Vremea căpșunilor

Redactia
Verii îi place să se desfete cu fruc­te roșii. Mai întâi își pune în farfurie căpșuni, pe urmă cireșe. Dacă la gust e greu să alegi între ele, când e vorba de frumusețe, căpșunile n-au concurență în lumea fructelor. Mie­zul lor moale și parfumat conține sub­stanțe care atunci când vin în con­tact cu obrazul îl fac să tresară de fru­musețe. Încercați o singură dată și veți vedea.

Exfoliant pentru ten
Principalul efect pe care căpșunile îl au asupra tenului este că ajută la îndepărtarea celulelor moarte, astfel încât pielea nouă și tânără este ajutată să iasă la suprafață. Tăiați o căpșună în două și frecați-vă fiecare obraz cu par­tea exterioară a unei jumătăți. Lă­sați să acționeze 5 minute, apoi clătiți-vă cu apă căl­duță. Conferă instan­ta­neu te­nului finețe și lumino­zitate.

Mască din căpșuni și frișcă
Amestecați 5-6 căpșuni zdrobite cu o lingură de friș­că și o linguriță de mie­re, până la omo­genizare, și apli­cați apoi pasta pe față, pe gât și de­colteu. Lăsați să acționeze 7-8 mi­nute, apoi clătiți-vă cu apă cal­dă. Vă va lăsa tenul ca­ti­felat și fru­mos.

Exfoliant din căpșuni pentru picioare
Și tălpile au nevoie de ajutor vara, când purtăm san­dale ce scot uneori la iveală călcâie îngroșate, cu celule moar­te. Pentru a scăpa de acest ne­ajuns, pregătiți un exfoliant din ur­mă­toarele ingrediente: 8 căpșuni, 2 lin­guri cu ulei de măsline, 1 linguriță de sare. Amestecați-le până obțineți o pas­tă omogenă, masați-vă bine tălpile și călcâiele, apoi clătiți-vă cu apă călduță. Veți obține o piele fină, ca de bebeluș!

Remediu împotriva cearcănelor
Aplicați câteva feliuțe de căpșună sub ochi și relaxați-vă circa 10 minute, apoi îndepărtați fructul și umeziți-vă cu apă rece, de la frigider.

Remediu împotriva acneei
Oricare ar fi vârsta dvs., dacă vă apar ocazional coșuri pe față, folosiți ur­mătorul truc: zdrobiți o jumătate de ceș­cuță cu feliuțe de căpșuni și ames­te­cați-le cu o lingură de smântână. Întin­deți amestecul pe față și lăsați să acțio­neze timp de 10 minute, apoi clătiți-vă cu apă călduță. Aplicați masca de 4-5 ori pe zi, iar coșu­rile vor dis­părea ca prin far­mec.

Mască din căpșuni pentru ten gras
Amestecați părți egale de căp­șuni zdrobite și iaurt na­tu­ral neîndulcit, până la omo­ge­ni­zare. Aplicați pasta pe față și lă­sați să acționeze circa 10 mi­nute, apoi clătiți cu apă căl­du­ță.

Înălbitor pentru dinți
Zdrobiți 2-3 căpșuni proaspete și fre­­cați-vă energic dinții cu pasta re­zul­ta­tă. Curăță și înlătură petele de pe dinți.

Balsam cu căpșuni
Dacă vreți să aveți un păr strălu­ci­tor și sănătos, amestecați 8 căpșuni proas­­pe­te, bine zdrobite, cu 1 lingură de ma­io­neză preparată în casă. Cu pas­­ta re­zul­tată masați-vă pe părul us­cat. Aco­pe­riți cu un prosop cald, lăsați să acțio­ne­ze circa 10 minute, apoi spă­lați-vă pă­rul cu șampon.