); acestea sunt: broccoli, conopidă, varza de Bruxelles și frunza de viță. De asemenea, consumați fibre din cereale integrale, legume și fructe, care ajută la eli­minarea excesului de estrogen. Se știe că fibroamele sunt sensibile la estrogeni. Evitați xenoestrogenii din mediul înconjurător. Xenoestrogenii sunt substanțe chimice artificiale care mimează estrogenii naturali și stimulează creșterea fibroamelor. Se regăsesc în pes­ticide, insecticide, în unele creme de protecție solară, în rășinile epoxi, ca și în plasticul policarbonat.
* Produsele noastre, Elixir of Youth Canadian Sweet Extract, Lifeforce Canadian Sweet Extract, Immunoforce Canadian Sweet Extract și Digestton Canadian Sweet Extract recomandate în această afecțiune, sunt preparate na­turale, care ne-au arătat de-a lungul ani­lor efectul benefic al substanțelor active pe care le conțin. Această combinație are acțiune asupra imunității, în primul rând, apoi a digestiei, a circulației, dar și asupra echilibrului hormonal, căci ele au fost cu grijă alese și cercetate, și iată că drumul nostru lung și anevoios ne-a răsplătit prin rezultatele pe care le avem. Suntem prea mici în fața naturii, o ocolim când ne întinde mâna, dar nu avem nici o putere când se dezlănțuie, ne grăbim luând un medicament convențional, care pentru mo­ment pare că ne-a ajutat, fără să bănuim că poate pro­duce mai târziu suferințe. Nu o dată am spus "boala vine cu căruța și nu pleacă cu avionul", adică, altfel spus, ca să poți scăpa de o afecțiune, trebuie să aștepți și să ai răbdare. Spun asta, întrucât produsele naturale își arată efectul în timp.
* Produsele noastre urmăresc cauza și nu simp­tomul.
* Substanțele active din formulele noastre (după cum au arătat-o de-a lungul anilor, cercetătorii, far­maciștii și regresia bolii) au urmă­toarele în­sușiri:
- reglează echilibrul hormonilor sexuali feminini;
- reglează secreția de estrogeni și ajută, atât în fibromatoză, cât și în simptome legate de ciclul menstrual (dureri, sângerare excesivă), dar și în sindromul premenstrual;
- ajută la eliminarea din orga­nism a estrogenilor în exces, prin sti­mularea detoxifierii hepatice;
- normalizează circulația sângelui la acest nivel, tonifică peretele uterin și scade local inflamația. Da­torită efectului substanțelor active pe care îl conțin, unele din aceste plante au fost numite "plan­tele fe­meii".
Pentru orice întrebare vă puteți adresa la nume­rele de telefon puse la dispoziție sau ne puteți scrie pe e-mail. Puteți vizita și site-ul www.secret-herbs.net