Micul dejun: un pahar de suc de fructe proaspăt stors (de ex. portocale, sau zmeură), o ceașcă de fulgi de ovăz, 50 g migdale crude.
Prânzul: o farfurie de salată de fructe de sezon (piersici, caise, nectarine, mere etc.) la care adăugați 100 g nuci mărunțite, care se consumă imediat când se prepară.
Cina: o farfurie de supă de legume fierte (dovlecei, fasole verde, morcovi, țelină, roșii, ceapă etc), asezonată cu pătrunjel și mărar proaspete, tocate, piper măcinat și alte condimente preferate. Nu se adaugă sare și niciun fel de grăsime.
Între mese, ca gustare: suc de grapefruit, suc de roșii în orice cantitate. De asemenea, apă plată cel puțin 2 litri pe zi. Sunt permise ceaiul de plante și cafeaua neîndulcite.
Nutriționiștii sugerează să se evite efortul fizic prea intens în această perioadă.