E momentul să țineți o zi de sucuri

Iulia Vlad
Lipsa legumelor proaspete de pe piață ne obligă să apelăm mai mult decât am dori la mâncăruri gătite și carne.

Kilogramele se de­pun strat de strat, ficatul gâ­fâie. Iată de ce nutri­ționiștii ne recomandă ca cel puțin o dată pe săptămână (sâmbă­ta, când sun­tem acasă) să ținem o zi de sucuri. Avan­tajul ei: vi­­ta­minizare + 1 kg mai puțin. Beți cel puțin 2,5 litri de lichide pe zi: sucuri de le­gume, apă mi­nerală slab aci­­dulată, cea­iuri de plan­te (mă­ceșe, frun­ze de mur). Ur­mați acest plan:

* dimineața: un pahar de suc de mere
* ora 11: un pahar de suc de sfeclă roșie
* la prânz: un pahar de suc de mor­­covi amestecat cu o linguriță de untde­lemn și pătrunjel verde tocat
* ora 16: un pahar de suc de roșii
* la cină: un pahar de suc de morcovi, amestecat cu o lin­gu­riță de untdelemn și o lin­gu­riță de fulgi de ovăz.

În prima săptămână, nu vă veți da seama că ați slăbit, dar la ca­pă­­tul unei luni, veți cântări mai pu­țin cu 4 kg, iar dacă veți ține și duminicile, mai puțin cu 8 kg. Bineînțe­les, cu condiția de a nu mai ciu­guli și-altceva. Iar dacă veți face și lungi plim­bări prin ză­­padă (în speranța că va mai veni pe la noi), la jumă­ta­tea lui martie vă veți des­coperi nu doar o siluetă mult alun­gi­tă, ci și o vitalizare a întregului organism.