Untul de cacao

Iulia Vlad
Unul dintre secretele cremelor "bu­ne" este acela că printre in­gredientele lor de bază se află untul de cacao.

Pe lângă faptul că poartă parfu­mul și aroma irezistibilă a ciocolatei, el este și un produs pe care pielea îl "iu­bește". De aceea nu ar trebui să lip­sească de pe raftul cu cosmetice de acasă. Se obține din prelucrarea meca­nică a boabelor de cacao, are culoarea crem, este solid la temperatura came­rei, dar odată întins pe piele, se topește. Este simplu și plăcut de aplicat și bine absorbit de piele. Îl găsiți în farmacii sau magazine cu produse naturiste, rafi­nat sau nerafinat.
Are un conținut mare de antioxi­danți, care îi conferă un puternic efect îm­potriva ridurilor și a îmbătrânirii, men­ține pielea elastică și asigură o bron­zare frumoasă. "Șterge" cicatri­cele, eczemele, vergeturile, prin efectul său reparator, reduce celulita și remo­delează corpul. Se recomandă pentru toa­te tipurile de piele, dar face adevă­rate minuni în cazul pielii mature, îm­bă­trânite, uscate. Se folo­sește sim­plu sau în combi­nație cu alte in­gre­diente.

Unt de cacao, pe post de: Cremă de față

Untul de cacao este ideal pentru "întinderea" feței și "netezirea" riduri­lor. Trebuie doar să aplicați zi de zi unt de cacao, cu masaj ușor, și să insistați pe ridurile din jurul gurii și din jurul ochilor.

Cremă de corp

După duș, masați corpul cu unt de cacao și insistați pe zonele cu piele mai uscată - picioare, mâini, iar după 30 de minute, ștergeți surplusul cu un șerve­țel, prin tampo­nare.

Balsam de buze

Aplicați pe buze cu masaj ușor pu­țin unt de cacao. Pentru buze îmbătrâ­nite, subțiate, dar și pentru a le proteja pe vreme friguroasă, untul de cacao se aplică de mai multe ori pe zi.

Rețete cu unt de cacao:

Cremă remodelantă, împotriva celulitei și depozitelor de grăsime
Ingrediente: 50 g unt de cacao, 30 ml ulei de sâmburi de struguri, 15 picături ulei esențial de piper negru, 10 picături de ulei esențial de fenicul, 10 picături de ulei esențial de grep­fruit.
Puneți la foc mic, pe aburi, untul de cacao, până se topește, adăugați uleiul de sâmburi de struguri, amestecând, apoi și uleiurile esențiale. Când crema s-a omogenizat, o mutați într-un recipi­ent de sticlă și o păstrați la loc răcoros.
Aplicată cu consecvență pe zonele cu probleme, această cremă ajută la dimi­nuarea celulitei și menținerea unui aspect ferm și tonifiat.

Cremă antirid pentru ten

Ingrediente: 2 linguri unt de cacao, o jumătate linguriță cea­ră de albine, 2 linguri de ulei de migdale, o linguriță de ulei de cătină, 5 picături de ulei esențial de lavandă.
Puneți la foc mic, pe aburi, untul de cacao și ceara de albine, doar până se to­pesc, apoi se trag de pe foc și se adau­­gă uleiul de migdale, uleiul de cătină și uleiul esențial de lavandă, ames­tecând bine, până se omo­geni­zea­ză. Rezultă o cremă cu par­fum suav, plăcută la aplicare și care vă lasă pielea ca mătasea. Mutați-o într-un recipient de sticlă, pe care îl păs­­trați la rece. Se aplică pe tenul proas­păt spălat în fieca­re seară, cu e­fecte regeneratoare, hră­nitoare, hidra­tante, tonifiante, calman­te, de prevenire și diminuare a ridurilor.

Unt de corp

Ingrediente: 3 linguri unt de cacao, o lingură de ulei de avocado (sau ulei de cocos sau de migdale), 3-4 picături ulei esențial de mentă.
Topiți la foc mic pe aburi untul de cacao, apoi luați-l de pe foc și adăugați uleiul de avocado și uleiul esențial de mentă, amestecând bine. Ați obținut o cremă parfumată și răcoritoare, pe care e bine să o păstrați la rece în recipient de sticlă. Aplicați untul pe tot corpul, cu masaj ușor, după duș, iar surplusul îl tamponați cu un șervețel. Hidratează și hrănește intens pielea.