Zodiacul erotic

Redactia
- Ne sfiim să vorbim despre ea, o dăm după ușă, deși dragostea fizică joacă un rol decisiv în viața noastră de zi cu zi. Astrologii ne oferă un ghid -

BERBEC

Femeia Berbec
Aprigă și dominatoare

E pătimașă, senzuală și feminină, iar dacă se dă­ruiește, o face mai mult pentru plă­cerea ei decât pentru a băr­batului. Departe de ea ifo­sele sau capriciile. Ber­becoaica e di­rectă, dominatoare, caută un bărbat care să-i împlinească aș­tep­tările. Preia imediat con­du­cerea și se impune cu stilul ei ațâțător și încăpă­țâ­nat. La apri­gele femei Ber­bec, plicti­seala in­tervine ex­trem de ușor și se ins­talează mai ales în pat. Băr­ba­ții care reușesc să le țină dorința trează vre­me înde­lun­gată sunt foar­te puțini. De teama singurătății, vor fi însă capa­bile să ascundă ani în șir neîmplinirile lor sexuale. Fă­ră un bărbat în viața ei, femeia Berbec e profund nefericită.

Bărbatul Berbec
Impetuos și... timid

Este nu doar impulsiv, ci și dominator și încăpățânat, când e vorba de dragoste. Femeia care vrea să-i trezească instinctele trebuie să aibă o fantezie nelimitată, dar și o mare delicatețe. Berbe­cului nu-i place să i se facă sugestii sau recomandări. În străfun­dul sufletului lui de veșnic copil le poate confunda ușor cu o critică. În pofida impetuozității lor, Berbecii sunt uneori timizi, însă știu să-și vin­de­ce ezitările planificând totul în detaliu, de la lista de me­lodii până la lista de bucate. Le place să-și do­ve­dească forța erotică și, dacă nu sunt apreciați, suferă profund, chiar dacă nu vor lăsa să se vadă. Cine vrea să se înțeleagă cu un Berbec trebuie să fie de rangul doi, nu un conducător, căci asta îl va face nefericit.


TAUR

Femeia Taur
Patimă și pasiune

Femeile Taur se pre­gătesc mi­nu­țios pentru o seară în doi - mu­zică bună, miresme exotice și lu­mi­nă obscură. Trebuie însă conduse cu grijă. Așteaptă de la un bărbat, nu doar bu­nă­tate și răb­dare, ci și pre­ludii erotice. Așteaptă, de fapt, îm­pliniri sexuale, fără sce­­narii neobișnuite. Când iubesc cu adevărat, sunt niș­te romantice fără pe­reche, care nu se dau în lături de la a-și dramatiza fantezia. Nu le plac schim­­bările de­­se, caută pa­tima și pa­siunea, sin­gu­rele care le pot sa­­tis­face deplin. Ren­dez-vous-urile cu ele au inten­si­tatea lup­tei cu tau­rul.

Bărbatul Taur
Amantul ideal

În multe privințe, Taurul e amantul ideal. Sen­sibil, în­­țelege sentimentele parte­ne­rei sale și știe să savu­re­ze ca nimeni altul dra­gostea. Pen­tru el nu exis­tă spon­ta­­nei­tate. Uvertura e bine studia­tă, căci fantezia îi lip­seș­te adeseori. Dar dacă la prima vedere poate deza­mă­gi prin abordarea lui prea simplă, el va face, cu re­zis­tența lui, să se topească și-un aisberg. Este ambi­țios, cum­plit de posesiv, foarte sexual, dar și foarte tandru și ocrotitor. Va ști să convingă femeia că e minunată așa cum este. Dacă nu i se va da prilej să-și arate gelozia, se va do­vedi cel mai atent și sta­tornic iubit.

GEMENI

Femeia Gemeni
Iubire universală

Nu are nevoie de cine știe ce decor, se poate mul­țumi și cu bancheta mașinii. Cu o singură condiție: să nu fie zorită. Pentru că în dragoste îi place totul, până la lascivitate. Geamăna ca­ută, de fapt, iubirea univer­sală, care să o satisfacă fizic, psihic, practic, dar și ro­­mantic. Și cum ra­reori toate nevoile ei pot fi bifate, nu se o­preș­te prea repede din că­utări. Femeia Ge­meni se în­flăcărează mai mult din curio­zitate, iar dacă pra­da nu se dovedește la înăl­țime, nu se va rușina niciodată de compor­ta­mentul ei. Are încredere în ea și în in­tui­țiile ei și, mânată de fantezie, se va deda plăcerii, mult mai des ca alte fe­mei.

Bărbatul Gemeni
Joc al spiritului

Este tot timpul în miș­ca­re. Ne­liniștit, ner­vos, ade­sea an­goa­sat, va încerca să tră­iască într-o oră ceea ce alții trăiesc într-o săp­tă­mâ­­nă. În dragoste, e un amant ra­finat, care va ști să spu­nă unei femei exact ce își do­rește ea să audă. Însă când vrea, poate juca și dublu rol. Ge­menii au ceea ce psihologii numesc "aper­cepție". Pot fi capabili să se implice cu tandrețe și-n același timp să rămână uluitor de detașați, studiindu-și din ex­terior propria reacție. Se înfierbântă greu. Pentru ei, jocul dragostei e înainte de toate un joc al spi­ritului și al inteligenței. Parte­nera ar pu­tea fi dezamăgită: îm­bră­țișarea e scurtă și sălba­tică, în ciuda rafina­mentelor din preambul.

RAC

Femeia Rac
Sensibilitate în exces

Nicio femeie nu prinde mai repede semnalele amo­roase ca femeia născută în zodia Racului. Însă, din timiditate, ra­re­ori va face primul pas. Firea ei sen­si­bilă de­pinde mult de starea partenerului. Dacă es­te înțele­gă­tor, afec­tuos și tan­dru, se va deschide ca o floare în razele soarelui. Un cu­vânt brutal sau un gest nechibzuit o va face însă să se retragă rapid în cochilia ei. Detestă grosolănia bărba­ților, are nevoie să fie mângâiată și pro­tejată. La prima întâlnire, se va simți mai bine la ea acasă, decât în vizită. Dacă i se câștigă încrederea, devine o amantă minunată, care va răs­pun­de din plin bărbatului, făcându-l să se simtă nu doar iubit, ci și mult mai viguros.

Bărbatul Rac
Răbdător și pasional

Racului îi place rolul de învățător în amor. Își va călăuzi partenera pas cu pas, îi va explica totul, de ce și cum trebuie să facă. Nu-l întrerupeți să-i spuneți că știți toate aceste lucruri sau că le-ați mai făcut deja, căci s-ar retrage imediat, rănit în orgoliu. Racul e răb­dă­tor și pasional și rareori găsești o com­binație mai bu­nă. Pen­tru că e super­sen­sibil (deși nu o va arăta ni­cio­dată), ori­ce exces sau semn de indiferență îl va face să se ră­cească. Are o memorie fabuloasă, va re­ține în­tot­deauna ce i-a plăcut unei femei. Se va dărui cu ușu­rință, fiindcă îi place să știe că și-a satisfăcut par­te­nera.

LEU

Femeia Leu
Lascivă și seducătoare

Leoaica adoră jocul ne­vinovat de-a dra­gos­tea. Nu tânjește după bărbați, e prea mulțumită de sine pentru a deveni agresivă sexual. Îi place însă să fie admirată, iar compor­tamentul ei las­civ, seducător, este și greoi. Leoaica știe că are puterea de a influența bărbații, însă dacă un bărbat înseamnă ceva cu adevărat pentru ea, îl va trata regește. Dar vai de cel care în­cearcă să o stă­pânească prea repede. Ghea­rele ei de regină a pi­si­cilor sălbatice vor lăsa urme adânci. Nu are dorința de a fi originală sau inventivă, drumul ei este lung și con­ven­țional. Celui care va ști să o pro­tejeze și să o mă­gu­lească îi va răs­punde însă cu afecțiune și devo­ta­ment.

Bărbatul Leu
Personalitate puternică

Are o personalitate sexuală puternică și trece im­pe­tuos peste convenții și reguli. Femeia care începe o relație cu el n-are voie să-l ducă de nas. Acest bărbat, cu o atât de mare siguranță de sine, poate fi înnebunit dacă întâmpină secrete sau rețineri. Îi plac fe­meile supuse, iar o femeie într-o postură neaju­torată îl poate ațâța. Odată pornit, leului îi plac fe­meile care știu să arate că savurează amorul. Cât timp partenera știe să-l complimenteze și să-i recu­noască meritele sexuale, Leul e un amant fidel. Își cunoaște puterea și iubește cu dăruire, transfor­mând îmbrățișarea în ritual.

FECIOARĂ

Femeia Fecioară
Sufletul contează

Fecioara nu-și face iluzii în privința amorului fizic, ba chiar îi repugnă că se vorbește atât despre asta. Va prefera mereu un bărbat capabil de stăpânire de sine unuia sălbatic și ofertant. Pentru ea, sufletul e mult mai important, iar cel care pune accentul pe fizic face dovada că nu cunoaște adevărata valoare a dragostei. Dormitorul Fecioarei va fi ordonat, va mirosi a flori și a detergent de rufe, ni­ciodată a par­fumuri grele. Nu-și va expune corpul cu ușurință, căci dragostea nu e o scenă de film. Dar când a hotărât să se dă­ruiască, o va fa­ce pentru tot­deau­na și nu-și va dezamăgi par­­tenerul.

Bărbatul Fecioară
Plin de tact

Bărbatul Fecioară vă va surprinde venind la pri­ma întâlnire cu pijamaua și periuța de dinți. În dra­goste, admiră tactul, ținuta și comportamentul studiat al parte­nerei. Mâna lui nu va aluneca ni­ciodată pe sub ma­să, la res­tau­rant, departe de el orice des­fă­șu­rare vulgară. Preambulul său studiat și metodic poate fi însă plictisitor pentru firile pasionale. În amor, tehnica lui e mai degrabă estetică decât erotică. Și o dată instalat într-o relație, nu dă semne de apetit sexual de­osebit. Dacă so­ția nu-l pro­voacă, băr­batul Fecioară e în sta­re să nu-și facă datoria de soț luni în șir sau chiar ani.

BALANȚĂ

Femeia Balanță
Feminitate și provocare

Când femeia Balanță își face apariția într-o că­ma­­șă de noapte, va avea grijă ca lumina să cadă din spate, pen­­tru a putea savura din plin reacția iubi­tului. E sigură de sex-appeal-ul ei și știe în­totdeauna cum să se pună în cea mai bu­nă ipostază. Cuvântul-cheie e provocare. Nu va zice "nu" efectelor de lumină, nici oglinzilor de pe tavan. Extrem de feminină, își va expune corpul în haine transparente, care lasă pielea la vedere, și-și va dărui cu plăcere frumusețea. Cu o singură con­diție: să-i apre­ciezi talentele și farmecul și să te com­porți ca un cavaler.

Bărbatul Balanță
Intuiții perfecte

Bun cunoscător al anatomiei femeii, are o fante­zie bogată și intuiții erotice perfecte. Îl stimulează fe­meile temperamentale, însă pe cât de tempe­ra­mentale sunt, pe atât trebuie să fie și de grijulii. Gră­bit, bărbatul Balanță se va inhiba. Căci nimic nu-i repugnă mai tare decât amorul superficial. Dacă ar pu­tea întocmi un manual erotic, l-ar numi cu sigu­ranță "Arta de a iubi în liniște". Bărbatul Balanță este lent, dar constant, și sa­vu­rează dragostea doar atunci când ea nu cade în banal sau rutină. Are un erotism puternic, e rafinat și, în genere, destul de atrăgător și plăcut de femei. Nu e însă prea credincios, senti­men­tele sale rămân veșnic la suprafață.

SCORPION

Femeia Scorpion
Campioană erotică

Cu femeia Scorpion te așteaptă o noapte grea, așa că ai face bine să-ți dozezi puterile. Fii pregătit pen­tru orice, căci nicio zodie nu e mai erotică decât a Scor­­pionului. La ea, totul este ins­tinct și lipsă de cum­pătare. Dacă s-a în­fier­­­bântat, rațiunea nu-și mai gă­sește lo­cul. Îi place focul și își dorește să guste dra­gostea cu toa­te simțurile. Fla­ma aprinsă în ea se stinge greu, dar dacă o înșeli, ferocitatea ei lasă urme.

Bărbatul Scorpion
Dragoste cu vânătăi

Partenera unui Scorpion are mai multe șanse să fie surprinsă decât dezamăgită în dragoste. Pentru el, fie­care împrejurare erotică e o culme. Scorpionului nu-i plac lecțiile despre arta de a iubi. Sărutările lui nu sunt fine, au o tandrețe aspră, masculină, iar ges­turile pot lăsa vânătăi. Riscul îl ațâță, iar brutalitatea lui poate deveni neplăcută. În îmbrățișările lui, plă­ce­rea se în­gemănează uneori cu durerea. De aceea își va găsi ușor partenere printre femeile cărora le pla­ce să fie do­minate. Scorpionul va începe actul ero­tic pe ne­aș­teptate, cu mult înainte să ajungă în dor­mitor. Se va opri greu, căci potența lui nu are limite.

SĂGETĂTOR

Femeia Săgetător
Schimburi de idei

Săgetătoarea iubește, înainte de toate, libertatea. Chiar dacă se leagă de un partener sexual promi­ță­tor, cel mai mult o intere­sea­ză schim­bul de idei. A­ven­­tura romantică poar­­tă, pentru ea, sem­nele prie­te­ni­ei și ale tovă­rășiei. Este un parte­ner de viață mi­nu­­nat, însă în pat se poate dovedi lip­sită de tact. Uver­turile lungi o plic­­ti­sesc și o fac să spu­nă vor­be brutale. Știe să se bucu­­­­re de plă­ceri, însă pen­tru ea, par­tea mai in­­te­resantă e abia du­pă, când, la o țigară sau la o ca­fea, poate sta de vorbă cu partenerul iubit. Să­ge­­tă­toarea nu e o pasională și nici nu-i plac aman­ții ca­re se poartă de parcă dragostea lor ar zdrun­cina universul.

Bărbatul Săgetător
Vânător prin excelență

Pentru Săgetător, mai excitantă decât amorul e vâ­nătoarea în sine. E ca o albinuță care zboară din floa­re în floare și soarbe din nectarul fiecăreia, con­vins că cea mai grozavă există și îl așteaptă pe un­deva. Este îndrăgostit de un ideal și nu se poate opri din căutarea lui. Are umor, șarm și e con­vin­gă­tor, dar odată ade­me­nite în dor­mi­tor, femeile ar putea ră­mâne deza­mă­gite. Lacom și impulsiv, la el can­ti­tatea suplinește deseori calitatea, pentru că sexul nu-l plictisește niciodată. În dragoste nu cunoaște mo­rala, pentru el asta înseamnă viața și vrea s-o trăiască din plin.

CAPRICORN

Femeia Capricorn
Tradiționalism

Femeia Capricorn poate părea, la prima vedere, rece și insensibilă. Nu faceți greșeala să vă lăsați pă­că­liți! Se aprinde repede, un gest oricât de mic, un com­pli­ment, o mângâiere îi sunt de-ajuns. În dragoste, va prelua co­man­da. Are o ma­re rezis­ten­ță în dra­goste și aș­teaptă același lucru de la par­te­ner. Jocu­rile prea inova­toa­re n-o interesează. Este adepta tradițio­nalis­mului și-i place să-și im­pună singură rit­mul. Însă pa­siunea care se as­cunde în ea o poate du­ce la ma­ni­festări des­tul de ex­treme. Îi plac nopțile cu prelungiri și fiindcă în dragoste e cal­cu­lată, ca și în viață, dorința ei de satisfacție o poate apro­pia de nim­fomanie.

Bărbatul Capricorn
Tandrețe și forță

Sexul e tot ce poate oferi mai bun un Capricorn. Va dărui femeii tandrețea și căldura care o vor face să se simtă ocrotită, dar și puțin din forța lui brută, care poate fi teribil de ațâțătoare. Capricornul e ferm convins că nimeni nu poate înțelege pasiunea cu ade­vărat, dacă nu înțelege pasiunea fi­zică. Iubirea e impulsivă, dar plani­fi­cată, cum își pla­nifică întreaga viață. Îi plac fe­meile pă­timașe, ca și el, care i se dă­ru­iesc total și știu să se lase pradă plăcerii. Îl stimu­lează dansul și mișcarea în aer liber și, mândru de potența sa, va satisface o femeie fără să se consume prea mult.


VĂRSĂTOR

Femeia Vărsător
Idealism și gingășie

Pentru o Vărsătoare, instinctul anima­lic, pur sexu­al, nu e niciodată pe primul loc. Ea idealizează dragostea, care trebuie să cuprindă și-o bună doză de gingășie. Urăște să fie văzută drept un obiect sexu­al, are pretenții mari și cere de la iubit respect și consi­derație. Cu o Vărsătoare, prima întâlnire se va termina rareori în pat. Ea are ne­voie de timp să se aprindă, de dis­cu­ții prelungi, de atenții și prie­te­nie. Va asculta cu răbdare și multă empatie proble­me­le celui de lângă ea, iar dacă va considera că sufletul lui e nobil și intențiile sunt frumoase, îl va copleși cu dragostea ei. Pentru că, odată trezită, pasiunea ei e arzătoare și plină de fantezie. Nevoia lor de a iubi înainte de toate spiritul, nu trupul, unui bărbat le face să aibă adesea slăbiciune pentru bărbații în vârstă.

Bărbatul Vărsător
Un cuceritor... detașat

Pentru Vărsător, cucerirea unei femei este mai importantă decât actul sexual. Femeia îl interesează ca om, ca prietenă, în primul rând. E un om plin de com­pasiune, înclinațiile lui intelectuale sunt pu­ternice, iar dragostea, la el, trece în primul rând prin minte. Cea care nu are aptitudini pentru dis­cuție n-are ce căuta în dor­mitorul unui Vărsă­tor. O femeie deș­teaptă poate să facă ce vrea cu el, dar numai cu tact și la modul seducător. Vărsă­torul nu e un pa­sional, e speriat de gesturile prea brutale de afecțiune, ba ar pu­tea speria el însuși o femeie prea pătimașă cu mi­cile lui detașări necesare, cu distanțările care-l ajută să înțeleagă totul mai bine. Fiți siguri că în clipele acelea veți fi observat în cele mai mici amănunte.

PEȘTI

Femeia Pește
Talent dramatic

Femeia Pește știe să apară nevinovată și neaju­torată, ceea ce stârnește cumplit nevoia bărbatului de a o ocroti. De fapt, în spatele nevinovăției ei, peș­toai­ca îl va vrăji cu toate mijloacele de care dispune. Îl va hipnotiza din priviri și-și va folosi corpul pentru a obține ceea ce vrea. Femeia Pește are un talent dra­matic natural și va ști să creeze întotdeauna atmos­fe­ra potrivită pentru a-și prin­de bărbatul în mrejele ei. E ca o sirenă din vechile mi­turi, al cărei cântec face ne­numărate victime. Libidoul ei e puternic, dar inconstant. E maestră în a-și folosi corpul pentru a produce plăcere, însă cade ușor pradă unor relații de sclavie afectivă.

Bărbatul Pește
Sensibil și labil

Este sentimental, sensibil și labil. De la el ne putem aștepta la orice, căci e mânat de impulsuri ex­trem de contradictorii. Cel mai tare îl atrag fe­meile raționale, mai ales dacă au și un aer domi­na­tor. El idealizează omul pe care-l iubește și poate în­chide ochii la cele mai urâte comportări. Își do­rește enorm stabilitatea emoțională, însă e el însuși prea schim­bător ca să poată fi credincios. Labilitatea umorală îl face, adesea, greu de suportat. Peș­tele e un iubit re­du­tabil, cu condiția să aibă un par­tener generos și de același calibru cu el.
Sfatul astrologului: dacă vă cunoașteți ascen­den­tul, citiți și explicațiile zodiei în cauză!

SONIA PANTAZI