Rețete cu păpădie

Iulia Vlad
Vremea ei e în toi. Fragedă, cu gust ușor amărui, păpădia are efectul unui "combustibil" care înte­țește arderile din organism, iar succesul nu va întârzia să apară: kilograme pe minus, dar și revigorare și to­nus de zile mari. Iată câteva moduri în care o puteți consuma, în cure de 4-5 săptă­mâni:

Salată de păpădie

Frunze proaspete de pă­pădie, bine spă­late, se ames­tecă cu câ­teva frunze de sa­lată verde și pătrunjel și mă­rar tocat. Se adaugă suc de lămâie și puțin ulei de măs­line. Se consumă 2-3 porții de salată pe zi, pe stomacul gol, înaintea meselor.

Piure de păpădie

Frunzele de păpădie bine spălate se dau prin mixer, apoi se adaugă suc de lămâie, puțin ulei de măsline sau muș­tar. Se consumă 2-3 porții pe zi, între mese, sau ca garnitură la preparate din carne.

Infuzie de păpădie

2-3 linguri de frunze de pă­pădie se fierb 2-3 minute, într-o cană de apă. Se lasă să se răcească, apoi se stre­coară. Se beau 3-4 ceaiuri pe zi.

Pulbere de păpădie - pulberea se obține din ră­dăcină și frunze uscate, tocate fin. Se ia câte o linguriță, de trei ori pe zi, înainte de mese.

Tinctură de păpădie (de la Pla­far) - se iau câte 20 de picături de tinc­tură de păpădie, de 2-3 ori pe zi, între me­se.