Stimată doamnă, pentru suferințele fiicei dvs., vă pot recomanda un tratament naturist pe care l-a urmat și doamna doctor Olivera Radoslav din Timișoara și care, în urma rezultatelor obținute în vindecarea hemoragiei digestive de care suferea, mi-a mulțumit în revista "Formula AS" (nr. 1139, pag. 6).
Pentru început, veți respecta regimul alimentar pentru hemoragie digestivă. Fetița va consuma doar următoarele alimente: orez, fasole boabe mari, linte, portocale, lapte (în special cel de capră), leguminoase fierte, supă de porumbel, de iepure, fructe zemoase dulci, pepene, struguri, ouă crude, sucuri de fructe reci, apă rece cu zahăr.
După vindecarea hemoragiei digestive, pentru colită, veți respecta următorul regim alimentar: grâu, orz, mei, legume verzi fierte cu condimente carminative (condimente care scot gazele din stomac): coriandru, fenicul, anason, iaurt, brânză, supă de fasole, ceai verde, usturoi, ceapă, praz, pătrunjel, sparanghel, apă de băut fiartă și răcită, rodii, stafide și curmale.
Pentru o vindecare completă, este bine să îi faceți fetiței și un masaj. Puteți primi, în mod gratuit, instrucțiunile și planșele corespunzătoare, sunând seara, între orele 20-22, la tel. 0723/74.23.98.
Vă recomand ca primă urgență să faceți următoarele rețete naturiste:
1. Afecțiuni gastro-intestinale
Se culeg muguri și lăstari tineri de pin - o jumătate de găleată (într-o găleată emailată de 10 litri). Se adaugă 3 crenguțe de brad, lungi de o palmă. Peste toate acestea se toarnă apă rece (de izvor sau de fântână). Găleata se acoperă cu un capac și se fierbe la foc mic timp de o oră și 40 de minute. Se lasă acoperită până a doua zi, când se pune la fiert din nou, la foc mic, timp de o oră și 40 de minute. Operațiunea se repetă identic și a treia zi. După ce se răcește preparatul, se strecoară și se toarnă în sticle. Se păstrează la frigider.
Tratamentul începe obligatoriu când luna este în descreștere. Se bea câte un pahar, de 4 ori pe zi, la 30 minute după masă.
Pentru copii, doza este de două ori mai mică.
Cura se face 14 zile consecutiv, cu pauză de 7 zile, după care se reia. Se continuă până la însănătoșire.
2. Afecțiuni ale intestinelor
30 g frunze uscate de pelin se pun la macerat, 24 de ore, în 60 ml alcool de 60 grade, după care se adaugă 100 ml de vin alb. După 10 zile se strecoară. Se beau câte 10 ml/zi, dimineața pe stomacul gol.
Pentru copii, din cantitatea rezultată se păstrează doar jumătate și se iau doar 5 ml dimineața, pe stomacul gol.
3. Pentru colită
Colită
* Se beau 3 căni de infuzie de leuștean pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masă. Se infuzează 3 fire de leuștean proaspăt sau uscat, în 3 căni de apă clocotită, 5-6 minute, apoi se strecoară și se bea neîndulcit.
* Infuzie din 2 lingurițe mușețel în 250 ml apă clocotită, timp de 10 minute. Se beau 2 căni pe zi, după mese.
Colite, enterocolite
Se administrează miere polifloră (1 linguriță), diluată în ceai de busuioc + cimbru + sunătoare (amestec în părți egale). Se pune o linguriță de amestec la o cană de apă. Se administrează la distanță de o oră după mesele principale.
Vă rog să aveți încredere în tratamentele naturiste care, sunt convins, o vor ajuta pe fiica dv. să se vindece. Credeți, de azi înainte, în vindecarea fiicei dvs. și încercați să-i insuflați și ei această speranță!
Dr. IOAN GH. MĂRGINEAN - medic primar ORL - C.M.I. "SANOMED" Sibiu, Bd. Victoriei nr. 6, tel. 0722/73.52.72
"Caut fiole cu sulf pentru nebulizator"
(Răspuns pentru IONEL DUMITRAȘCU, F. AS nr. 1150)
Încă din antichitate, aerosolii au fost utilizați ca terapie respiratorie. În urmă cu 2000 de ani, civilizațiile din N-E Indiei foloseau fumigațiile în tratamentul tusei. Hipocrate utiliza același remediu, în vreme ce Galen (în sec. II) recomanda inhalarea vaporilor sulfuroși ai Vezuviului, pentru ameliorarea expectorației la bolnavi.
Tratamentul cu aerosoli în afecțiunile aparatului respirator ocupă un loc particular în schema terapeutică generală, alături de tratamentul medicamentos (antiinflamator, antibiotic, antihistaminic, imunomodulator, decongestiv, mucolitic). Este dovedit că apele minerale sulfuroase au o acțiune antialergică importantă. Terapia prin inhalații cu ape sulfuroase este indicată în afecțiuni respiratorii și ORL, pentru efectele antiinflamatorii, antiseptice și desensibilizante asupra mucoasei căilor aeriene superioare și traheo-bronșice. La noi în țară, apele sulfuroase au calități curative deosebite. Cele mai importante surse de ape sulfuroase se găsesc în stațiunile balneoclimaterice: Pucioasa, Călimănești-Căciulata și Herculane. Renumite sunt și localitățile Băile Govora și Harghita Băi, dar și Băile Bârzava, Băile Boghiș (din județul Sălaj), Olănești și cele de pe litoral, Venus și Mangalia.
Tratamentul cu aerosoli trebuie să respecte următoarele condiții:
* sunt indicate 2-3 ședințe de aerosoli/zi, cu durată de câte 15-30 minute, corespunzător la 6-10 ml soluție pentru nebulizat
* nebulizatorul trebuie aplicat direct pe nas, prin intermediul unei măști faciale elastice
* pacientul respiră lent și profund pe nas/gură cu o pauză la finele inspirației
* durata tratamentului: în medie, 10-20 zile, cu posibilitatea repetării, după o pauză de 3-6 luni
* în aerosoloterapia la domiciliu se poate folosi, la indicația medicului, ACTISOUFRE (produs în Franța de către Laboratoarele Grimberg), o soluție pentru pulverizații bucale și nazale. Se prezintă sub formă de flacon presurizat de 100 ml (90 doze), cu embout bucal și nazal, la prețul de aproximativ 10 euro/flacon, și fiole pentru nebulizare sau buvabile, care conțin o combinație de sulf și levuri, o importantă sursă de oligoelemente și vitamine.
Terapia topică cu aerosoli are o eficiență foarte bună în remiterea rapidă a simptomatologiei și, nu în ultimul rând, prin acceptarea facilă de către bolnavul adult, dar și de copii, putând fi utilizată cu succes în cabinetele medicale, dar și la domiciliul pacienților.
În vederea optimizării microclimatului ambiental sunt indicați aerosolii salini cu "Ocnasept"- spray, care îmbunătățesc respirația, clearance-ul ciliar, fluidifică secrețiile, reduc vâscozitatea sputei și bronhospasmul. "Ocnasept"100% natural poate fi comandat la tel.: 0269/21.78.61, 0733/67.87.85, e-mail: sanmedsb@gmail.com.
ADRIAN UDREA - fitoterapeut, nutriționist - Timișoara, tel. 0766/75.02.01, e-mail: plantevindecatoare@gmail.com
"Tușesc tot timpul și am un șuierat în piept"
(Răspuns pentru RODICA - București, F. AS nr. 1152)
Bronșita cronică implică inflamația și umflarea mucoasei căilor respiratorii, care duce la îngustarea și obstrucția lor și crește riscul de infecții pulmonare bacteriene.
Simptomele bronhopneumopatiei obstructive cronice: dificultăți de respirație, tuse cronică, producție de mucus, febră, respirație șuierătoare, dispnee.
Măsuri terapeutice:
* inhalații cu diverse uleiuri esențiale (eucalipt, spre exemplu)
* petrecerea timpului (atunci când este posibil) în zone cu concentrație mare de ioni negativi (munte, zone împădurite, mare)
* evitarea alimentelor producătoare de mucus (murături, lactate, dulciuri, produse rafinate)
* administrarea de plante cu efect bactericid: usturoi, oregano, cimbru, busuioc
* administrarea de produse cu efect cortizon like: coacăz negru, lemn-dulce, yucca
* administrarea de plante cu acțiune pe zona bronho-pulmonară: unguraș, plămânărică, pătlagină, podbal.
Pentru o rețetă personalizată, trimiteți-mi un e-mail, în care să descrieți pe larg starea dvs. de sănătate.