Revitalizează, tonifică și catifelează tenul, prin conținutul mare de vitaminele A și C.
Mască de morcov cu smântână
Ingrediente: 2 linguri de morcov proaspăt, dat pe răzătoarea mică, 1 lingură de smântână.
Amestecați morcovul ras cu smântâna și aplicați pe față pasta obținută. După 20-25 de minute, clătiți cu apă călduță. Are efecte excepționale, mai ales în cazul tenului uscat, îmbătrânit, care se descuamează, dar și în cazul celui sensibil.
Mască de morcov și argilă
Ingrediente: 2 linguri de suc proaspăt de morcovi, 2 linguri de argilă.
Amestecați argila cu sucul de morcovi, apoi aplicați preparatul pe față. După 15 minute, spălați. Revigorează pielea veștejită, dezinflamează, estompează petele.
Mască de morcov fiert și ulei de măsline
Ingrediente: un morcov fiert și pasat, o jumătate de linguriță de ulei de măsline.
Amestecați morcovul transformat în piure cu uleiul de măsline și aplicați-l pe față. Lăsați 30 de minute să acționeze, apoi clătiți-vă cu apă călduță. Este o mască deosebit de eficientă împotriva ridurilor și a pielii îmbătrânite.
Cartoful
Folosit în preparate cosmetice, cartoful are efect vitaminizant și remineralizant, reduce inflamațiile, întinde, netezește și albește pielea.
Mască de cartof, gălbenuș și lapte
Ingrediente: un cartof de mărime medie, fiert în coajă, 1 gălbenuș, 1 lingură de lapte.
Decojiți cartoful fiert și transformați-l în piure, apoi adăugați, amestecând, gălbenușul și laptele. Aplicați pasta pe față și lăsați-o să acționeze 25-30 de minute, apoi clătiți-vă cu apă călduță. Înviorează, întinde și luminează tenul ofilit, uscat, ridat, îmbătrânit.
Mască de cartof, lămâie și glicerină, pentru albirea pielii
Ingrediente: un cartof de mărime medie, fiert în coajă, sucul proaspăt stors de la o jumătate de lămâie (mică), 1 linguriță de glicerină.
Decojiți cartoful fiert și transformați-l în piure, apoi adăugați sucul de lămâie și glicerina, amestecând. Aplicați pasta pe față, lăsați 22-25 de minute, apoi clătiți-o cu apă rece.
Albește pielea, estompează petele. Se poate folosi și pentru albirea și ștergerea petelor de pe mâini.
Tratament pentru hidratarea pielii
Ingrediente: felii de cartof crud, proaspăt tăiate, sau suc de cartofi proaspăt stors.
Aplicați pe fața curată felii de cartof crud (sau sucul de cartof, cu ajutorul unui tampon de vată) cu un masaj ușor, timp de câteva minute, apoi clătiți cu apă rece. Pielea devine proaspătă și întinsă.
Tratament contra cearcănelor și a ochilor umflați
Ingrediente: felii de cartof crud, proaspăt tăiate.
Aplicați pe ochi și sub ei felii crude de cartofi, timp de 15-20 de minute, pe care le schimbați după 3-4 minute, cu altele proaspăt tăiate. Ochii se dezumflă, iar dacă tratamentul este urmat mai multe zile la rând, cearcănele se estompează.
Varza
Cu o concentrație mare de sulf, potasiu, vitaminele A și C, varza hidratează, hrănește și stimulează producția de colagen a pielii, absolut necesar pentru fermitate.
Mască de varză cu lapte, gălbenuș și ulei de măsline
Ingrediente: câteva frunze de varză proaspete, lapte, un gălbenuș, câteva picături de ulei de măsline.
Tăiați și puneți la fiert frunzele de varză în lapte, la foc mic, până ajung la consistența unui terci. Luați vasul de pe foc și, după ce s-a răcit, strecurați varza, adăugați gălbenușul și uleiul amestecând bine și aplicați loțiunea pe față și pe gât. Lăsați să acționeze 20 de minute, apoi spălați-o cu apă călduță.
Este o mască perfectă pentru tenul uscat sau sensibil, hrănește, regenerează, reduce ridurile.
Mască de varză cu albuș
Ingrediente: 3 linguri de varză dată pe răzătoarea fină, un albuș de ou bătut spumă.
Amestecați varza rasă cu spuma de ou și aplicați-le pe față. După 20 de minute, spălați-vă cu apă călduță. Se recomandă tenului gras sau mixt, are efect astringent, curăță și împrospătează.
Rețetă generală: Seara, înainte de culcare, se tamponează fața spălată cu suc de varză proaspăt stors, se lasă 15 minute, se clătește cu apă rece. Dă pielii o luminozitate de zile mari și "șterge" ridurile.