SĂPTĂMÂNA 12-18 IUNIE

Tana Rosca
Categoric, nu e de plecat la drum vineri, din două motive: primul e că Mercur, stăpânul drumurilor scurte, își schimbă direcția de mers, din retrograd în direct, și asta poate crea confuzie și incidente. Marte, planeta accidentelor, e în aspect tensionat cu Chiron, vindecătorul rănit, alt aspect care ne avertizează asupra riscurilor la drum. De sâmbătă, însă, drumurile se deschid, comunicarea devine mai clară și mai pașnică. În schimb, visă­to­rul Neptun devine retrograd, cu rezultatul că ne pierdem ușor de realitatea înconjurătoare din care dorim să evadăm, într-un sens sau altul. Altă schimbare se produce marți, când marele malefic Saturn reintră în Scorpion și ne cere socoteală des­pre felul în care ne-am gestionat resursele, fie aces­tea concrete sau emoționale.

Semnele cardinale:

BERBECII au nevoie de multă stăpânire de sine vineri, atât la volan, cât și în discuțiile cu apropiații, care pot degenera cu ușurință în certuri urâte. Somnul vă poate deveni neodihnitor de sâmbătă încolo. De marți, s-ar impune să vă revedeți capitalul de afaceri.
RACILOR le merge tot mai bine financiar, cu ambii benefici Venus și Jupiter, con­tri­bu­ind la sporirea veniturilor directe. În privința sănătății însă, trebuie să fiți grijulii în week­end, când încheieturile brațelor și capul vă pot durea. De marți, un vechi amor se poate întoarce în viața dvs.
BALANȚELE, de regulă diplomate, își pot da în petec, în public, vineri. Și la examene puteți evolua sub posibilități. Sâmbătă puteți suferi de dezorientare și de picioare umflate. Chestiunile financiare se cer reorganizate începând de marți.
CAPRICORNII ar trebui să-și trateze, vi­neri, cu mare grijă colaboratorii, dar și ami­cii, altfel relațiile se pot deteriora. Sâmbătă însă dvs. sunteți mai sensibili la reacțiile ami­cilor. Prieteni mai vechi sau mai în vârstă pot reapărea în viața dvs. de marți încolo.

Semnele fixe:

TAURII trăiesc o neliniște legată de bani, vineri, și ar putea să ia decizii neinspi­rate pe această temă. Sâmbătă, Luna intră în semnul dvs. și vă regăsiți calmul necesar, de marți înco­lo, pen­tru a face față unor probleme ce reapar în relația de parte­ne­riat.
LEII sunt flancați de cei doi benefici, Venus și Jupiter, și totuși, nu pot evita întru totul anumite frecu­șuri posibile cu prietenii. Vineri nu e indicat să socializați. Anumite respon­sa­bi­lități fami­liale, de care vă credeați scăpați, vă vin din nou de marți în­colo.
SCORPIONII ar face bine să se abțină de la orice tranzacții financiare vineri, pre­cum și de la o ambalare emoțională nerea­lis­tă, sâm­bătă. Stăpânul karmei, Saturn, se re­în­toarce în semnul dvs. marți și verifică dacă ce ați în­ceput în urmă cu nouă luni e trainic sau nu.
VĂRSĂTORII aflați în relații stabile primesc susținerea de care au nevoie. Cei în­drăgostiți pot trece însă printr-o dezamăgire, vineri. Persoana iubită se poate dovedi ma­terialistă. Asta vă poate demotiva, de sâmbătă încolo, în demer­surile financiare. Șefii devin mai severi.

Semnele mutabile:


GEMENII sunt vineri într-o stare de agi­tație care poate duce inclusiv la accidente. Vă recomandăm să rămâneți calmi, altfel vor fi afec­tate și performanțele dvs. profesionale. Începând de marți, vă pot reveni niște responsabilități mai ne­plă­cute.
FECIOARELE au de-a face cu șefi care vor ba una, ba alta și se pot bloca, efectiv, vi­neri. Mai bine amânați ce nu puteți face ca lu­mea. Disputele cu amicii pot deveni mult prea serioase începând de marți, mai ales cu cei mai în vârstă.
SĂGETĂTORII se pot confrunta, vineri, cu un partener de cuplu sau de afaceri aproa­pe isteric. Nu vă lăsați atrași în conflict, a­mâ­­nați discuția sau plecați. În felul acesta veți crește în ochii celor care sunt martori ai acestor scene.
PEȘTII au o viață de familie haotică. În plus, sunt predispuși la accidente minore, și vi­neri, n-ar trebui sub nicio formă să se apu­ce să bricoleze. Neptun retrograd începând de sâmbătă, vă sea­că temporar de energie. Drumurile lungi sau exa­me­nele pot fi foarte obositoare de marți încolo.