ZODIACUL LUNII FEBRUARIE

Tana Rosca
Atmosfera devine ceva mai liniștită în februarie, în bună măsură, datorită faptului că Venus și Marte, femininul și masculinul, parcurg, braț la braț, aceeași zodie: până pe 20 se găsesc în Pești. Aici, Venus se găsește în exaltare și îl molipsește și pe aprigul Marte, îmblânzindu-l. Din 20 încolo, cei doi trec în Berbec și e rândul lui Marte să devină gazdă, el fiind în zodia pe care o stăpânește. Acest echilibru ni se transmite, desigur, și nouă. Soarele face opoziție cu Jupiter, la începutul lunii, aspect ce culminează pe 7, generând conflicte legate de autoritate, dar care pot fi lesne depășite. Planeta comunicării, Mercur, iese din mișcarea retrogradă pe 12. Ne găsim din nou cu ușurință cuvintele și putem reîncepe negocieri și semna contracte. Aglomerației de planete din Pești i se adaugă Luna nouă din 19, care ne accentuează stările emoționale, atât ca intensitate, cât și ca număr.

BERBEC
Echilibru interior


Pentru că pe tot parcursul lunii, guvernatorul dvs., Marte, este flancat de partenera lui ideală, Venus, trăiți o stare de echilibru interior. Vă vine mai ușor să vă împărțiți ziua în perioade de activitate și de odihnă, până pe 20, iar ulterior vă concentrați pe activitate și inițiativă, dar procedați cu tact, ținând cont și de nevoile ce­lor­lalți. În cercul dvs. de prieteni e bine să fiți rezervați în exprimarea opi­niilor, până pe 12, deoarece Mercur retrograd vă poate predispune la gafe care pot avea consecințe grave, mai ales în jurul datei de 7.
BANI: N-ar strica să oferiți sprijin material cuiva aflat la nevoie sau unei cauze umanitare, pâ­nă pe 20. Ulterior, puteți atrage un asociat de afaceri, participând însă, la rândul dvs., cu fonduri.
CARIERĂ: În jurul datei de 8, există posibilitatea să anulați o parte din intrigile țesute la adresa dvs., fie purtând o discuție cu șefii, fie aflând, de la un prieten dis­cret, despre aceste uneltiri.
DRAGOSTE: Tensiunea din cu­plu­rile stabile începe să se diminueze încet-încet, în cea de-a doua parte a lunii. E bine să luați în serios revendicările partenerului. În cuplurile necăsătorite, comunicarea se îmbunătățește substanțial, după 12.
SĂNĂTATE: Cu excepția primelor zile ale lunii, somnul dvs. este unul mai bun, mai odihnitor. Până pe 20, sunt favorizate și proce­durile de înfrumusețare sau îngrijire corporală. Către sfârșitul lunii, ar tre­bui evitate eforturile fizice mari.

TAUR
Mizați pe prieteni


Ar fi păcat să re­fu­zați invitații, până pe data de 20, pen­tru că ocaziile sociale la care par­ticipați se anunță cu adevărat plăcute. Există posibilitatea certă de a vă face noi prieteni sau de a dobândi și alte gru­­puri de prieteni, în care v-ați putea simți chiar mai în largul vostru decât în cele vechi. Problema e că vă simțiți la fel de bine și alături de familie, așa că aveți plăcuta "dificultate" de a tre­bui să alegeți între două variante agre­a­bile. În jurul datei de 7 însă, pri­e­tenii sunt categoric de preferat fa­mi­liei.
BANI: Semnul dvs. este asociat îndeaproape cu banii și pros­­peritatea, dar de când marele ma­le­fic Saturn a intrat în Săgetător (24 decembrie 2014), afacerile dvs. nu se mai derulează cu aceeași simplitate. Cele mai puține șanse de reușită le au cele întreprinse împreună cu prietenii dvs.
CARIERĂ: Ar fi de dorit să evi­tați discuțiile directe cu șefii, până pe data de 12 in­clu­siv, pentru că Mercur retrograd poate du­ce la neînțelegeri. Există și posi­bi­litatea să nu înțelegeți corect ce anume vi se cere, deci e mai bine să întrebați, decât să rămâneți cu nelămuriri. Mai ales că aveți cu siguranță dușmani, care acțio­nează pe tăcute împotriva dvs.
DRAGOSTE: Cuplurile consacrate trec în continuare prin­­tr-un proces de stabilizare și de liniștire, iar ieșitul în lume contribuie la acest proces.
SĂNĂTATE: Insomniile și pro­ble­mele legate de circu­lația venoasă în gambe devin mai su­portabile după 20.

GEMENI
Cuplurile, pe banda de încercări


Mercur se mai găsește în miș­care retrogradă până pe 12, însemnând că puteți avea incidente mă­runte în trafic sau mici încurcături în cazul în care călătoriți. Aceia dintre dvs. care studiază pot întâmpina di­ficul­tăți în documentare sau pot evolua sub capacități, dacă au de susținut examene. Din 13 (iată, norocos!), pre­cizia și sprinteneala mentală vă revin, și dregeți fără dificultate eventualele gre­șeli comise anterior. În prima jumă­tate a lunii v-am sfătui să vă țineți de­par­te de jocurile de noroc și să vă ocu­pați cu mare seriozitate de problemele copiilor dvs.
BANI: Cu toate că din 13 se pot des­chide anumite posibili­tăți de negocieri sau semnări de con­trac­te, mai ales dacă acestea privesc străinătatea, februarie nu este o lună indicată pen­tru mișcări de afaceri îndrăznețe.
CARIERĂ: Lipsa generală de direcție care dom­neș­te în viața dvs. profe­sio­nală începe să fie înlocuită de o oare­ca­re înțelegere a drumului pe care ați dori să îl urmați în continuare. Cele mai bu­ne zile pentru a reflecta și a acționa în acest sens sunt cuprinse între 10 și 20.
DRAGOSTE: Știrile nu sunt dintre cele mai bune nici pen­tru Gemenii aflați într-un cuplu stabil, nici pentru cei îndrăgostiți. În primul caz, partenerul dvs. devine mai rece și mai exigent, în cel de-al doilea, pot in­terveni evenimente de ne­controlat. Situația se îmbunătățește în ultimele zile ale lunii.
SĂNĂTATE: Procesul de recuperare a energiei continuă, în măsura în care duceți o viață ordonată.

RAC
Pământ instabil


Senzația că multe dintre reperele de bază din viața dvs. se cla­ti­nă vă urmărește în prima jumătate a lu­nii. Din fe­ricire, tandemul Mar­te-Venus vă ajută să puneți în pers­pec­tivă situația în care vă găsiți și să descoperiți so­luții. Întâi mo­dest, apoi la scară mare. Puteți folo­si cu­noș­tințe neutilizate pâ­nă a­cum sau vă pot ajuta pri­eteni din stră­i­nătate. Re­la­țiile de fa­milie pot tre­ce prin mo­mente ne­aș­teptate. După Lu­na nouă din 19, puteți fa­ce o călătorie lungă.
BANI: Faptul că dispuneți de o oarecare lejeritate financiară n-ar trebui să vă lase să deveniți ne­gli­jenți în semnarea unor angajamente sau contracte cu caracter financiar, până pe 20, dar mai ales în jurul datei de 7. Din 13 încolo, vă puteți reorganiza unele afaceri sau investiții.
CARIERĂ: Din punctul de vedere al activităților zilnice, viața devine mai solicitantă și exigen­țele dvs. față de colaboratori pot crește. Schimbările bruște de macaz nu vă sunt de folos în această pe­rioadă, deși pe moment pot părea binevenite. Vă puteți orien­ta mai bine pe termen lung, din 21.
DRAGOSTE: Problemele din cuplu nu dispar, dar cu un efort, puteți renunța dvs. înșivă la unele așteptări ne­re­aliste.
SĂNĂTATE: Tratați-vă afecțiunile cronice cu cea mai ma­re seriozitate, chiar dacă tratamentul este laborios. Atenție mai ales la siste­mul osos (cu precădere la genunchi și la picioare).

LEU
Schimbări neplăcute


În jurul datei de 7, vă va deveni foar­te clar, la care dintre proiec­tele dvs. îndrăznețe, proiectate la sfâr­șitul anului trecut, ar fi mai bine să re­nunțați. Chiar dacă la unele re­nunțați cu părere de rău, conso­lați-vă cu ideea că cele care ră­mân în pi­cioare sunt cu ade­vă­rat viabile. Re­lațiile cu vecinii și ru­dele dvs. trec și ele prin tot felul de ajus­tări, dintre care une­le s-ar putea să nu vă con­vină deloc. De exem­plu, muta­rea neprevăzută a vecinului dvs. pre­ferat. Împăcați-vă cu aceste schimbări care, oricum, nu pot fi con­trolate. Din 21 începând, vă puteți bucu­ra, printr-un concurs de împre­ju­rări favorabile, de o mai bună vizibili­ta­te publică sau de un prestigiu mai mare.
BANI: Din data de 10, începeți să vă lămuriți întrucâtva cu privire la oportunitatea unor afaceri și vă vine mai ușor să separați grâul de neghină. Ar fi bine să și treceți la ac­țiune, înainte de 20.
CARIERĂ: Rămân încă destule lucruri de pus la punct, privind relațiile dvs. cu colaboratorii și cu situații din care trebuie în­lă­turat putregaiul, dar im­por­tant este că s-a depășit punctul mort.
DRAGOSTE: Relația de cu­plu este di­na­mică, însă comunicarea lasă de dorit, până pe 12, din pri­ci­na lui Mercur retro­grad. Leii so­li­tari se pot în­drăgosti de o per­soa­nă potrivită, începând din 21.
SĂNĂTATE: Să nu vă sperie faptul că apar semne de infec­ții, vizând în special aparatul uro-ge­ni­tal. Ele sunt o dovadă că organismul dvs. a început să se regenereze, găsind forța de a aduce la suprafață infecțiile latente.

FECIOARĂ
Hârâieli în familie


Odată cu revenirea planetei dvs. guvernatoare, Mercur, în miș­care directă, adică pe 12, vă revine sprin­teneala mentală și elocvența. Veți avea nevoie de toate aceste atribute ca să faceți față disputelor care se pot per­petua în familie. Cel mai probabil este ca certurile să apară între dvs. și mem­brii mai în vârstă ai familiei. Aceștia s-ar putea să dorească să-și impună au­toritatea, nu doar asupra dvs., ci și asu­pra partenerului dvs. Un proiect perso­nal, la care se prea poate să lucrați de aproximativ o lună, poate fi finalizat cu succes în preajma datei de 5, când Luna plină se petrece în zodia dvs.
BANI: E bine să vă păstrați o ati­tudine chibzuită și să nu fa­ceți mișcări bruște, referitoare la bani, chiar dacă pot apărea situații incon­trolabile. Dacă în­cercați să le contro­lați, ele riscă să se agra­ve­ze, așa că e mai bine să le acceptați pur și sim­plu.
CARIERĂ: Șefii își mențin atitudinea exi­gentă față de dvs., dar se mai rela­xează în cea de-a doua parte a lunii. Relațiile de serviciu, nu prea grozave până pe 12, se îmbunătățesc, în schimb, după această dată.
DRAGOSTE: Dacă vi se pare că par­tenerul dvs. nu prea știe ce vrea, vă asigurăm că așa este. Îl pu­teți ajuta (dacă aveți răbdare) să-și defi­nească nevoile emoționale în perioada 10-20, când se poate restabili cel mai ușor armonia și comunicarea emoțio­na­lă în cuplu.
SĂNĂTATE: În jurul datei de 7, v-ar fi de folos un tratament de detoxifiere a ficatului și ar trebui să vă menajați și inima.

BALANȚĂ
Blocajele cedează


Este greu să te afli la o in­tersecție a drumurilor desti­nului fără hartă și fără busolă, și mulți dintre dvs. se găsesc în această situație. Nodul lunar Nord (sensul vieții), care vă traversează zodia, reflectă intenția des­tinului, iar aspectele pe care le formează pe cer sunt dintre cele tensionate. Până de curând, senzația dvs. era că sunteți blocați în circumstanțe imuabile, dar luna aceasta, planeta dvs. guvernatoare, Venus, este susținută de energia lui Marte, astfel că vă poate ajuta să întrezăriți măcar rezolvări care la sfârșitul lui ianuarie încă nu vi se păreau cu putință.
BANI: Deși nu au loc răsturnări spectaculoase de situație în bine, totuși, veniturile dvs. în­cep să se echilibreze. În mare măsură, asta presupune însă și inițiative din partea dvs.
CARIERĂ: Reușiți să lucrați mult mai bine cu colaboratorii dvs., iar lucrul în echipă vă aduce reale satisfacții, între 10 și 20. Feriți-vă de excese de autoritate după data de 17.
DRAGOSTE: Primele zile ale lunii sunt cele mai so­licitante pentru cuplurile consa­cra­te și puteți avea impresia că, indiferent cât vă strădu­iți, nu puteți să vă faceți înțeleși. Situația evoluează însă încetișor către mai bine. Balanțele solitare pot întâlni mai multe persoane interesante, mai ales după 12.
SĂNĂTATE: Funcțiile organismului se reglează până pe 20, proces care cuprinde atât sistemul limfatic ganglionar, cât și glandele endo­crine.

SCORPION
Creativi și jucăuși


Vechiul dvs. stăpânitor, Marte, își găsește mai lesne un mod de exprimare pașnic luna aceas­­ta, întovărășindu-se cu micul benefic Venus. Vă veți simți mai destinși, mai creativi și mai jucă­uși. Până pe 20, ar fi bine să petreceți timp alături de co­piii dvs. și s-ar putea să adunați amintiri de ne­ui­tat. Relațiile cu anturajul pot fi însă pline de o în­căr­cătură emoțională negativă, la începutul lunii, pe­rioadă când nici reflexele dvs. (de obicei redutabile) nu funcționează cum sunteți obișnuiți. Deci, fiți atenți la volan! Ar fi de asemenea bine să evitați locu­rile în care vă puteți întâlni cu persoane agresive sau mânioase.
BANI: E nevoie să dezvoltați stratageme prin care să economisiți bani pe termen lung, asta deoarece veniturile dvs. directe ar putea să se diminueze. Gândiți-vă în mod special la felul în care vă puteți valorifica aptitudinile practice sau expe­rien­ța dobândită până acum.
CARIERĂ: Păstrați-vă optimismul, chiar dacă unele dintre direcțiile de dezvoltare pe care le-ați contemplat în preajma Crăciunului se dovedesc iluzorii. Concentrați-vă asupra celor care rămân în picioare și veți putea ajunge departe.
DRAGOSTE: Echipa Venus-Marte vă poate ajuta, mai ales în intervalul 10-20, să ieșiți din hățișul unor legături emoționale complicate și destul de lipsite de perspectivă. Ulterior, va depinde de dvs. să mențineți această atitudine.
SĂNĂTATE: Faceți tot posibilul să nu vă dați peste cap somnul și suprave­ghea­ți-vă circulația venoasă în gambe.

SĂGETĂTOR
Căldurica familiei


Până pe data de 12 inclusiv, es­te posibil să aveți încurcă­­­turi pe perioada de­pla­să­rilor dvs. cotidiene, de exemplu, să nimeriți în am­buteiaje, să aveți parte de întârzieri sau să apară neînțelegeri cu cei din an­turajul dvs. obișnuit. Vă gă­siți liniștea și conso­larea în familie, unde atmosfera devine foarte plăcută, mai ales în partea de mijloc a lunii, respectiv între 10 și 20. Dacă vă decideți să primiți oaspeți, aceste în­tâlniri pot fi cât se poate de plăcute. Relațiile de prie­tenie pot fi supuse însă unor încercări destul de serioase la începutul lunii.
BANI: S-ar putea ca veniturile dvs. salariale să se diminueze, mai ales la începutul lunii. Din această cauză, ar fi bine să aveți pregătite niște rezerve sau să vă asi­gurați de susținerea financiară a cuiva din familie, până pe 20.
CARIERĂ: În februarie nu se întrevăd schimbări semnificative ale statutului dvs. pro­fesional, dar cu toate acestea, nu sunteți scutiți de griji legate de posibilitatea scăderii nivelului de trai al familiei dvs.
DRAGOSTE: Cel mai probabil este să vă îndră­gostiți - nu în jurul Sfântului Va­len­tin, ci cu o săptămână mai târziu, când Venus și Mar­te vă invită la un amor fulgerător, deopotrivă tandru și pasional. Durata este însă incertă.
SĂNĂTATE: Pe parcursul lunii februarie nu sunt de așteptat schimbări semnificative ale stării dvs. de sănătate.

CAPRICORN
Reluarea unei aventuri


Întâmplările neobișnuite, ca­re se țin lanț în viața dvs. fa­milială și profesională, vă tulbură în continuare. Cei mai mulți dintre dvs. încearcă din greu să nu ia hotă­râri radicale, de teamă ca viața lor să nu se schimbe fundamental. Și totuși, schimbările nu pot fi evitate, deși vă vine mai ușor să vă pliați pe ele în ultimele zile ale lunii, mai precis după data de 21. Mai scăpați de presiuni în compania amicilor, cu care vă re­comandăm să ieșiți în lume în special între 10 și 20. Dovezile de simpatie ale acestora vă fac foarte bine.
BANI: Ocazii de investiții pot apărea și la în­ceputul lunii, dar înainte de data de 12 nu v-am recomanda să semnați contracte și nici să vă angajați verbal ferm în vreo afacere. Impresia dvs. cum că cineva încearcă să vă submineze cariera este, probabil, întemeiată. Pentru că nu știți însă concret cine vă poartă sâmbetele ar fi bine să fiți rezervați față de colegi și să nu le spuneți lucruri care v-ar pu­tea face vulnerabili.
CARIERĂ: Aveți încredere în destin, chiar dacă momentan treceți prin situații al căror sens vă depășește. Ideal ar fi să acceptați ce se în­tâmplă ca fiind inevitabil și necesar, pentru că atunci perspectivele pentru următoarea etapă a devenirii dvs. profesionale vi se vor dezvălui mai curând.
DRAGOSTE: Luna plină din data de 4 poate co­in­cide cu reluarea unei aventuri pe care nu ați îndrăznit s-o duceți până la capăt atunci când a început povestea.
SĂNĂTATE: Dacă faceți excursii ar fi bine să vă protejați genunchii și labele picioa­relor atât de frig, cât și de eforturi prea mari.

VĂRSĂTOR
Atenție la gafe!


Planeta comunicării, Mercur, se găsește în miș­care retrogradă taman în zodia dvs., până pe data de 12 inclusiv, ceea ce vă predispune către gafe sau neînțelegeri. E mai bine să vă asigurați că ați înțeles corect ceea ce vi s-a spus, decât să faceți ceva greșit, iar ascultatul se poate dovedi mai productiv decât vorbitul. Dar Mercur retrograd poate fi valo­ri­ficat și în sens pozitiv, de exemplu reluând comu­nicarea cu persoane pe care le-ați neglijat începând cu circa trei luni în urmă sau continuând derularea unor tra­tative. Cel puțin până pe data de 20 vă reco­man­dăm prudență sporită la volan și în relațiile cu vecinii și rudele dvs. de gradul II și III.
BANI: Ocaziile de câștig care se pot ivi în special între 10 și 20 pot fi tentante, dar și riscante. V-am recomanda să vă angajați în ele doar dacă ați verificat cu atenție termenii contractuali. Nu vă bazați pe asigurări verbale.
CARIERĂ: Numeroasele obstacole greu de în­țeles care v-au împiedicat să ajungeți unde v-ați propus nu dispar, dar s-ar putea să începeți să vă lămuriți din ce direcție vin și cum au fost regizate.
DRAGOSTE: Deși în cuplurile stabile domnește o înțelegere de fond, la suprafață lu­cru­rile par mai agitate. Până pe 12 ar fi bine să evi­tați dis­cuțiile directe cu partenerul, deoarece Mercur re­trograd vă împiedică să găsiți tonul și cuvintele adec­vate.
SĂNĂTATE: Străduiți-vă să vă întăriți sistemul imunitar, deoarece infecțiile latente din organism pot ieși la suprafață oricând, cu virulență.

PEȘTI
Negurile se risipesc


După agitația ultimelor săp­tă­mâni intrați, în fine, într-o perioadă mai liniștită, grație perechii Venus-Marte, care vă traversează semnul zo­dia­cal. Zilele cele mai potrivite pentru a vă consolida echilibrul sunt cuprinse între 10 și 20. Doar în jurul datei de 26, mai riscați să fiți inundați de temeri și anxietăți provenite din subconștient. Scu­tiți-vă prie­te­nii de toate detaliile chinurilor dvs. emo­țio­nale, pen­tru că unii dintre ei s-au cam săturat să le mai as­culte.
BANI: Situația dvs. financiară, atât de impre­vi­zibilă în ultima vreme, se poate stabiliza mă­car temporar, după data de 20, când patroana ba­ni­­lor, Venus, și Marte, inițiatorul, lucrează bine în echi­pă.
CARIERĂ: Bârfele pe seama dvs. nu pot avea efecte decât până pe 12, după care puterea lor se risipește. Sunteți în continuare populari printre colaboratorii dvs., dar trebuie să faceți eforturi mai mari ca să vă păstrați acest statut. Șefii rămân la fel de exigenți ca și până acum și nu sunt dispuși să treacă cu vederea acele greșeli pe care dvs. le puteți considera lipsite de importanță.
DRAGOSTE: Aceia dintre dvs. care au devenit siguri pe ceea ce simt își pot declara sentimentele după Luna nouă din 19, care se petrece în semnul dvs., favorizând începerea unei noi relații.
SĂNĂTATE: Încheieturile brațelor, dar mai ales umerii, sunt mai sensibile până pe 12, iar randamentul ficatului poate lăsa de dorit pe pe­rioa­da întregii luni.