SĂPTĂMÂNA 16-22 IANUARIE

Tana Rosca
Sfârșitul de săptămână este numai bun ca să ne punem la punct planurile pe termen lung, mai ales pe acelea legate de carieră și studii. Sâmbătă, însă, există tendința de a vedea totul în negru. Aceste momente de descurajare nu tre­buie să ne determine să renunțăm la pla­nu­rile noastre. Cei care au de încheiat tratative, ne­gocieri sau au de semnat documente cu ca­rac­ter co­mercial ar trebui să se grăbească, deoarece, înce­pând de joi, Mercur intră în mișcare retro­gradă și asemenea activități pot fi acompaniate de greutăți care nu apar dacă ne grăbim.

Semnele cardinale:

BERBECII
pot fi agitați și frustrați, mai ales vineri, ceea ce le poate provoca dureri de cap sau nevoia de singurătate. Începând de joi, comunicarea socială devine mai anevoioasă, sub influența lui Mercur retrograd și a Lunii noi.
RACII ar trebui să respecte cu strictețe măsurile de protecție a muncii, pe final de săptămână. Și de sănătate ar fi bine să vă îngrijiți. Este de asemenea riscant să plecați la drumuri lungi. Ideal ar fi să nu șofați deloc.
BALANȚELE ar face bine să se țină de­parte de volan, mai ales în weekend. Re­lațiile cu cei din jur pot fi tensionate. Ocu­pați-vă, luni și marți, de chestiuni casnice și familiale. Comunicarea afectivă are de suferit de miercuri încolo.
CAPRICORNII sunt retrași și irascibili, pe final de săptămână, dar luni se liniștesc, sub influența Lunii intrate în semnul lor. Grăbiți-vă să vă puneți la punct chestiunile bănești, până miercuri inclusiv, pentru a evita efectele lui Mercur retrograd.

Semnele fixe:

TAURII
rămân foarte preocupați de carieră și comunică bine cu superiorii lor ierarhici, până miercuri inclusiv. Ulterior, însă, Mercur retrograd și Luna nouă pot da peste cap bunele relații. Nici relațiile cu prietenii nu sunt lipsite de conflicte.
LEII doresc să strălucească, în week­end. Dacă nu, improvizează. Altminteri ar putea trezi comentarii acide, pe la spate. Relația de cuplu merge strună până miercuri, după care partenerul poate deveni mai stângaci în co­mu­nicare.
SCORPIONII ar putea fi tentați să cheltuiască prea mulți bani pe distracții, mai ales la sfârșitul săptămânii. Pierderile vă pot afecta inclusiv starea de sănătate. Rezolvați-vă chestiunile casnice și familiale până miercuri, cu excepția micilor reparații.
VĂRSĂTORII au zodia doldora de planete, cărora li se adaugă, miercuri, Soa­rele și Luna. Vă dorim repede "La Mulți Ani!", înainte ca Mercur, în zodia dvs., să devină retrograd, adică de joi încolo. El nu va cauza însă decât inconveniente minore.

Semnele mutabile:

GEMENII petrec un weekend în care toa­tă lumea vrea ceva de la ei. Șeful vă poate con­voca la serviciu, partenerul are nevoie de dvs. și vă vine să-i împăcați pe amândoi. Ulterior vă puteți des­tinde călătorind sau participând la evenimente culturale.
FECIOARELE pot întâmpina greutăți, pe final de săptămână, dacă își pun laolaltă partenerul și familia. Mai bine țineți-i se­pa­rat, ca să nu cădeți la mijloc. La serviciu lucrați cu spor și în armonie cu colaboratorii, până miercuri inclusiv.
SĂGETĂTORII se străduiesc să facă față presiunilor exercitate de marele malefic Sa­turn în zodia lor, în aspect neplăcut cu mi­cul malefic Marte. Sunt de așteptat di­ficultăți în familie sau probleme casnice. Vecinii sau rudele vă pot fi de ajutor.
PEȘTII suportă din ce în ce mai greu tre­ce­rea Miculul Malefic Marte în zodia lor, dat fiind că acesta se luptă taman cu ma­rele malefic Saturn, ceea ce poate degenera în "meciuri" cu șefii sau cu autoritățile. E bine să aveți răbdare și să stați cu capul plecat.