Leacuri de la cititori

Cititor Formula AS
- De la lume adunate și-napoi la lume date -

Rețetă pentru întărirea ficatului

Ingrediente: 200 g lămâie, 200 g Aloe vera (mai mare de trei ani), 200 g miere de albine, 200 ml alcool/rachiu de circa 50-80°.
Mod de preparare: Aloe vera și lămâile se trec prin mixer sau mașina de tocat carne. Masa obținută se amestecă cu mierea și alcoolul, și se pune într-un bor­can de sticlă. Se lasă la macerat cel puțin două săptă­mâni.
Mod de administrare: se consumă câte o lingură la fiecare masă (dimineața, prânz și seara), cu 30 de minute înainte. Remediul mărește pofta de mâncare. Pot apărea scaune moi.
Dumnezeu să ne dea tuturor sănătate! Dar să nu uităm de El, căci fără El nu este nimic!
NICOLAE MELNICENCO - Brașov

Rețete pentru situații de criză

În rândurile care urmează vă propun câteva reme­dii bune de folosit în situații de criză. Le-am moștenit pe linie de familie și le folosesc cu succes ori de câte ori am probleme de sănătate. Le ofer cu drag cititorilor dvs., ale căror sfaturi mi-au fost și mie de folos. Apele­z adeseori la ele și sunt foarte mulțumită de rezultate.
* Remediu în aciditatea gastrică: se prepară o infuzie din fructe de fenicul (o linguriță cu vârf la 750 ml apă); se bea întreaga cantitate pe parcursul unei zile.
* Remediu în herpesul bucal și genital: se prepară o infuzie din 6 linguri de cimbru mărunțit, peste care se toarnă 600 ml apă fiartă; se lasă 10 mi­nute acoperit, după care se fac spălături în zonele respective, de 2-3 ori pe zi.
* Remediu în afecțiunile pulmonare: se bea timp de 7 săptămâni ceai de ovăz, în loc de apă.
* Remediu pentru acnee: se freacă tenul cu rădăcină de pătrunjel, macerată timp de 3 zile, în apă de ploaie.
* Remediu pentru hemoroizi: se fierbe într-o oală de 3 litri un pumn de coajă de stejar; se stă dea­supra aburului, învelit cu o pătură groasă; se repetă de 3-4 ori la rând.
* Remediu pentru vezica biliară: se taie mărunt 20 g rădăcină de hrean și se toarnă deasupra un pahar de apă clocotită; se acoperă bine și se ține într-un șal de lână, timp de 30 de minute; se strecoară și se bea cu înghițituri mici, pe parcursul unei zile.
* Remediu pentru combaterea tusei: peste 2 lingurițe de cimbru uscat și mărunțit se toarnă o cană (200 ml) de apă clocotită; se lasă 5 minute acoperit apoi se strecoară; se beau 4-5 căni din acest ceai (fierbinte, cu înghițituri mici).
* Remediu pentru combaterea viermilor intestinali: se prepară o tinctură din 20-30 g vârfuri înflorite de pelin, în 20-30 ml alcool; se lasă planta la macerat timp de 24 de ore, apoi se adaugă 200 ml ulei de floarea-soarelui, soia sau germeni de porumb, se fierbe amestecul pe baia de aburi timp de 3-4 ore; se lasă vasul acoperit 2-3 ore; apoi se strecoară și se așează în sticle închise la culoare. Se iau zilnic 10 picături.
* Remediu împotriva rănilor pu­ru­lente, crăpăturilor sfârcurilor, căl­câie­lor și buzelor: se ung părțile afectate cu o alifie preparată astfel: 20 g pulbere frunze de busuioc, 30 g ceară albă, 30 g seu de oaie, 30 g terebentină, 60 g colofoniu și 90 g untură de porc; se amestecă și se pun toate ingre­dientele într-un vas curat, pe foc, până se topesc; se dau la o parte și se amestecă până la răcirea completă.
SIMONA POTORAC - Bacău

Curățirea sângelui și întărirea plămânilor

Vă mărturisesc sincer că urmăresc cu interes revista dvs., publicație care acoperă cele mai diverse și acute subiecte și care de­notă mult profesionalism din partea echipei care lucrează la elaborarea ei.
În următoarele rânduri, vă voi scrie două rețete naturiste, deosebit de folositoare pentru sănătate.
* Apă de mălai. Se macină câteva linguri de boabe de porumb cu puțin orez, se pune o cană cu apă și se lasă la macerat 10 ore. Se amestecă și se bea lichidul lăptos, gură cu gură. Fortifică plămânii și potolește tusea.
* Apă de zarzavat. Puțin morcov, puțină sfeclă roșie, puțină varză, dacă aveți și puțină gulie, frunze de țelină, un cățel de usturoi. Se rad toate și se pun într-un vas. Se toarnă apă cât să fie acoperite de-un lat de palmă, și se lasă 10 ore la macerat. Se bea lichidul limpede, gură după gură. Se mai poate adăuga și a doua oară apă. E leacul cel mai eficient pentru curățirea sângelui de toxine.
Să vă dea Dumnezeu sănătate și putere să scoateți la lumină și în continuare această minunată revistă!
MIHAELA-LUCIA MANTA - București

Rețetă pentru reumatism

Fiind foarte bolnavă de reumatism, ajungând chiar la anchilozare, am recurs la diferite tratamente, injec­ții, proceduri cu curent electric, care-mi ameliorau durerea pe o perioadă scurtă de timp. În cele din urmă, am recurs la o alifie care mi-a luat durerea cu mâna.
Rețeta: se încing într-o cratiță 100 g ceară de albine, 100 ml ulei de floarea-soarelui, 100 g margarină, 100 g rășină de brad (pin), 100 g untură de porc nesărată. Când toate s-au dizol­vat, se pune o mână de plante: rosto­pască, gălbenele, coada-șoricelului, su­nătoare. Se amestecă de vreo două ori și se dă la rece, până a doua zi, când se încălzește din nou alifia, se strecoară în borcănele și se dă la rece. Se obține o cremă consistentă. Se unge locul dureros de 2-3 ori pe zi. Această alifie este foarte bună pentru orice rană, bube, tăieturi. Vindecă rapid!
EUGENIA ILIESCU - loc. Baia de Fier, jud. Gorj

Chisturi, fibroame, tumori

Stimată redacție, am fost toată viața un colecționar de rețete folosite în satele din Sălaj, și acum, la pen­sionare, am o colecție întreagă. Ar fi nedrept să le țin doar pentru mine și familia mea, când atâta lume este bolnavă. Sunt leacuri sigure, fără urmări nedorite.

Chisturi și fibroame uterine

Se ia rădăcină de tătăneasă proaspătă, dar în lipsă, se poate folosi și aceea care se găsește la Plafar, uscată. 50 g plantă se pune la macerat în 250 ml alcool alimentar de 70°. După 8 zile, se poate folosi și fără a o strecura. Se va lua câte o linguriță de preparat, de trei ori pe zi, cu 30 de minute înainte de mesele prin­cipale. Se ia diluată în puțină apă.
Tratament local: constă în spălături vaginale zil­nice, cu ceai de pelin. La un litru de apă, se pun 4 lin­guri de plantă mărunțită. Se fierbe 5 minute, apoi se va infuza alte 10 minute, după care se strecoară. Se fac spălături zilnice.
* 250 ml lapte proaspăt, nefiert, se amestecă cu sucul de la o lămâie. Se lasă 24 de ore la macerat, după care se amestecă bine. O dată pe săptămână, se vor introduce vaginal, cu o pară de cauciuc, 50 ml de pre­parat. Toate spălăturile și chiar acest iaurt se vor introduce călduțe.
În cazul în care există și o infecție sau scurgeri urât mirositoare, se va introduce în vagin, în fiecare seară, câte un ovul de propolis, de la Apicola, timp de 7 zile.
După 14 zile se va face o ecografie și se va putea constata dacă mai există vreo urmă de chist sau fibrom.
Pentru ca reușita să fie mai sigură, se va face și un tratament extern cu o mămăliguță tare, care se va întinde pe o pânză în strat de 1-2 cm și se va aplica pe partea de jos a abdomenului, în fiecare seară, cât mai fierbinte. Pe suprafața care vine în contact cu pie­lea, se va pune praf de tămâie, așa cum se presară sare pe pâinea cu unt. Deasupra se va pune o folie de nailon și apoi o flanelă, pentru a menține cât mai mult timp căldura. Se face doar 10 zile consecutiv. Cu acest tra­tament, se evită operația, care de multe ori este foarte traumatizantă.

Lipsă de vitamine, boli grave

Într-un borcan de 800 ml, cu capac, se va turna conținutul unei sticluțe de tinctură de Echinacea. Dea­supra se pun 100 g polen de albine. Se astupă borcanul pentru 3 ore, pentru ca tinctura să înmoaie echina care învelește fiecare grăuncior de polen, apoi, cu o lin­gură, se vor sfărâma bine toate grăuncioarele. Deasu­pra lor se pune miere polifloră, 500 g. Se amestecă bine, înainte de fiecare administrare. Cei care au lipsă mare de vitamine sau suferă de boli care afectează nervii pot să pună și 500 g nucă măcinată.
Administrare: cei grași vor lua preparatul înainte de mese, iar cei slabi, după mese, cu 30 de minute. Adulții: o lingură; copiii peste 3 ani: o linguriță de 3 ori pe zi. Se vor face cure de 30 de zile, fără întreru­pere. Urmează 7 zile pauză, apoi se poate repeta, dacă se dorește.
Contraindicații: diabet sau alergii la una dintre componente.

Tumori

Extern, pe locul tumorii se va pune o cataplasmă din ceai de mărul-lupului (4 linguri de plantă la un litru de apă) fiert 5 minute, apoi strecurat, peste care se aplică o mămăligă tare, întinsă pe o pân­ză în strat de 1-2 cm, presărată cu pulbere de tămâie. Se aplică cât mai fierbinte (să nu ardă), se pune un nailon, apoi o flanelă, pen­tru a menține cât mai mult timp căldura lo­cală. Se aplică în fiecare seară, timp de 10 zile, suficient pentru a distruge tumorile (la ficat, splină sau alte organe interne), dar nu­mai dacă, concomitent cu acest trata­ment, se va administra și o tinctură din ghea­ra-mâței, saschiu, tătăneasă, captalan, brândușă de toamnă, arnică, câte 3 ml pe zi, în trei prize.
Este bine ca, suplimentar, să se ia tinctură de propolis (30%), câte 2 picături, la fiecare 5 kg/corp, de trei ori pe zi, puse pe o bucată de miez de pâine și mestecată bine, apoi înghițită. Se ia la distanță de 30 de minute de mese. Ultima porție se va lua înainte de cul­care, apoi nu se mai ia nimic în gură, peste noapte.
GAVRILĂ ARSENIE - Zalău