SĂPTĂMÂNA 5-12 DECEMBRIE

Tana Rosca
Vineri, energicul Marte pătrunde în zodia Văr­sătorului, ceea ce înseamnă că ne pot ve­ni idei strălucite, mai ales în discuțiile cu prie­tenii, dar și că tindem să avem mai puțină răbdare cu cei care gândesc mai puțin repede. Marele Be­ne­fic Jupiter intră marți în direcție retrogradă, ce­rându-ne să ne revizuim eventualele planuri le­ga­te de studii, relațiile cu străinătatea sau călă­to­riile lungi. Este un moment bun pentru a ne da seama în ce domeniu ne-am extins prea mult și ar trebui să ne restrângem și să ne organizăm mai bine. Mi­cul Benefic Venus intră joi în Capricorn, des­cre­țindu-le frunțile nativilor acestei zodii, dar și ce­lorlalte semne de pământ, Taurul și Fecioara.

Semnele cardinale:

BERBECILOR le vin idei pentru ac­ti­vități de grup, care pot ieși bine. Even­tua­lele cheltuieli exagerate pentru distracțiile dvs. sau ale copiilor ar trebui revizuite, începând de marți. De joi, în ca­rieră se îmbunătățesc relații și se deschid opor­­tu­nități.
RACII se pot trezi cu o propunere de afa­cere, prezentată de un personaj foarte ho­tărât. De luni până vineri, Luna vă tra­ver­sează zodia, ceea ce vă poate echilibra emo­­țio­nal, dar vă și sensibilizează stomacul. De joi, ro­mantismul apare în cuplu.
BALANȚELE sunt pândite de o dragoste fulgerătoare, pasională. Copiii concepuți acum sunt cel mai probabil băieți. Pro­gra­mul social vi se poate încurca cu începere de marți, în schimb programul cu familia devine tot mai plăcut, de joi încolo.
CAPRICORNII sunt motivați să dobândeas­că noi surse de câștig, cu sprijinul lui Marte. Pentru o reușită cât mai completă, ar trebui ca de marți să vă faceți ordine în socoteli. Venus vă aduce, de joi, atât dis­cernământ financiar, cât și bună dispoziție.

Semnele fixe

TAURII, cuprinși de ambiție, vor să-și de­mons­tre­ze capacitățile pentru a pro­mova, dar ris­că să intre în competiție chiar cu șefii. Pe de altă parte, Marele Benefic Jupiter vă dă ghes să vă preocupați tot mai mult de casă și familie.
LEII devin din ce în ce mai comozi, în timp ce partenerii lor de cuplu debordează de energie. Iată un mic potențial de con­flict. Ar fi cazul să vă mobilizați, mai ales de marți, și să întreprindeți mai multe împreună. Să­nătatea se îmbunătățește de joi.
SCORPIONII se pot ambala într-un proiect legat de casă sau familie. Acesta vă poate acapara însă în așa măsură încât să deveniți mai neglijenți la serviciu, ceea ce se va ob­ser­va, începând de marți. De joi, ieșirile cu prietenii devin tot mai plăcute.
VĂRSĂTORII doresc să preia con­du­ce­rea în relația de cuplu sau de asociere. S-ar putea însă ca partenerul să nu se mo­bilizeze, iar pasivitatea acestuia poate de­ve­ni ener­vantă, cu începere de marți. Joi v-ar prii o zi liberă.

Semnele mutabile

GEMENII ard de nerăbdare să pornească la drum sau să se facă remarcați într-un domeniu de studiu. Dacă doriți să vă etalați cunoștințele, cu impact maxim, fiți la obiect, nu generalizați. Joi poate apărea o afacere.
FECIOARELE intră într-un ritm susținut la serviciu. Nu încercați însă să-l imprimați și colaboratorilor dvs. mai înceți, căci veți trezi resentimente. De joi, deveniți ro­man­tici. Iar Fecioarele singure pot începe o relație sub auspicii bune.
SĂGETĂTORII devin tot mai tem­pe­ramentali, ceea ce este riscant, mai ales la volan, dar și în relațiile cu apropiații lor. De marți încolo, s-ar putea să vă străduiți prea mult să vă impresionați auditoriul și să obțineți efectul contrar celui dorit.
PEȘTII doresc să-și petreacă weekendul în familie, sub influența lunii pline în Ge­meni, ceea ce este o alegere inspirată. La ser­viciu s-ar putea să vă lăsați induși în eroa­re de amabilitățile unor colegi falși. Relațiile de prietenie se încălzesc începând de joi.