TECILE USCATE DE FASOLE
(Fructus phaseoli sine semine)
Fasolea uscată (boabele), alături de cartofi și de varză, reprezintă alimentele cel mai frecvent consumate în perioada posturilor religioase. Fasolea uscată mai este denumită și "carnea săracului", deoarece este bogată în aminoacizi esențiali, ca și carnea, dar este mai ieftină decât aceasta.
Obținerea tecilor: Cele mai bune teci de fasole se obțin în gospodărie, când avem posibilitatea să selectăm cu grijă păstăile nepătate, neatacate de boli și dăunători. Ele se "bat", ca să le cadă boabele din interior, apoi se usucă în continuare, pe cale naturală, la soare, aducându-se la un grad de umiditate de maximum 15%, pentru a li se asigura conservarea. Acest lucru îl observăm când tecile au devenit rigide și când, sfărâmate între degete, se rup ușor, făcând un zgomot caracteristic. Randamentul la uscare este destul de bun, din 150 g teci rezultă 100 g teci uscate. Se păstrează în pungi de hârtie sau săculeți de tifon, tăindu-se mărunt în momentul folosirii. Sunt de culoare albă-gălbuie, cu miros caracteristic, iar gustul este fad. Dacă nu avem posibilități să obținem în gospodărie tecile de fasole, ele se pot procura de la magazinele cu ceaiuri, în acest caz fiind mai greu de verificat calitatea materiei prime.
Compoziție chimică: Tecile de fasole conțin aminoacizi (arginină, asparagină, tirozină, triptofan), săruri minerale, cele mai importante fiind cele de fosfor, precum și derivați flavonozidici.
Preparate din teci de fasole
Pulberea
După o tăiere măruntă, tecile de fasole se macină foarte fin, într-o râșniță de măcinat cafeaua. Pulberea obținută se folosește ca atare, luată cu puțină miere, sirop sau suc natural. Pentru cei mofturoși, pulberea se poate pune în capsule gelatinoase (gelule) pentru a putea fi înghițite mai ușor.
Farmacia Faltis are cantități suficiente de asemenea gelule, ce pot fi expediate doritorilor.
Decoctul
Mod de preparare: 4 linguri de teci uscate și tăiate mărunt se fierb la foc mic, timp de 30 de minute, în 500 ml apă, într-un vas din inox sau emailat. Se va avea în vedere să se completeze la final apa evaporată. Se filtrează fierbinte, prin tifon sau vată medicinală umezită cu puțină apă, altfel o parte din soluția extractivă se va pierde din cauza îmbibării filtrului din vată.
Tinctura
Mod de preparare: 20 g (2 linguri) de teci de fasole uscate și tăiate mărunt se pun la macerat în 100 ml alcool alimentar sau alt produs distilat, obținut în gospodărie, timp de 10 zile, agitându-se de 3-4 ori pe zi. Se filtrează prin tifon, după care se lasă la decantat în frigider, timp de 6 zile, pentru o deplină limpezire. Se trece ușor partea limpede într-un alt flacon, îndepărtându-se eventualul reziduu care s-a depus pe fundul vasului. Se păstrează în flacoane de sticlă sau plastic, prevăzute cu dop-pipetă. Termenul de valabilitate este de 2 ani de la data preparării. Dacă se observă depuneri pe perioada păstrării, se agită flaconul înainte de utilizare.
Vinul terapeutic
Mod de preparare: 50 g (5 linguri) teci de fasole uscate și tăiate mărunt se pun într-un litru de vin alb, lăsat să dea un clocot. Lichidul se pune în sticlă și se lasă timp de 10 zile, agitându-se de 2-3 ori pe zi. Când perioada de macerare expiră, vinul se filtrează fără stoarcerea reziduului, apoi se lasă la decantat 6 zile, separându-se partea limpede de resturile depuse la fundul vasului. Se va completa cu vin până la 1 litru. Se pune la păstrat în flacoane de 200 sau 250 ml. Termenul de valabilitate este de un an de zile, la temperatura camerei, dacă vinul folosit la preparare are concentrația alcoolică de cel puțin 11 grade. În cazul concentrației alcoolice a vinului mai mici de 11 grade, se va păstra la frigider.
Datorită conținutului în alcool a tincturii și a vinului, nu se recomandă conducătorilor auto sau celor cu intoleranță la alcool.
Tratamente cu teci de fasole
* Diabet
Ca terapie complementară, folosite alături de medicația alopată. Se administrează pulberea, câte un sfert de linguriță, de 3 ori pe zi, sau decoctul, 2 căni pe zi, după-masă.
Un ceai mai bun rezultă când asociem tecile de fasole cu frunze de dud.
Tehnica de preparare: Se face o fiertură (ceai) din 2 linguri teci de fasole uscate și tăiate mărunt, care se lasă la fiert 5 minute, în 200 ml apă. Se adaugă apoi o lingură de frunze uscate de dud mărunțite groscior, care se lasă la infuzat 15 minute. Se filtrează ceaiul combinat și se bea neîndulcit sau îndulcit cu edulcoranți de sinteză, câte 2 căni pe zi. Un edulcorant natural se obține din rădăcina de lemn-dulce, prin următoarea metodă: 50 g rădăcină de lemn-dulce (se găsește la magazinele naturiste) se fierbe la foc mic, cu 200 ml apă, timp de 15 minute. Se lasă la infuzat până când ceaiul mai este ușor călduț, se adaugă o linguriță de bicarbonat de sodiu (sau de amoniu) alimentar. Rolul bicarbonatului este a dizolva acidul glicirizinic (care este foarte dulce) din rădăcina de lemn-dulce. Se poate păstra la frigider o săptămână. Ca îndulcitor, se folosesc 2 lingurițe de extract la o cană de ceai.
* Gută
Este o inflamație dureroasă, de multe ori anchilozantă, a închieturilor mâinilor și picioarelor. Consumul exagerat de carne, în special de vânat, poate fi o cauză a apariției bolii. Se numea în trecut și boala omenilor bogați sau boala regilor, probabil pentru că aceștia își permiteau să consume carne în cantități mari.
Decoct: se administrează câte 2 cești pe zi, îndulcite după gust, cu miere.
Tinctura: se iau câte 30 de picături, de 3 ori pe zi, adăugate într-o cană de ceai de salcie.
Vinul: se administrează 3 linguri, de 2 ori pe zi, după masă.
* Detoxifiant și protector hepatic
Pulberea: câte un sfert de linguriță, de 3 ori pe zi.
Decoct: se administrează câte 2 cești pe zi, îndulcite cu miere.
* Infertilitate masculină (oligospermie și disfuncții erectile)
Tinctura: se iau câte 30 de picături, de 3 ori pe zi, adăugate într-o linguriță de zahăr tos.
Vinul: se administrează 3 linguri, de 2 ori pe zi, după masă.
* Hipotiroidie
Aminoacidul tirozină, care se găsește și în tecile de fasole, este precursorul hormonilor tiroidieni. De aceea se recomandă ca, pe lângă terapia cu hormoni tiroidieni, să se folosească drept terapie complementară și preparatele din teci de fasole.
Decoct: se beau câte 2 cești pe zi, îndulcite cu miere.
Tinctura: se iau câte 30 de picături, de 3 ori pe zi, adăugate într-o linguriță de zahăr tos.
Vinul: se administrează 3 linguri, de 2 ori pe zi, după masă.
* Insomnie
Este cunoscut faptul că somnul este provocat de hormonul numit melatonină. Melatonina o sintetizează organismul pornind de la un precursor, triptofanul. Așadar, un preparat din teci de fasole, care conține acest aminoacid, administrat seara, poate ajuta organismul să sintetizeze melatonina, care va induce somnul atât de dorit de cei care nu dorm.
Se recomandă seara o ceașcă de vin terapeutic din teci de fasole sau o jumătate de linguriță de tinctură.
MĂTASEA PORUMBULUI
(Stigmata maydis)
Această denumire se referă la florile femeiești de la știuleții de porumb, care se recoltează în timpul înfloririi sau, cel mai târziu, când porumbul este încă "în lapte", bun de fiert sau de copt. După recoltare, mătasea de porumb se pune la uscat în strat subțire, pe coli de hârtie, tăvi sau rame, în șoproane, poduri, verande, balcoane sau alte locuri bine aerisite. Se prezintă sub formă de filamente subțiri, lungi de până la 25 cm, de culoare galben deschis sau brun deschis, fără gust, și cu miros slab, caracteristic.
Compoziție chimică: Mătasea de porumb conține săruri de potasiu, fitosteroli, saponozide și alantoină cu proprietăți preventive și curative.
Preparate din mătase de porumb
Pulberea
Se obține ușor, dacă mătasea este bine uscată, prin simpla frecare între palme.
Infuzia
Mod de preparare: 2 linguri de mătase de porumb uscată și mărunțită se opăresc cu 250 ml de apă fiartă, se lasă la infuzat 30 de minute, după care se filtrează. Se îndulcește după gust, cu miere.
Tinctura
Mod de preparare: 20 g (2 linguri) mătase de porumb uscată și mărunțită se pun la macerat în 100 ml alcool alimentar sau alt produs distilat, obținut în gospodărie, timp de 10 zile, agitându-se de 3-4 ori pe zi. Se filtrează prin tifon, după care se lasă la decantat în frigider timp de 6 zile, pentru o deplină limpezire. Se trece ușor partea limpede într-un alt flacon, îndepărtându-se eventualul reziduu depus pe fundul vasului. Se păstrează în flacoane de sticlă sau plastic, prevăzute cu dop-pipetă. Termenul de valabilitate este de 2 ani de la data preparării. Dacă se observă depuneri pe perioada păstrării, se agită flaconul înainte de utilizare.
Vinul terapeutic
Mod de preparare: 50 g (5 linguri) mătase de porumb uscată și mărunțită se pune la macerat într-un litru de vin alb adus la fierbere. Se lasă timp de 10 zile, agitându-se de 2-3 ori pe zi. După 10 zile, vinul se filtrează, fără stoarcerea reziduului, și apoi se lasă la decantat alte 6 zile, pentru a se separa partea limpede de reziduul depus la fundul vasului. Se adaugă vin până la 1 litru. Se pune la păstrat în flacoane de 200 sau 250 ml. Termenul de valabilitate este de un an de zile, la temperatura camerei, dacă vinul folosit la preparare are concentrația alcoolică de cel puțin 11 grade. În cazul concentrației alcoolice a vinului mai mici de 11 grade, vinul medicinal se va păstra la frigider.
Datorită conținutului de alcool al tincturii și al vinului, nu se recomandă conducătorilor auto sau celor cu intoleranță la alcool.
Tratamente cu mătase de porumb
* Afecțiunile pielii - ulcere varicoase, escare de decubit, răni supurate (ca tratament de prevenție, curativ, sau de întreținere, prin stimularea creșterii țesutului sănătos)
Se folosește intern, sub formă de pulbere, tinctură sau vin. Tratamentul se completează, prin aplicații externe, cu diferite creme sau unguente. (Farmacia Faltis are o experiență îndelungată în prepararea unor asemenea remedii topice.)
* Diuretic major - în bolile edematoase provocate în special de afecțiuni renale
Preparatele din mătase de porumb, față de diureticele de sinteză, prezintă avantajul că nu sărăcesc organismul de potasiu, odată cu eliminarea apei.
Infuzia: se administrează câte 2 căni pe zi, îndulcite după gust, cu miere.
Tinctura: se iau câte 30 de picături, de 3 ori pe zi, adăugate într-o cană de ceai de păpădie.
Vinul: se administrează câte 3 linguri, de 2 ori pe zi, după masă.
* Depurativ și detoxifiant pentru ficat
Pulberea: se administrează câte un sfert de linguriță, de 3 ori pe zi, după masă.
Decoctul: se administrează câte 2 cești pe zi, îndulcite după gust, cu zahăr sau miere, după masă.
* Boli cu componență alergică, în special alergiile provocate de medicamente
Tinctura: se iau câte 30 de picături, de 3 ori pe zi, adăugate într-o cană de trei-frați-pătați, după masă.
Vinul: se administrează 3 linguri, de 2 ori pe zi, după masă.
Tratamente externe
* Baia pielii capului și a părului
Prevenirea unor afecțiuni ale pielii capului (mătreața, dermatita seboreică, mâncărimea scalpului) se poate realiza dacă, cel puțin o dată la două săptămâni, se limpezesc, după spălat, pielea capului și părul, cu o fiertură din mătase de porumb.
* Băile bebelușului
Pielea sugarului este foarte sensibilă, de aceea este important să fie curățată, zilnic, prin îmbăiere. O baie confortabilă pentru pielea sugarului se realizează dacă în apă se adaugă o fiertură obținută din mătase de porumb, care datorită conținutului în alantoină și saponine, are efecte spectaculoase pentru pielea celor mici.
Nota farmacistului. Aplicate extern, fierturile din mătase de porumb, datorită conținutului în alantoină, joacă un rol foarte important în protejarea pielii. De altfel, marea majoritate a cremelor cosmetice de foarte bună calitate conțin alantoină. De aceea, recomand curățarea feței, seara, pentru doamnele și domnișoarele care folosesc diferite farduri sau fond de ten, cu un ceai din mătase de porumb.
CODIȚELE DE CIREȘE
(Stipites cerasorum)
În afara cireșelor apreciate la maximum pentru gustul lor, codițele lor trebuie privite, și ele, cu stimă, pentru că sunt printre cele mai puternice diuretice vegetale.
Pregătirea codițelor de cireșe presupune separarea lor de cireșele coapte, după ce au fost culese din pom sau cumpărate de la piață. De cele mai multe ori, ele sunt aruncate, iar când avem nevoie de un diuretic, apelăm la ceaiul din cozi de cireșe cumpărat de la magazinul cu produse naturiste, nu întotdeauna în stare optimă. Uscarea se face la soare, în strat subțire, în spații bine aerisite și ventilate, întorcându-se în fiecare zi, pentru a evita mucegăirea lor. Se păstrează în pungi de hârtie sau săculeți din tifon, tăindu-se mărunt doar în momentul prelucrării. În lipsa cireșelor, se pot folosi și codițele de vișine, care au o compoziție asemănătoare.
Compoziție chimică: cozile de cireșe conțin flavonoide, saponine, tanin și săruri de potasiu.
Preparate din codițe de cireșe
Decoctul
Mod de preparare: 4 linguri de cozi de cireșe uscate și tăiate mărunt se fierb la foc mic, timp de 30 de minute, în 500 ml apă, într-un vas din inox sau emailat. La final se completează apa evaporată. Se filtrează fierbinte, prin tifon sau vată medicinală umectată. Se îndulcește ca și infuzia.
Tinctura
Mod de preparare: 20 g (2 linguri) de codițe de cireșe tăiate mărunt se pun la macerat în 100 ml alcool alimentar sau alt produs distilat, obținut în gospodărie. Se lasă timp de 10 zile, agitându-se de 3-4 ori pe zi. Se filtrează prin tifon, după care se lasă la decantat în frigider timp de 6 zile pentru o deplină limpezire. Se trece ușor partea limpede într-un alt flacon, îndepărtându-se eventualul reziduu care s-a depus pe fundul vasului. Se păstrează în flacoane de sticlă sau plastic, prevăzute cu dop-pipetă. Termenul de valabilitate este de 2 ani de la data preparării. Dacă se observă depuneri pe perioada păstrării, se agită flaconul înainte de utilizare.
Vinul terapeutic
Mod de preparare: 50 g (5 linguri) codițe de cireșe tăiate mărunt se pun într-un litru de vin alb fierbinte. Se lasă timp de 10 zile, agitându-se de 2-3 ori pe zi. După 10 zile, vinul se filtrează, fără stoarcerea reziduului, și apoi se lasă la decantat alte 6 zile, separându-se partea limpede de reziduul depus la fundul vasului. Se va completa cu vin, până la 1 litru. Se pune la păstrat în flacoane de 200 sau 250 ml. Termenul de valabilitate este de un an de zile, la temperatura camerei, dacă vinul folosit la preparare are concentrația alcoolică de cel puțin 11 grade. În cazul concentrației alcoolice a vinului mai mici de 11 grade, vinul medicinal se va păstra la frigider.
Datorită conținutului în alcool al tincturii și al vinului, nu se recomandă conducătorilor auto sau celor cu intoleranță la alcool.
Tratamente cu codițe de cireșe
* Hipertensiune arterială
Datorită efectului diuretic, se elimină o parte din apa din corp și, în mod implicit, se micșorează tensiunea arterială. Se folosește ca terapie complementară, alături de medicația alopată recomandată de medicii curanți.
Decoctul: se administrează câte 2 cești pe zi, îndulcite cu miere.
Tinctura: se iau câte 30 de picături, de 3 ori pe zi, adăugate într-o cană de ceai de saschiu sau ginkgo biloba.
Vinul: se administrează 3 linguri, de 2 ori pe zi, după masă.
* Boli renale - apărute din cauza insuficienței renale
În acest caz, se recomandă folosirea unui ceai din cozi de cireșe, împreună cu mătase de porumb. Acest ceai se obține astfel: 2 linguri de cozi de cireșe se fierb timp de 10 minute, în 200 ml apă. Apoi se adaugă o lingură de mătase de porumb și se lasă la infuzat 15 minute. Se bea ușor călduț, câte 2 căni pe zi, îndulcit după gust.
COJI ȘI SEMINȚE DE STRUGURI
(Cortex et semen vitis vinifera)
De departe, cojile sunt, sub raportul sănătății, cea mai importantă parte a strugurelui. Mai precis, e vorba de tescovină, un amestec de coji și semințe rezultat prin procesarea strugurilor roșii sau negri pentru obținerea vinului. (Articolul dedicat tescovinei a stârnit un interes uriaș în rândul cititorilor "Formulei AS".) Azi, vă prezentăm, în sinteză, virtuțile terapeutice ale acestui "medicament miraculos", tescovina, precum și modul ei de folosire.
Tescovina
Transformată în țuică sau dată la gâște, tescovina este o bombă de sănătate. Mult mai bogată în resveratrol decât vinul roșu, se poate procesa la domiciliu și vindecă o mulțime de boli. Apără vederea, îmbunătățește circulația sângelui, reduce colesterolul, protejează inima, luptă împotriva radicalilor liberi, răspunzători în mare parte de îmbătrânirea omului. Amestecul rămas în urma extragerii mustului din struguri nu se bucură, încă, de atenția cuvenită, deși este un concentrat exploziv de substanțe vindecătoare. Dintre acestea, pe primul loc se află resveratrolul, cel mai puternic antioxidant din farmacia naturii, prezent într-o cantitate mai mare în tescovină decât în vinul roșu.
Tescovina este o adevărată "mină" de resveratrol și preia o mare parte din calitățile terapeutice ale acestuia. Antioxidanții sunt substanțe care împiedică atacul moleculelor numite "radicali liberi" asupra celulelor și ADN-ului din organismul uman, ceea ce duce la îmbătrânirea prematură a celulelor umane. Din acest motiv, preparatele pe bază de tescovină au capacitatea de a preveni degradarea tuturor tipurilor de celule existente în corp, grăbind totodată regenerarea țesuturilor. Astfel, deghizată într-o apariție modestă, tescovina ne apără de boli și echilibrează funcțiile vitale, încetinind îmbătrânirea.
Remediile pe bază de tescovină au efecte benefice atât asupra inimii, cât și a vaselor de sânge. Cu puternice proprietăți vasodilatatoare, reglează nivelul colesterolului și previne accidentele vasculare. Oamenii de știință declară resveratrolul drept cel mai eficient protector cardiovascular care poate fi găsit în natură, fiind de 50 de ori mai puternic decât vitamina E. Mai mult, substanțele din tescovină întăresc celulele sistemului osos, alungă durerile reumatice și luptă cu osteoporoza.
"Tescovina, considerată o rămășiță a strugurilor din care a fost extras mustul, este, de fapt, un medicament de calibru greu". (Comentariu preluat din "Formula AS")
Preparate din tescovină
Pulberea
Se obține simplu, prin măcinarea cât mai fină a tescovinei uscate și cernute. Se consumă câte o linguriță, de trei ori pe zi, cu jumătate de oră înainte de masă, prin simpla înghițire, pulberea nefiind rea la gust. Pentru cei mai mofturoși, se poate amesteca cu un suc natural sau miere.
Nota farmacistului: pulberea este cea mai recomandată a se folosi ca remediu, fiind modul cel mai natural de administrare.
Tinctura
Conține de 8 ori mai mult resveratrol decât vinul. Tinctura reprezintă un adevărat elixir care încetinește îmbătrânirea și ține la distanță bolile ce apar odată cu înaintarea în vârstă. Pentru obținerea ei, se folosește procedeul clasic, adică: 20 g tescovină uscată și măcinată mărunt în râșnița de cafea se ține la macerat în 100 ml alcool de minimum 70 grade, timp de 10 zile, agitându-se de câteva ori pe zi. Apoi se filtrează prin tifon și se lasă la decantat 6 zile, în frigider, după care se separă partea limpede de reziduu și se divizează în sticluțe de 20 sau 30 ml, cu dop-pipetă.
Siropul de tescovină
Se prepară simplu, amestecând 100 g tescovină uscată și mărunțită foarte fin cu 100 g miere de albine și 200 ml suc natural de portocale. După omogenizare, siropul se păstrează în frigider.
Tratamente cu tescovină
* Boli de inimă, gută, artrită
Pulberea din coji și pulpă de strugure menține tinerețea inimii și a vaselor de sânge, previne hipertensiunea și tensiunea arterială oscilantă, preîntâmpină apariția osteoporozei, ameliorează semnificativ simptomele gutei și artritei. În plus, reglează tranzitul intestinal, fiind utilă în constipații cronice, dacă este consumată cu regularitate. Doza zilnică recomandată este de 2 lingurițe pe zi, după masă, ca atare sau luată cu puțină miere, pentru cei care nu sunt diabetici.
Tinctura: se iau câte 30 de picături, de 2 ori pe zi.
* Diabet
Pulberea: se ia câte o linguriță, de trei ori pe zi, cu jumătate de oră înainte de masă. Tescovina uscată și măcinată este recomandată bolnavilor de diabet, deoarece zahărul conținut de struguri a trecut în must. Resveratrolul și celelalte principii active îmbunătățesc considerabil asimilarea insulinei și reprezintă un bun adjuvant în tratament. Acesta este de fapt marele avantaj al tescovinei: te poți bucura de calitățile vindecătoare ale strugurilor roșii fără să consumi zahăr sau vin!
Tinctura: se iau câte 30 de picături, de 2 ori pe zi.
* Avitaminoză
Siropul de tescovină: se ia câte o linguriță pe zi, cel puțin 20 de zile pe lună. Lipsa vitaminelor și incapacitatea organismului de a le asimila pot fi astfel combătute.
Tratamente externe cu tescovină
* Calmarea durerilor provocate de artrită, varice, contuzii sau alte boli inflamatorii
Cataplasme cu tescovină și argilă. Tescovina uscată, mărunțită foarte fin, se amestecă cu argilă și ceai de troscot, până la obținerea unei paste care se întinde pe o fâșie de tifon și se aplică pe zona afectată, fără a bandaja strâns. Pentru un efect maxim, cataplasma se ține cel puțin 30 de minute, timp în care este strict interzis efortul fizic.
* Afecțiuni dermatologice
Unguent. Se poate prepara fără mult efort în casă, dacă respectăm întocmai următoarea rețetă. Se prepară întâi extractul moale de tescovină, care rezultă în urma fierberii tincturii de tescovină (100 ml) .Tinctura se ține pe baie de aburi, până când lichidul se reduce la o cincime din cantitatea inițială, când devine siropos. Se încorporează acest extract moale de tescovină într-o bază grasă formată din următoarele ingrediente topite: unt (sau margarină), ulei de floarea-soarelui (câte 50 ml) și lanolină (10 ml), care se găsește în farmacii (farmacia Faltis are lanolină). Ingredientele se amestecă pe foc mic, până când preparatul se omogenizează. Se îndepărtează de pe foc și se continuă amestecarea, iar înainte de solidificare, unguentul se toarnă în recipiente (cutii) mici, care se păstrează apoi în frigider.
Nota farmacistului: "Dacă nu respectăm această tehnică, tinctura nu se mai încorporează în baza grasă, iar unguentul se «brânzește»".
Acest unguent este un ajutor de neprețuit pentru vindecarea rănilor și arsurilor care s-au cronicizat. Este, de asemenea, bună pentru întreținerea pielii îmbătrânite și ridate.
Cei care doresc să folosească tescovina ca atare sau sub alte forme farmaceutice, dar care nu au reușit să-și facă provizii proprii, o pot procura de la Farmacia Faltis.
Pentru informații despre procesarea plantelor medicinale sau despre alte preparate produse în laboratorul propriu, farmacistul Ion Bobaru poate fi găsit la Farmacia Faltis din Brăila, Calea Galați nr. 29, tel. 0239/61.59.31, e-mail: farmaciafaltis@ yahoo.com Preparatele farmaceutice proprii pot fi vizualizate pe site-ul farmaciei http://farmaciafaltis.ro/
Farmacia sa deține "Certificat de bună practică farmaceutică pentru prepararea medicamentelor" acordat de Colegiul Farmaciștilor din România.