DUO IGLESIAS

Dana Ene
- Tata Julio concertează în România, cu cel mai mare dintre băieții lui -

Printre cântăreții eterni, care nu au legătură cu vârsta, Julio Iglesias ocupă un loc fruntaș. Veșnic tânăr, îndrăgostit și pasional, vine și în primăvara aceasta în România, spre bucuria unui public compus, mai ales, din dinstinse doamne și domnișoare. "El Idolo" va susține două spectacole: primul, pe 20 mai, la Sala Palatului din Capitală, și cel de-al doilea, pe 22 mai, la Sala Polivalentă din Cluj. Dar marea surpriză abia urmează: cântărețul spaniol nu vine singur în România, ci însoțit de cel mai mare dintre fiii lui - Julio Iglesias Jr. (42 ani)

Julio Iglesias
"Muzica mă ține în viață"


Julio Iglesias nu prea are nevoie de promovare, căci vocea lui senzuală a narcotizat milioane de ascul­tători. Până azi, în cei 47 ani de carieră, el a primit 2600 de discuri de aur și de platină, a lansat 80 de albume, ce s-au vândut în peste 300 de milioane exemplare, a sus­ținut mii de concerte și a câștigat o mul­țime de premii, printre care un Grammy, dar și două distincții acordate de către "Sony Music" în 2011, și anume, titlul de: "Cel mai bine vândut artist latino din istorie" și "Cel mai bine vândut artist spaniol". Recompense artistice urmate, desigur, și de recompense materiale care l-au transformat într-un om bogat. Cân­tecele de dragoste nu mor niciodată, iar "vânzătorii" de sentimente se bucură de succes. Dovada vie e chiar Julio: Azi, după aproape jumătate de secol, de când și-a descoperit talentul muzical, chiar dacă a sărit peste șapte decenii de viață, el nu este încă pregătit pentru pensio­nare. "Muzica mă ține în viață. Dacă nu aș mai cânta, aș muri pur și simplu. M-aș stinge fizic și psihic. Și, ca să fiu sincer, nu există recompensă mai mare pentru mine, decât reacția publicului. Când sunt invitat să cânt, fie că se în­tâmplă în Europa sau în China, fanii mei sunt prezenți acolo pentru mine. Ăsta este cel mai mare premiu pe care-l primesc, de fapt, cu fiecare concert. Am primit o mulțime de distincții în viața mea, dar niciuna dintre ele nu se com­pară cu emoția pe care o simt în mo­mentul în care mă urc pe scenă și văd reacția publicului. Acesta e premiul care-mi este cel mai drag - aprecierea oamenilor", se confesa Iglesias într-un interviu recent.
Nici fanii nu sunt pregătiți încă să se despartă de Julio. Dovadă, sălile de con­certe umplute la refuz, deși de la ultimul lui disc, "Romantic Classics", au trecut aproape 10 ani.
Dar realizările lui Iglesias nu se limitează doar la cariera lui muzicală. Trei dintre cei 8 copii ai lui, cei născuți din prima căsătorie, cu frumoasa filipineză Isabel Preysler, au izbutit să aibă și ei cariere fru­moase: Chabeli Iglesias (43 ani), Julio Iglesias Jr. (42 ani) și Enrique Iglesias (39 ani) sunt stăpâni pe viața lor, spre mândria tatălui. "Nu m-am așteptat ca Enri­que să devină un adevărat «fenomen», și nici ca Julio (Jr.) să-mi calce pe urme. Julio are o capacitate artis­tică și umană ieșită din comun, în timp ce Chabeli este cea mai blândă fiică pe care și-ar dori-o orice tată".

JULIO IGLESIAS JUNIOR
"Sper ca într-o zi să formez un grup cu Enrique și cu tata"


Julio Jose Iglesias Preysler (Julio Iglesias Jr.) s-a născut pe 25 februarie 1973, la Madrid, pe vremea când tatăl lui se afirma ca star muzical. Chiar dacă este mai mare decât fratele lui, Enrique, s-a apucat de cântat ceva mai târziu decât acesta. "Mezinul" era deja o vedetă multi-premiată în 1999, când Julio Jr. încerca apele muzicale și își lansa primul album, "Under My Eyes". Nu a prins însă peștele mare, pentru că apariția unui nou Iglesias, oricât de talentat, pe scena deja cam aglomerată a show-business-ului muzical, a fost primită cu oarecare reticență. În plus, spre deosebire de Enrique, Julio Jr. nu avea de dobo­rât doar gloria tatălui, ci și pe aceea a fratelui mai mic, care îmbrățișase un stil muzical modern, diferit de cel al părintelui și avea acum la picioare milioane de adolescenți din întreaga lume. "Chiar dacă am crescut într-o familie cu un mare muzi­cian, niciunul dintre noi, copiii, nu a cântat acasă. Țin minte că-l însoțeam pe tata în tur­neele lui în jurul lumii, iar eu cântam cu pu­blicul care îl acompania din sală", povestea tânărul artist.
Întârzierea debutului muzical al lui Julio Junior a avut, însă, motive temeinice. Chipeș și cu mult vino-încoa', el a preferat o bună bucată de vreme reflectoarele de pe scena modei și din studiourile televiziunii, unde s-a bucurat de succes. Chiar și când le decla­ra inflamat reporterilor de presă că vrea să devină, de fapt, cântăreț, Julio Jr. a continuat să frecventeze pasarelele modei, prezentând creații de Versace, Tommy Hilfiger sau Gap. "Tata dă foarte rar sfaturi. Mereu a avut în­credere în judecata noastră. Pe când aveam 15 ani, s-a hotărât să poarte cu mine o dis­cuție legată de viitoarea mea carieră. Atunci mi-a zis: «În viață e bine să te faci doctor sau avocat». ... Vedeți și dvs. pe care dintre cele două meserii mi-am ales-o", declara cu umor, într-un interviu recent, acordat revistei "Gala".
Dar chiar dacă nu a reușit să egaleze celebritatea celor doi muzicieni consacrați ai familiei, Julio Iglesias Jr. a izbutit să-și creeze un public al său, entuziast și fidel. Până în prezent a lansat trei discuri solo și pare pregătit să colaboreze cu tatăl și fratele său. "Adeseori am discutat cu Enrique, mai în glumă, mai în serios, să ne formăm un grup propriu. Deși fiecare dintre noi are stilul lui, cu siguranță că am putea găsi un cântec pe care să-l cântăm în trio, cu tata. Am sparge gura târgului. Sper ca într-o zi acest vis al meu să se realizeze și să formăm un grup", spunea Julio Jr. Și după cât se pare, jumătate din visul lui se va împlini. Dovada: concertele din România și din alte țări ale lumii, unde apare pe scenă alături de tatăl său. În ce privește cealaltă jumătate de vis, ea s-ar putea realiza abia după ce gloriosul Enrique își va sfârși turneul de promovare a celui mai nou disc, "Sex and Love" (2014).
(Biletele la concert au prețuri cuprinse între 280 și 550 lei pentru concertul de la București și 95 - 325 lei pentru concertul de la Cluj, și pot fi achiziționate din rețeaua Eventim.)