SĂPTĂMÂNA 17-23 OCTOMBRIE

Tana Rosca
Accentul cade pe zodia Balanței, unde marți se vor găsi adunate nu mai puțin de patru planete (Soarele, Luna, Mercur retrograd și micul benefic Venus) plus Nodul Nord, semn că a venit vre­mea să ne punem ordine în relații. Întâlnirile pre­destinate ne pot aduce în față partenerul de viață sau asociatul de care nu ne vom despărți multă vreme de acum încolo. Viitorul se desfășoară însă lin, doar dacă trecutul este pus în ordine. În acest sens Nodul Nord (sensul vieții) și Mercur retrograd conlucrează, putând să ne confrunte cu situații din trecut în care nu am apucat să spunem ce aveam de spus sau, dimpotrivă, ne-am ferit să auzim ce a avut celălalt (sau ceilalți) de spus. Ultima eclipsă a aces­tui an se petrece în noaptea de joi, la începutul sem­nului Scorpionului. Energiile pe care le mobilizează această eclipsă parțială de Soare sunt, în primul rând, puter­nicele energii marțiene, care se pot mani­fes­ta sub for­­mă de atitudini războinice sau trădare. Marte guvernează capul, iar în preajma eclipsei există, mai ales în cazul bărbaților tineri, riscul de accidente în această zonă. Dar cum în conjuncție cu punctul de eclipsă se găsește micul benefic Venus, e de pre­su­pus ca acestea să nu fie din cele mai grave. Aportul mai puțin simpatic al lui Venus e că face ca și fe­meile să fie supuse unor riscuri de acest fel.

Semnele cardinale:

Berbecii au posibilitatea de-a reveni asupra unor termeni contractuali în relația de asociere sau să schimbe ceva în relația de cuplu. Fiind o zodie guvernată de Marte, eclipsa vă vizează mai intens, deci fiți precauți, pentru a vă feri de accidente și de trădări.
Racii se pot răzgândi asupra unor înțelegeri legate de casă sau familie, chiar dacă aces­tea au fost consfințite printr-un con­tract, căci există bunăvoință de ambele părți. Fiți pregătiți ca persoana iubită sau copiii să fie mai ner­voși sau mai închiși emoțional, în jurul eclipsei de joi.
Balanțelor le vine relațiv ușor să schimbe maniera de comunicare în cuplu sau relația de asociere. În cazul în care există termeni contractuali, aceștia ar putea fi modificați la cererea dvs. Evitați însă să semnați contracte de angajare sau alte acte referitoare la bani.
Capricornilor li le pot face mai multe propuneri legate de carieră. Poate ați primit propuneri similare și înainte, doar că atunci nu erați pregătiți pentru asemenea schim­bări. Eclipsa poate scoate la suprafață nesin­cerități sau chiar animozități în cercul prietenilor dvs.

Semnele fixe:

Taurii care se decid să-și îngrijească o afecțiune cronică, neglijată în trecut, pot avea rezultate frumoase. Și schimbările de dietă sunt mai eficiente acum. Eclipsa poate stârni gelozii sau alte sentimente reprimate ale partenerului de cuplu ori de afaceri.
Leii sunt deciși să îmbunătățească relațiile cu anturajul, eventual schimbând subiectele de discuție perimate, cu unele mai interesante. La început puteți întâm­pi­na rezistență, dar fiți perseverenți. În preajma eclipsei pot ieși la suprafață emoții negative în fa­milie.
Scorpionii au nevoie de odihnă, ca să fie pregătiți pentru furtuna emoțională în care îi poate arunca eclipsa din noaptea de joi. Până atunci v-am sfătui să fiți mai retrași și să nu dați crezare tuturor zvonurilor pe care le auziți.
Vărsătorilor li se poate oferi șansa de-a se pune în valoare într-o situație publică, ori să aibă întâlniri care le pot schimba viața, pe parcursul unor călătorii lungi. Vă recomandăm prudență pe linie profesională, șefii pot fi montați împotriva dvs.

Semnele mutabile:

Gemenii au de ales: să reia o relație trecută, netrăită până la capăt, sau să se angajeze într-o relație nouă, ce poate să apară dacă s-au desprins de trecut. În apropierea eclip­sei se pot face simțite dureri de cap și puteți fi pre­dispuși la infecții.
Fecioarele care sunt atente la discuțiile din culise pot afla informații utile. Dar dacă vă alăturați celor care bârfesc, ar putea să apa­ră consecințe neplăcute. În anturajul dvs. pot ieși la suprafață nesincerități sau agresivitate, în preajma eclipsei de joi.
Săgetătorii fac bine dacă se detașează de bisericuțele care se pot forma în cercul lor de prieteni. Nu duceți vorba de colo-colo, și spiritele se vor domoli. Altfel se pot înteți dușmăniile secrete împotriva dvs., alimentate de energia eclipsei.
Peștii au nevoie de prudență în gestionarea investițiilor. Nu e indicat să semnați con­trac­te, nici să începeți vreo aventură. E ca­zul să vă protejați reputația, care se află în linia de atac a eclipsei de soare din noaptea de joi.