Tratamente cosmetice cu kefir

Natasa Galche
Mască de păr antiseboreică

Tratamentul este recomandat pen­tru prevenirea și echilibrarea excesului de sebum. Cu un tampon îmbibat în kefir se freacă rădăcina părului și se lasă să acționeze timp de 20 de minute, apoi se spală părul cu șampon. Masca se aplică de două ori pe săptămână, timp de cinci săptămâni.

Tratamente pentru ten uscat

Cremă exfoliantă. Se face o pastă din cinci linguri de fulgi de ovăz, cinci linguri de kefir, o lingură de sare de mare (fără coloranți), o lingură de mie­re. Se curăță fața cu excepția ochilor și a buzelor, prin mișcări circulare, după care se clătește cu apă călduță. Este re­comandată o dată pe săptămână, seara.
Mască. Două linguri de kefir, o lin­gură de brânză de vaci și un gălbe­nuș de ou se amestecă bine și se aplică pe fața în prealabil curățată. Se lasă să acționeze timp de 20 de minute, apoi se clătește cu apă călduță. Masca se aplică de două ori pe săptămână.

Tratamente pentru ten gras

Cremă exfoliantă. Cinci linguri de tărâțe de grâu se amestecă cu cinci linguri de kefir și o lingură de sare de mare. Se freacă tenul cu această mix­tură, prin mișcări circulare, apoi se clă­tește cu apă călduță.
Mască. Două linguri de kefir și două linguri de pulbere de argilă albă se amestecă bine, apoi mixtura se în­tinde pe față, lăsând să acționeze timp de 20 de minute (de preferat diminea­ța). Se clătește cu apă călduță, din abun­dență.

Mască împotriva ridurilor

Două linguri de kefir, o lingură de miere, o lingură de ulei de măsline, două linguri de fulgi de ovăz se ames­tecă bine și se aplică pe față (cu excep­ția zonei din jurul ochilor) și pe gât. După 20 de minute, se clătește cu apă călduță. Se aplică seara, de două ori pe săptămână.