Tonic facial cu levănțică
Ingrediente: 3 linguri de flori de levănțică, 1 sfert de cană de oțet de mere.
Preparare și utilizare: Turnați o cană de apă clocotită peste florile de levănțică, puneți capac și lăsați până se răcește. Strecurați lichidul și amestecați-l cu oțetul de mere. Se păstrează la frigider o săptămână, în recipient de sticlă.
Se aplică pe față cu un tampon de vată, în fiecare seară, după demachiere. Este astringent, ajută la restabilirea pH-ului natural al pielii, îmbunătățește circulația sângelui, reduce ridurile fine.
Cremă de față cu ulei de migdale și de levănțică
Ingrediente: 3 lingurițe ceară de albine, 3 linguri ulei de migdale (sau de măsline), 4-5 picături ulei esențial de levănțică.
Preparare și folosire: Încălziți pe aburi ceara (doar până se topește), turnați uleiul de migdale, amestecând bine. Adăugați și picăturile de ulei de levănțică, apoi mutați amestecul într-un recipient de sticlă sau porțelan, care se închide ermetic. Se poate păstra la frigider 2-3 luni.
Se întinde crema pe față, înainte de culcare. Este hrănitoare și regeneratoare, pentru toate tipurile de piele.
Mască de argilă cu angelică și miere
Ingrediente: 3 linguri argilă, decoct de angelică, o lingură de miere.
Preparare și folosire: Fierbeți 2 linguri de rădăcini și frunze de angelică uscate și mărunțite, într-o cană de apă, timp de 5 minute. Lăsați apoi lichidul la infuzat, în vas, acoperit 15 minute. Strecurați. * Separat, amestecați argila cu decoctul de angelică, până ajunge la consistența unei paste groase, apoi adăugați mierea și amestecați în continuare.
Se aplică amestecul pe față și se lasă să acționeze 25-30 de minute, apoi se clătește cu apă rece. Are acțiune revitalizantă, hidratantă, curăță și închide porii tenului gras sau mixt.
Tonic facial cu angelică, mentă și lămâie
Ingrediente: infuzie de angelică și mentă, suc proaspăt de lămâie.
Preparare și folosire: Puneți o cană de apă pe foc. Când fierbe, adăugați 2 linguri de frunze și tulpini de angelică și o lingură de frunze de mentă, toate uscate și mărunțite. Lăsați să dea în câteva clocote, apoi acoperiți vasul și lăsați lichidul la infuzat, până se răcește. Adăugați 2 linguri de suc proaspăt de lămâie.
Aplicat seara și dimineața pe tenul curat, tonicul revitalizează și întinerește aspectul pielii. Se păstrează la rece 4-5 zile.
Cremă cu unt de shea și ulei de mirt
Ingrediente: 3 lingurițe ceară de albine, 3 linguri unt de shea, 3 picături de ulei esențial de mirt (ultimele se găsesc în magazinele naturiste).
Preparare și folosire: Încălziți pe aburi ceara până se topește și puneți untul de shea în ea, amestecând bine. Adăugați picăturile de ulei de mirt, apoi mutați amestecul într-un recipient de sticlă sau porțelan, care se închide ermetic.
Crema se aplică pe pielea proaspăt spălată, cu masaj ușor. Poate fi folosită pentru față și corp. Menține pielea fermă și întârzie îmbătrânirea. Se păstrează la rece cel mult 3 luni.