Cura cu grâu încolțit

Iulia Vlad
Ce este grâul încolțit?

Germenii de grâu (grâul încolțit) sunt semințe care trec din starea de viață latentă în stare activă, proces care determină o serie de transformări bio­chimice și de structură. În acest moment, sămânța încolțită conține maximum de substanțe folosi­toare organismului uman. Iată câteva cantități de minerale ușor de asimilat de către organism, con­ținute de 100 grame germeni de grâu: fosfor (1050 mg%), magneziu (342 mg%), calciu (71 mg%). La aceste minerale se adaugă vitaminele: A, B, E, K, D, Pp, enzime și anumiți hormoni ve­getali, cu structură foarte puțin cunoscută, care au efecte terapeutice extraordinare.

Durata curei

Pentru a observa primele efecte ale consumării grâului încolțit este necesară trecerea a 3-4 săp­tămâni. Stabilizarea efectelor apare, însă, după 2-3 luni și 6-12 luni, în cazul persoanelor de­vita­lizate sau care suferaă de afecțiuni grave.

Doza de grâu consumată zilnic

Doza terapeutică la adulți este de 3-6 linguri pe zi; la copii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani, doza este de 1-2 linguri pe zi; la copii de 2-6 ani, doza este de 1-3 lingurițe pe zi.

Administrarea

Administrarea germenilor de grâu se face dimineața, pe sto­macul gol. Grâul încolțit se dă prin mașina de tocat, pentru a fi mărunțit, după care se ames­tecă cu miere. Există și o serie de rețete de com­binare a grâului germinat cu alte alimente-medi­cament.

Indicații

Grâul încolțit este indicat în: creștere, trata­mentul întârzierilor de creștere la copii; boli de piele (acnee, eczeme, afecțiuni infecțioase recidi­vante); îmbătrânire, îmbătrânire prematură; afec­țiuni hepatice; subponderalitate (are efect reglator asupra greutății corporale); la femei - în cazurile de estompare a caracterelor feminine: talia în­gustă, bazinul larg, vocea subțire, lipsa pilozită­ților (părului) din zona abdomenului, spatelui, facială etc.; tromboflebită; arterită; tumori ale stomacului, tumori în general; cancer; afecțiuni oculare; afecțiuni respiratorii recidivante (inclusiv astm și bronșită); impotență și sterilitate mas­culină (pentru bărbații cu vitalitate generală foarte scăzută); amenoree, dismenoree (la femeile cu o constituție fragilă, anemice); anemie, lipsă de calciu și magneziu; dureri de cap, migrene, in­somnie.

Contraindicații ale curei cu grâu încolțit

Germenii de grâu sunt contraindicați per­soa­nelor care se confruntă cu dez­echilibre cauzate de excesul de hormoni estrogeni în organism. În con­secință, femeile cu ciclu menstrual foarte abun­dent, bărbați cu tendință spre efeminare vor folosi cu prudență acest remediu-minune, care, în cazul lor, ar putea să accentueze anumite probleme.

Sortimente de grâu germinat ce se găsesc în comerț

În comerț se găsește grâu încolțit în urmă­toarele forme de prezentare: pulbere obtinută prin uscarea și măcinarea grâului încolțit și apoi uscat; fulgi obținuți prin prelucrarea mecanică a boa­belor de grâu încolțit; diferite com­binații de fulgi sau pulbere de germeni de grâu cu fructe uscate (cătină, fruc­te de pădure, fructe exo­tice).
Evident, niciunul din aceste produse nu are puterea curativă a boabelor de grâu proaspăt ger­minate și date prin mașina de tocat.

Obținerea grâului încolțit după metoda Valeriu Popa


Se cumpară grâu - din ultima recoltă. Se cerne prin sită, ca să cadă corpurile străine. Joi dimi­neața la ora 6 se pune la încolțit 1 kg de grâu, într-o oală smălțuită, cu o capacitate de 5 litri. Se spală cu apă rece până se obține o apă curată. Apoi, se umple oala cu apă limpede. Se pune într-un loc ferit. La ora 14 și ora 22 se scurge apa în care a stat grâul și se spală din nou, până rămâne iar apa curată. Se umple din nou oala și se lasă la o parte. Vineri la ora 6 se scurge apa și se transferă grâul în strecurătoare. Se pune strecurătoarea sub jet de apă. În timpul spălării, nu ames­te­cați grâul! Spălarea să dureze nu­mai câteva se­cunde. Se va repeta din 8 în 8 ore, adică la orele 6 - 14 - 22, până ies embrionul (colțul) de 2 mm și rădăcinile de 5 mm. Aceasta se obține sâmbătă pe la prânz sau, cel mai târziu, seara. Când se ob­ține mărimea embrionului și a rădă­cinii, se pune grâul în sticle de lapte care se vor acoperi cu dopuri, ca să nu intre aerul, și se lasă la frigider. Din­tr-un kg de grâu se obține 1,5 kg de grâu încolțit. Această cantitate ajun­ge pentru o săptămână.