Săptămâna 13-19 martie

Tana Rosca
Ne așteaptă câteva zile zbuciumate, iar prima dintre ele este duminică, zi în care marele malefic Saturn intră în mișcare retrogradă. Cam cu două săptămâni în urmă am început să ne punem întrebări cu privire la felul în care ne-am gestionat viața profesională în ultima vreme, cât de eficiente au fost măsurile noastre. Vom avea timp să facem analiza, pentru că începe o perioadă de stagnare, care durează vreo douăsprezece zile. Marți, se joacă ultima rundă din meciul Uranus - Pluton, început în 2012, se petrece cea de-a șaptea cvadratură exactă și vom fi nevoiți să acceptăm schimbările drastice și de necontrolat care ne obligă să ne transformăm și să dezvoltăm noi laturi ale personalității noastre. Tre­cerea ne va fi ușurată întrucâtva de intrarea micului benefic Venus în Taur, miercuri. În această zodie echilibrată, pe care o stăpânește, Venus ne ajută și pe noi să ne găsim echilibruul, în primul rând în ches­tiunile de ordin practic.

Semnele cardinale:

BERBECII petrec un sfârșit de săptămână frământat. Viitorul profesional nu vă dă pace și este oarecum legat de ima­ginea dvs. publică sau de niște studii fie insu­ficiente, fie neduse la capăt. Nu vă neglijați partenerul de cuplu ori de afaceri.
RACII pot ajunge, duminică, la exas­pe­rare, în privința relației de cuplu ori de asociere. Ar trebui să schimbați câte ceva la capitolul priorități, însă cu acordul par­tenerului. În plan profesional, se poate produce o re­așezare neașteptată.
BALANȚELE au în continuare de furcă cu destinul, care le determină direcția de mers. În weekend, relațiile redevin profund emoționale, posibil din pricina unei moș­te­niri sau a unei mutări. De miercuri, Venus vă ajută în afaceri.
CAPRICORNII trec prin ultimul test ma­jor cu privire la propria putere și exer­citarea acesteia. Păstrați-vă cumpătul în cadrul disputelor familiale, mai ales marți. Vă poate veni mai ușor s-o faceți, știind că cineva trage, din umbră, niște sfori.

Semnele fixe:

TAURII
ar trebui să înceapă să re­consi­dere unele afaceri care trenează de câteva luni sau care nu aduc profitul scontat. Călătoriile și studiile superioare pot fi o sursă de neplăceri, posibil provocate de falși prieteni. Venus vă ia în grijă de miercuri.
LEII ar putea fi nevoiți să reducă din cheltuielile pe distracții sau din sumele alocate pentru copii. Fiți cât mai prudenți, în cazul în care călătoriți în străinătate sau vi se cere părerea într-o chestiune oficială. Începând de miercuri, relațiile cu șefii merg bine.
SCORPIONII fac bine dacă evită în­tâlnirile cu rudele și vecinii, mai ales marți. Și șofatul implică riscuri. N-ar strica să vă faceți un plan de economii, care să fie reali­zate prin administrarea mai eficientă a veniturilor directe. Partenerul vă va ajuta în acest sens.
VĂRSĂTORII se simt pe bună drep­tate ținta unor dușmani invizibili, care încearcă să-i com­pro­mită. Dacă amicii dvs. se comportă ciu­dat, întrebați-i direct de ce. Și prietenii vechi sau mai în vârstă pot fi mai reticenți față de dvs., dar din alte motive.

Semnele mutabile:

GEMENII încep să fie tratați altfel de către partenerul de cuplu ori de afaceri, începând de du­minică. Fiți atenți la ceea ce-i nemul­țumește și încercați să nu-i mai supărați. E un interval nepotrivit pentru activități financiare, iar relațiile sociale pot trece și ele printr-un impas.
FECIOARELE se găsesc între două cen­tre de presiune: partenerul, pe de-o parte, familia, de alta. Încercați, pe cât se poate, să nu luați partea nimănui și să rămâneți obiectivi. Puteți trece printr-o criză emoțională, în schimb, e posibil să vă crească prestigiul.
SĂGETĂTORII au de câștigat dacă își impun mai multă disciplină în viața per­sonală și un program mai riguros. Orice spe­culații bănești sunt de evitat, în mod spe­cial dacă v-ar putea afecta statutul de persoană res­pectabilă, de care vă bucurați.
PEȘTII tind să fie impulsivi în privința veniturilor directe. Vă puteți încrede în sfaturile unui prieten, dar în cazul dvs. nu funcționează ce a funcționat la el. Mai bine dirijați-vă eforturile în domeniul carierei, unde devin tot mai necesare seriozitatea și responsabi­litatea.