ZODIACUL LUNII APRILIE

Tana Rosca
Spre deosebire de eclipsa din Martie, eclipsa de Lună din 4 Aprilie este un precursor al unei perioade de pace în țările în care va fi vizibilă. Printre acestea se numără țările arabe, Iran și SUA și partea estică a Asiei. Din păcate, efectul în timp al acestei eclipse este scurt, durând mai puțin de o săptămână. Dar în acest răstimp, vom fi mai binevoitori, mai amabili, iar cei care pleacă la drum se pot bucura de momente deosebit de plăcute, spun energiile cumulate ale lui Venus și Saturn, care se regăsesc în componența acestei eclipse. Cel mai puternic vor resimți această eclipsă cei născuți în 1958 și 1977. Marele benefic Jupiter revine în mișcare directă, pe 9, și poate resuscita anumite proiecte în care ne-am pus mari speranțe în decembrie, dar care s-au blocat la începutul lui februarie. Numeroasele planete care trec luna aceasta prin Taur ne conferă spirit practic și ne îndeamnă să ne punem la punct problemele bănești. Venus trece din Taur în Gemeni, pe 12, ajutându-ne să învățăm mai bine și să comunicăm cu rafinament și eleganță. Pluton devine retrograd pe 17, inițiind astfel un proces de analiză (care poate deveni la un moment dat prea minuțios), atât în privința felului în care ne-am gestionat resursele, cât și a unor încărcături emoționale apăsătoare, de care am putea să ne descotorosim cu acest prilej.

BERBEC
Luna cu bani


Încă din primele zile ale lunii aveți întâlnire cu destinul, sub diverse forme. Vă pot ieși în cale per­soane care au jucat un rol semnificativ în viața dvs. sau care sunt menite să vă îndrepte într-o di­recție nouă. Puteți ajunge să vă re­gândiți relațiile de orice tip, pentru că aceste întâmplări neîn­tâmplătoare sunt menite să vă schimbe perspec­ti­va, să vă aducă la un nou grad de maturitate. După data de 9, energiile dvs. creative iz­bucnesc într-un adevărat elan primă­vă­ratic, relațiile cu copiii devin un pri­lej de satisfacție (poate descoperiți un talent al copi­lului dvs.) sau, dacă vă doriți copii, puteți concepe unul.
BANI: Acesta este domeniul în care însuși guvernatorul zodiei dvs., Marte, vă îndeamnă să vă investiți energiile. Patroana banilor, Venus, îi oferă o mână de ajutor până pe 11, Mercur vă face abili negociatori din 15 încolo (ziua ideală este cea de 23), dar după 20, riscați să deveniți excesiv de autoritari.
CARIERĂ: Vechi tensiuni între dvs. și superiorii dvs. ierarhici se pot activa în cea de-a doua parte a lunii, sub influența lui Pluton retrograd, care riscă să declanșeze lupte subterane pentru putere.
DRAGOSTE: O împrospătare se face simțită, atât în cuplu­rile consacrate, cât și în relațiile re­lativ noi. Eclipsa de Lună favo­ri­zea­ză o mai mare onestitate în comu­ni­carea emoțională și o mai corectă împărțire a atribuțiilor în cuplu.
SĂNĂTATE: Labele picioarelor și rinichii au nevoie de o în­grijire specială, mai ales în in­ter­valul 20-28.

TAUR
Între agresivitate și calm


Faptul că Venus și Marte vă cutre­ie­ră zodia până pe 11, vă face un adevărat model pen­tru cei din jur, fiindcă emanați obiș­nu­ita dvs. bunăvoință, dar aveți un tonus mai bun și vă mișcați mai repede ca de obi­cei. În scurtul interval 11-15, ră­mâ­neți însă numai cu Marte, ceea ce vă poate face să vedeți roșu, un lucru care vi se în­tâmplă rar, dar bine. Din 15, Mercur vă ajută să vă exprimați ten­siunea ner­voa­să prin comunicare și să câștigați astfel distanță față de stă­rile de agre­sivitate. Soarele intră în semnul dvs. pe 20, deci a venit momentul să vă spu­nem un generic "La Mulți Ani!". Cadoul Soarelui pentru dvs. este re­câștigarea acelui calm interior care vă permite să fiți atât de eficienți în con­trolul propriei vieți.
BANI: Venus vă ajută din 12 încolo să câștigați bani cu lejeritate și chiar prin proiecte care vă fac plăcere. În preajma datei de 15, puteți fi pradă unor tendințe contrarii. Pe de-o parte, sunteți tentați să vă răsfățați cu lucruri frumoase, pe de altă parte, o afacere necesită de ur­gen­ță o infuzie de bani.
CARIERĂ: Ar fi bine să discutați mai puține chestiuni per­sonale cu colaboratorii dvs., de­oa­re­ce unele dintre cele pe care le poves­tiți pot deveni subiect de bârfă. Asta v-ar putea afecta negativ, până pe 20.
DRAGOSTE: Pasiunea și sen­ti­mentele romanțioase se întâlnesc în mod armonios în viața dvs. până pe 11. Ulterior, rămâne doar pasiunea, care poate însă degenera ușor într-o atitudine dominatoare, mai ales din 20 încolo.
SĂNĂTATE: Feriți-vă de insomnii în primele zile ale lunii.

GEMENI
Dragoste de viață


Cei mai mulți dintre dvs. încep luna cu senzația că au adunat multe trăiri neplăcute, pe care nu au avut răgazul sau dispo­zi­ția să le pro­ceseze. Luați-vă tim­pul necesar să ana­lizați aces­te stări și apoi să le dați dru­­mul în trecut. Astfel, o veți primi cum se cuvine pe Venus, pe 12, în semnul dvs. Ea vă va însoți pe tot parcursul lu­nii. Vă veți regăsi buna dispoziție și umorul. Ma­rele benefic Jupiter, revenit în mișcare directă pe 9, dă o savoare de­­osebită ie­și­rilor cu amicii sau ex­cursiilor și vă aju­tă să redescoperiți dragostea de viață.
BANI: Situația dvs. financiară se poate complica întrucâtva, după data de 16, când Pluton retrograd poate scoate la suprafață greșeli în pri­vința gestionării unor resurse. Veri­fi­cați dacă e vorba de sim­ple greșeli ale par­te­­ne­rilor de afaceri ori e vorba de rea inten­ție.
CARIERĂ: De obicei, dvs. sunteți cei care de­țin pulsul canca­nu­rilor. Luna aceasta însă sunt lucruri care se pot petrece în culise și care vă scapă, dar care vă pot viza direct, în special în­tre 11 și 14. După această dată, de­vi­ne riscant să comentați cu alții viața colegilor dvs.
DRAGOSTE: Din 12, Venus vă subli­niază farmecul în ase­menea măsură, încât partenerul dvs. ar putea deveni gelos, mai ales pe 15. Eclipsa de Lună din 4 vă poate aduce o mare iubire, dacă sunteți în căutarea unei relații.
SĂNĂTATE: Problemele acestei luni vizează zona ca­pului și aparatul respirator. Unii dintre dvs. pot avea și palpitații în a doua ju­mătate a lunii.

RAC
Armonie familială


Dvs. sunteți semnul zodiacal cel mai strâns legat de familie și va­lorile tradiționale. Iar din acest punct de vedere, ați întâmpinat în ul­ti­ma vreme destule greutăți. Dar iată că schimbările care se petrec în aprilie, odată cu eclipsa de Lună din data de 4, sunt de natură să împros­pă­teze relațiile de familie, unde in­teracțiunile redevin natu­ra­le. Și prieteniile sunt o sursă de mulțumire sufletească, până pe 11. Mai încolo, puteți avea dispute cu per­soa­ne care doresc să dea tonul unor ac­tivități cu care nu sunteți de acord. Si­tua­ția de­vi­ne negociabilă, cu începere din 15.
BANI: Cei care au acceptat cu stoicism limitările care au apărut la sfârșitul anului precedent și și-au ajustat cheltuielile în consecință, sunt principalii beneficiari ai răsplății pe care prosperul Jupiter le-o va vărsa în portofel.
CARIERĂ: Ultimele reglări de con­­turi se petrec între dvs. și cei în poziții de autoritate, la în­ceput de lună, când vă recoman­dăm să aveți o atitudine cât mai receptivă. În felul acesta vă veți bucura din plin de aspectele po­zi­tive care se întrunesc în jurul da­tei de 7 și pot anunța o promovare.
DRAGOSTE: Cu toate că în cuplu anumite ten­siuni de fond continuă să se liniștească, ar fi bine să faceți un efort și să menajați eventualele susceptibi­li­tăți ale partenerului, ca gelozia sau ne­încrederea în sine, care se pot accentua după 17.
SĂNĂTATE: Tendința de rigidizare a încheieturilor ar tre­bui contracarată, mai ales în perioada de mijloc a lunii.

LEU
Bună dispoziție și toleranță


Felul în care interacționați cu ami­cii, rudele, vecinii și prie­tenii apropiați se poate schimba în mod semnificativ. Primele revelații pot să apară în preajma eclipsei de Lu­nă din 4, care vă de­ter­mină să vă vedeți anturajul, vecinii și rudele de gradul II și III, cu alți ochi. S-ar putea să în­țelegeți mai bine câtă afec­țiune pri­miți din partea aces­tora și să le răspundeți cu mai multă căldură. În­cepând din 9, când marele benefic Jupi­ter, care trece prin semnul dvs., rede­vine direct, gra­dul dvs. de toleranță creș­te din nou, cuprinzându-i pe toți cei din jur. Buna dvs. dispoziție redevine con­tagioasă, iar din 12 încolo lumea așteaptă să dați tonul diverselor eveni­mente mondene. Implicarea dvs. le garantează reușita.
BANI: Aveți ceva mai multă cla­ritate în privința afacerilor, dar mai există incertitudini care persis­tă, și n-ar strica să verificați autenti­ci­tatea unor angajamente sau documente.
CARIERĂ: Cele mai frumoase progrese le puteți înre­gistra până pe 11. Mai apoi puteți deveni prea competitivi pentru gustul șefilor dvs., cu care comunicarea se menține totuși bună, după data de 14.
DRAGOSTE: Pentru că aspirațiile dvs. în aprilie sunt de dragoste uni­versală, persoana iubită ar pu­tea simți ca îi acordați un interes periferic. Încercați să nu o neglijați, mai ales pe 15 și 16, când s-ar putea simți mai vulnerabilă.
SĂNĂTATE: Ar fi bine să vă gândiți la o cură de detoxifiere, pentru a împiedica riscul apariției unor infecții.

FECIOARĂ
Incertitudini sentimentale


Ca urmare a eclipsei de Lună din 4, sistemul dvs. de valori s-ar putea modifica. Schimbările pot afecta în bine viața de familie și v-ar putea tre­­zi și dorința unor reamenajări în ca­să. Responsabilitățile familiale conti­nuă să apese pe umerii dvs., ceea ce vă poate afecta îndeosebi în jurul datei de 15. Vestea bună este că imaginea dvs. publică se poate îmbunătăți simțitor pâ­nă pe 11, dar pentru a păstra acest câș­tig trebuie să vă exprimați opiniile cu mo­derație și discernământ, mai ales între 11 și 14.
BANI: Chiar dacă anumite rea­șe­zări de situații care se pe­trec la începutul lunii nu sunt tocmai con­fortabile, puteți fi siguri că va exista un câștig pe termen lung. Acesta se va vădi după eclipsa de Lună din 4, iar din 10 veți beneficia de aju­torul discret sau de în­drumarea unei per­­­soa­ne binevoitoare și in­flu­ente.
CARIERĂ: Sunteți priviți din nou cu bunăvoință, după data de 9, deși acest lucru se întâmplă cu dis­cre­ție. Progresele în carieră se pot con­cre­tiza după data de 11, sub influ­ența mi­cului benefic Venus.
DRAGOSTE: Relațiile stabile conti­nuă să evolueze pe un fond de incertitudini, pe care vi le ins­pi­ră partenerul de cuplu, dar acestea nu mai sunt la fel de pronunțate ca în tre­cut. O poveste complicată de iubire pre­­supune încă o serie de clarificări, în­cepând din data de 17, ca să poată con­tinua.
SĂNĂTATE: Cu toate că beneficiați de mai multă energie începând din data de 9, este necesar să vă feriți în continuare ficatul de grăsimi și de alcool.

BALANȚĂ
Eclipsa vă ajută


În viața dvs., de mai bine de un an, s-au petrecut evenimente semnificative, asupra cărora nu ați putut exercita vreun control. Eclipsa de Lună care se întâmplă în semnul dvs., pe data de 4, are o serie de efecte po­zi­tive. Energia saturniană pe care o conține vă ajută să acceptați evenimentele întâmplate și să vă asumați responsabilitățile de rigoare. Energia venu­siană, ce intră și ea în componența eclipsei, vă ajută să între­prindeți acțiuni creative, pentru a dezamorsa vechi dușmănii și a întări legăturile afective, dar și pe ce­le mai degrabă pragmatice. Pentru ca ar­mo­nia să se men­țină, va trebui să vă pregătiți să de­pă­șiți ani­mo­zitățile familiale care pot ieși la suprafață după 16.
BANI: Cele mai înțelepte afaceri și investiții se pot consolida până pe 11. În următoarele trei zile ar fi utilă o pauză. Din 15, Mercur vă ajută să duceți tratative cu abilitate și fermitate.
CARIERĂ: Ați exclus deja, în urma eve­ni­men­telor lunii trecute, anumite direcții de dezvoltare profesională. Însă limpezirea nu este com­pletă, dimpotrivă, în jurul datei de 19, puteți fi tentați din nou de perspective iluzorii.
DRAGOSTE: Tot eclipsa de Lună este responsabilă pentru o schimbare de atitudine în bine față de toate relațiile dvs. Dar schimbările se vor face simțite în primul rând în relațiile stabile unde se poate crea un nou echilibru, depășind limitele im­puse de rutină.
SĂNĂTATE: Labele picioarelor sunt în continuare sensibile, mai ales în intervalul 20-28.

SCORPION
Lista cu prieteni


În cea de-a doua parte a acestei luni, s-ar putea să fiți puși în situația de a efectua o nouă triere printre persoanele din anturaj. Este posibil să con­sta­­tați, mai ales după data de 16, că unii dintre ve­cinii, amicii sau verii dvs. sunt bân­tuiți de sen­ti­mente meschine, cum ar fi invidia, fal­sitatea sau nevoia de a-i ponegri pe alții pentru a se simți ei mai puternici. Nu e nevoie să-i îndepărtați de tot, doar să răriți contactele cu ei. În jurul datei de 23, s-ar putea să cunoașteți oameni care să fie mai potriviți pentru tipul de societate pe care v-o doriți acum.
BANI: Există riscul să luați anumite decizii le­gate de investiții, motivați de frică. N-ar fi decizii foarte înțelepte. E adevărat că unele dintre afa­cerile dvs. nu vă aduc încă profitul scontat și ar tre­bui să le regândiți eficiența. E mai productiv să vi­zați un câștig modic, pe termen lung, decât să faceți pur și simplu economii în afacerile deja existente.
CARIERĂ: Perioada de stagnare în care ați in­trat la sfârșitul anului precedent se încheie pe 9, iar ideile și cunoștințele dvs. sunt din nou apreciate de șefi.
DRAGOSTE: Tandrețea și pasiunea se împletesc în relațiile consacrate, până pe 11, după care partenerul poate deveni cam tiranic. Im­por­tant este însă că e dispus să comunice, după 15, și o face bine.
SĂNĂTATE: Încercați să nu exagerați cu munca, la începutul lunii, pentru că puteți pierde multă energie. Acordați atenție rinichilor, care au nevoie de un aport suplimentar de lichide pentru a funcționa bine.

SĂGETĂTOR
Idile de primăvară


Eclipsa de Lună din 4 vă îm­bunătățește viața so­cia­lă. Veți întâlni oameni serioși și amabili, care vă pot deveni prieteni pe viață, dar de dvs. depinde să întrețineți relațiile ce se înfiripă cu atâta ușurință acum. Veți avea însă disponibi­li­tatea necesară să cultivați respectivele relații, mai ales că din 9, Jupiter, guvernatorul zodiei dvs., își reia miș­carea directă, ceea ce vă dă impulsul necesar de-a ieși în lume. Odată cu acest eveniment astro­logic, se pot debloca și niște călătorii plănuite încă de la sfârșitul anului trecut, sau niște studii. Viața de fa­milie trece printr-un proces de simplificare, deși mai aveți de furcă cu unii membri ai familiei, care au tendința de-a se victimiza.
BANI: O revizuire a veniturilor dvs. directe se impune în cea de-a doua parte a lunii. Cele mai bune soluții pentru a schimba lucrurile în bine se pot afla în preajma datei de 23.
CARIERĂ: Ambiția de-a urca pe scara ierarhică nu vă chinuie în aprilie. Sunteți mai degrabă preocupați să reglați relațiile de muncă, ceea ce vă reușește cel mai bine până pe 11.
DRAGOSTE: Atât relațiile stabile, cât și idilele de primăvară, primesc sprijin planetar luna aceasta. Partenerul va fi mai afectuos cu dvs. decât vă așteptați, după 11. O prietenie se poate transforma în iubire după eclipsa din 4, cu șanse de a deveni ceva de durată.
SĂNĂTATE: Sunteți în formă până pe 11, dar mai apoi puteți răci, iar după 20 pot apă­rea palpitații.

CAPRICORN
Eliberați-vă sufletul


Relațiile familiale continuă să treacă prin prefaceri, doar că acestea nu mai sunt atât de surprinzătoare. Poa­te vă vine mai ușor să înțelegeți reacțiile impul­sive ale unor persoane din familie. Înțelegerea nevoii lor de-a fi independenți sau originali cu orice preț îi poate determina să se reapropie de dvs. 7 și 8 sunt zile potrivite pentru un asemenea demers. Temerile și nesiguranțele dvs. ascunse se pot accentua tem­porar, la mijlocul lunii, dar dacă vă faceți curaj să vorbiți despre ele, tocmai în zilele cele mai încărcate (15 și 16), asta vă va face foarte bine. După 16, va fi mai greu, căci Pluton devine retrograd în zodia dvs., ceea ce vă face să vă refugiați într-un compor­tament defensiv.
BANI: Unele dintre afacerile la care vă gândeați încă de la sfârșitul anului precedent încep să devină realizabile, din 9, când planeta prosperității, Jupiter, își reia mișcarea directă. Cu ajutorul său, puteți găsi investitorii potriviți pentru a porni un pro­iect lucrativ.
CARIERĂ: Multora dintre dvs., eclipsa de Lună din data de 4 le va aduce o ocazie de afir­mare profesională nesperată.
DRAGOSTE: Romantismul este la ordinea zilei în pri­mele 11 zile ale lunii. Dar mai în­co­lo, partenerul dorește să ia deciziile pentru amân­doi, ceea ce poate fi iritant, mai ales între 12 și 15.
SĂNĂTATE: Articulația șoldului și cea a ge­nun­chiu­lui sunt vulnerabile. E bine să faceți mișcări menite să vă mențină flexibi­lita­tea lor.

VĂRSĂTOR
Sprijin concret pentru planuri


Din 2011, vă tot străduiți să treziți interesul ce­lor din cercurile sociale pe care le frec­ventați, cu privire la diverse proiecte cu caracter reformator sau uma­nitar, cu rezultate îndoielnice. Au existat cu si­guranță și momente în care și dvs. înșivă ați fost pe cale de-a renunța, și nu puțini dintre dvs. au fost tentați să abandoneze, luna trecută. Dacă ați rezistat pe metereze, vă puteți bucura de efectele eclipsei de Lună din data de 4, care poate atrage simpatia publi­cu­lui pentru modul dvs. îndrăzneț și creativ de-a gândi. Este posibil să primiți și sprijin concret pentru planurile dvs., dar trebuie să vă mișcați repede, pen­tru a nu pierde ocazia. Venus vă oferă posibi­li­tatea unei călătorii îndepărtate sau a unei burse, începând din 12, doar că mai sunt de trecut unele piedici ce se pot ivi pe 15 sau 16.
BANI: Situația e ceva mai puțin încâlcită, decât a fost lunile trecute, dar încă nu e cazul să cedați impulsului de-a fi cheltuitori, care se poate face simțit la mijlocul lunii.
CARIERĂ: Credeați că luptele surde pentru pu­tere au încetat? Ei bine, vă înșelați, ele și-au pierdut doar ceva din intensitate. Noi atacuri din umbră sunt de așteptat din 17.
DRAGOSTE: Partenerul vine din nou cu entuziasm spre dvs., începând din 10, și vă pro­pune tot felul de acțiuni interesante în doi. Venus îi predispune pe burlacii zodiei să se îndrăgostească din 12 încolo.
SĂNĂTATE: După data de 17 sunt posibile in­fec­ții, mai ales ale aparatului uro-genital.

PEȘTI
Probleme profesionale


Treceți printr-un proces de reașezare interioară, între­gul dvs. registru de sentimente se poate intensifica și rafina. În acest răstimp vă vine greu să trăiți cu acea vulnerabilitate sporită, pe care o presupune acest proces. Ar fi bine să încercați să nu luați personal tot ce se spune și se întâmplă în jurul dvs., ca să vă cruțați singuri de suferințe inutile. Familia vă poate ajuta mult în acest sens, după data de 11, când cei de-acasă au tendința de-a vă răsfăța și de-a reacționa cu căldură la orice semn de atenție pe care li-l acordați. Prieteniile dvs., mai ales cu per­soane puternice, ar trebui tratate cu grijă, după 16, când n-ar fi indicat să le cereți vreun favor.
BANI: Ultimele ajustări majore în privința veniturilor dvs. se petrec în primele zile ale lunii. Eclipsa din 4 are un efect pozitiv de cla­ri­fi­care și consolidare a direcției în care e bine să mer­geți, pentru a ajunge la prosperitatea la care aspirați.
CARIERĂ: Deocamdată sunteți puși la încercare, puteți trece prin adevărate probe de anduranță, la mijlocul lunii. Nu invocați probleme familiale, căci veți fi taxați pentru asta, și fiți atenți la detalii.
DRAGOSTE: Dacă viața dvs. emoțională e greu de descifrat, asta se întâmplă în bună mă­sură pentru că sunteți confuzi și transmiteți sem­nale ames­tecate.
SĂNĂTATE: O porție suplimentară de energie vă revine din 10 începând, din partea ma­relui benefic Jupiter, dar ficatul se cere în conti­nua­re menajat.