Măști de primăvară - Pentru întregul corp -

Redactia
- Zilele friguroase de iarnă și-au pus amprenta asupra înfățișării noastre: ten palid, păr mat, decolteu ofilit... Sub lumina crudă a primăverii, defectele se văd ca sub lupă. Singura soluție: să îndreptăm ce se poate, acordându-ne mai multă atenție -

Prima urgență: măștile corporale integrale, eficiente și ușor de aplicat.
Important: indiferent dacă le cum­părați sau dacă le faceți acasă, măștile se aplică numai pe pielea curățată în prealabil. Iar pentru ca succesul să fie garantat, puneți peste masca aplicată un tifon înmuiat în apă călduță ori o folie de plastic.

Măști pentru picioare - sunt o bi­nefacere pentru pielea deshidratată. Un­geți-le cu o cremă grasă, ma­sați-o bine în piele, apoi înfășurați strâns tăl­pile și gleznele într-o folie de plastic. Așe­zați pi­cioarele pe un scaun mai înalt sau pe o pernă și stați așa 15 mi­nute sau toată noaptea.

Măștile pentru spate - sunt dez­in­­fectante, antiinflamatoare și regulari­zează sebumul. Iată o rețetă pe care o puteți prepara și dvs.: puneți pe rând într-un castron 60 ml ulei de soia, 30 ml ulei de măs­line, o linguriță cu ceai de mușețel și 6 linguri cu făină de ovăz și ames­tecați-le bine. În­tindeți masca - cu o pensulă - pe spa­te și lă­sați-o să ac­ționeze 20 de mi­nute. Înde­părtați-o apoi frecându-vă pe spate cu mișcări cir­cu­lare și clătiți-vă cu apă căl­duță. Măștile cu argilă sunt la fel de efi­ciente. Argila con­ține sub­stanțe mine­rale esențiale, cum ar fi zincul și siliciul, care stimu­lează oxi­genarea celu­lelor și elimină în ritm rapid impu­ritățile. Se prepară o pastă din 2 lin­guri de praf de argilă cu apă. Se întinde pe spate și se la­să să se usuce. Du­pă 20 de mi­nu­te se în­depăr­tează sub duș.

Mască pentru decolteu și sâni - se prepară din 4 linguri argilă, 4 lin­gu­rițe miere lichidă și 6 lin­guri ceai de mu­șețel. Netezește și curăță pielea sen­sibilă din a­ceastă zonă în doar 15 minute. O alternativă ra­pi­dă: o cremă uni­versală aplicată pe decolteu în strat mai gros și pe care o acoperiți ulterior cu o folie de plastic, pentru ca grăsi­mea să pătrundă mai bine.

Mască pentru în­grijirea și re­ge­ne­rarea părului - ac­ționează per­fect dacă o aplicați pe păr și după aceea vă legați la cap cu un pro­sop încălzit. Amestecați un găl­benuș de ou cu o lingură de untde­lemn de măsline și o lin­gu­riță de suc de lămâie. Apli­­cați produsul obți­nut pe părul spă­lat și clătit. Lăsați să acționeze 30 de mi­nute, apoi spălați-vă și clătiți-vă din nou.

Mască de primă­vară pentru ten - dacă ați de­pășit vârsta de 25 de ani, aplicați o dată pe săptă­mână o mas­că regeneratoare cu flori de nal­bă. Opăriți o mână de flori de nalbă cu 1/4 l apă clocotită (ar fi ideal să folosiți apă de ploaie), lăsați să se infuzeze 10 mi­nute, apoi strecurați li­chidul. Ames­te­cați în el o lingură de miere polifloră, în­muiați un tifon și aplicați-l pe față vreme de 30 de minute. Puneți deasu­pra o folie de plastic, să îm­­piedice eva­­po­­rarea.