Săptămâna 20-26 martie

Tana Rosca
Puternica eclipsă totală de Soare în Pești mar­chează începutul acestui interval. În con­juncție cu steaua fixă Scheat, eclipsa anunță riscuri legate de apă și de motoare. Putem trece prin stări de îngrijorare accentuate, iar maniera în care ne ex­primăm simțul critic ne poate aduce sau în­de­părta prieteni. Controverse între justiție și religie sunt de asemenea de așteptat. Pentru că eclip­sa este vizibilă și de la noi, deși doar sub for­mă de eclipsă parțială, efectele vor fi simțite mai mult decât în alte țări și se vor întinde pe o pe­rioadă cuprinsă între cinci și opt luni. Soarele intră în Berbec pe 21, mar­când echinocțiul de pri­măvară și începerea anului astrologic, oferindu-ne șansa să lăsăm în urmă încărcătura emoțională excesivă (și negativă) indi­ca­tă de eclipsă. Miercuri e o zi potrivită pentru ho­tărâri referitoare la carie­ră și studii.

Semnele cardinale:

BERBECII pot trece vineri printr-un pur­gatoriu emoțional atât de puternic, încât să le afec­teze sănătatea. Acceptați emoțiile și lă­sați-le să treacă, pentru ca intrarea soa­relui în zodia dvs., sâmbătă, să vă poată clăti de umbre și umple de energie.
RACII cărora apropierea apei le face de obicei bine, ar trebui să se ferească de acest element. Vă face mai bine să stați pe loc și să evitați contactele cu rudele ori vecinii, până duminică. Deciziile profesionale luate miercuri pot fi excelente.
BALANȚELE sunt vizate de energia eclip­­sei la capitolul sănătate și în relațiile de muncă. Fiți atenți la semnalele corpului și la reac­țiile colegilor. De duminică, at­mos­fera se poate schimba drastic în relația de cuplu. Sfaturile prietenilor în acest sens sunt excelente.
CAPRICORNII care au de făcut niște se­lecții cu privire la relațiile sociale, vor în­cepe să înțeleagă care dintre acestea sunt mai pu­țin viabile. Începând de duminică, cla­ritatea apare și în relațiile de familie, căci vă puteți lămuri cine vă bârfește.

Semnele fixe:

TAURII au nevoie să se lămurească în privința prieteniilor, mai ales cele cu băr­bații. Ca­racterul unora dintre ei nu va re­zista scru­tinului, început în perioada eclip­sei. Se pot transforma în dușmani ascunși. În schimb, afa­ce­rile merg bine.
LEII își pot vedea expuse anumite slă­biciuni sau pot trece prin stări de des­cu­rajare, vineri. Energia și curajul vă revin însă duminică, iar noile forțe vă pot ajuta să vă faceți remarcați la școală sau să vă bucurați de o creștere a prestigiului.
SCORPIONII au nevoie să-și verifice sistemul de comunicare, iar vineri își vor putea da seama la ce forme de comunicare ar trebui să renunțe ca să se poată înțelege mai bine cu cei dragi. Veniturile vă pot crește datorită eficienței crescute la serviciu.
VĂRSĂTORII își dau seama de faptul că ar fi util dacă și-ar regândi finanțele. În cazul multora dintre dvs. ar fi de dorit un nou raport între venituri și cheltuieli. Puteți cere sfatul prietenilor mai vârstnici, care vă pot da soluții bune, mai ales miercuri.

Semnele mutabile:

GEMENII au posibilitatea de-a se detașa, în urma eclipsei, de o viziune prea idea­lis­tă privitoare la cariera lor. Îi veți avea a­proape atât pe prietenii dvs., cât și pe partener. Acesta din urmă vă poate întocmi un plan eficient pentru viitor.
FECIOARELE se pot desprinde de o ima­gine pe care o proiectează par­te­nerul. A­cesta se poate comporta ca o vic­timă sau ca un salvator față de dvs., dar în oricare din­tre scenarii, comportamentul său este exagerat. Fa­milia e mai obiectivă.
SĂGETĂTORII își pot da seama de lip-surile unor membri ai familiei, cărora până în prezent nu le găseau nici un cusur. Dar pot fi nemulțumiți de casă, chiar dacă de-abia s-au mutat în ea.
PEȘTII - eclipsa totală de Soare în semnul dvs. vă oferă posibilitatea de-a vă des­prin­de de vechile modele comportamentale. Vă poate ajuta în acest sens și o promovare sau o schimbare de serviciu.