Răspuns pentru EUGEN - Cluj-Napoca, F. AS nr. 1124 - "Caut urgent tratament pentru carcinom de vezică urinară"

Redactia
Prof. dr. ADRIANA VLAD - nutriționist, specialist în terapii naturiste - Deva, tel. 0254/23.10.61, 0726/76.15.57, e-mail: elite.nutritia@yahoo.com

Carcinomul de vezică urinară este o afecțiune care trebuie tratată cu multă seriozitate, mai ales la vârsta dvs., de 62 de ani, când organismul se reface mai greu decât la o persoană tânără.
În primul rând, trebuie să țineți o dietă adecvată, fără proteină animală, fără dul­ciuri, fără E-uri, fără substanțe chimice. Cea mai sănătoasă este dieta vegană, ex­clusiv vegetariană, pe bază de crudități, fără alimente procesate și preparate termic.
Ca tratament, vă recomand urmă­toarele produse naturiste:
Intern: Tonic Antitum E-lite, Pi­că­tura Beres, Thuya, Năpraznic, Me­rișor.
Local: Superforte Supozin E-lite - supozitoare fitoapicole care conțin: miere, propolis, polen, lăptișor de matcă, mumio, argilă, butir cacao, extract uleios de cătină, mușețel, cim­bru, sunătoare, tătăneasă, gălbe­nele, ulei esențial de ienupăr, salvie, pin, fenicul, geranium, lavandă.
Tonicul Antitum și Superforte Su­pozin se prepară în Farmacia "E-lite Nutriția", din Deva, Str. Mihai Emi­nescu, Bl. H1, parter.
Vă doresc sănătate!

Ing. BOGDAN VICTOR - specialist în fitoterapie, reflexoterapie și bioenergie - București, tel. 021/242.67.36, 0723/74.23.98 (între orele 20-22)

"Cine îmi dă un sfat pentru hemangiomatoză hepatică?"
(Răspuns pentru LIVIU - Deva, F. AS nr. 1128)


Tumora benignă (hemangiomul), localizată la fi­cat, se poate trata naturist cu aceleași remedii cu care se tratează și cancerul hepatic. Și într-un caz, și în ce­lălalt, este vorba de celule degradate, în diferite stadii.
Tratamentul naturist este alcătuit din:
* Regimul alimentar inițial, VARIANTA I
* Regimul BG1
* Administrarea de Apisan-Forte
* Automasajul
* Terapia mentală
* Rețetele naturiste
* Regimul alimentar inițial VARIANTA I. Bolnavul va consuma, timp de 6 luni, doar urmă­toarele alimente: orez, grâu încolțit, porumb, porto­cale, linte, fasole (boabe mari - se va înlătura pielița de la boa­bele de fasole, după fierbere), mazăre dulce, spanac, morcov, dovleac, castravete, sfeclă, conopi­dă, varză, toate produsele lactate ca lapte dulce, lapte nefiert prins, caș proaspăt fără sare, unt, smântână, brânză de vaci cu miere de albine, cașcaval fără sare - cu ex­cepția iaurtului și a brânzei telemea, stru­guri, cire­șe, curmale, migdale, stafide și fructe dulci (banane, piersici, pere, prune, mere Golden, pepene verde, miere de albine (miere vie). Pentru gătit, veți folosi unt, în loc de ulei.
Timp de 6 luni, bolnavul va trebui să nu mănânce deloc următoarele alimente: vită, porc, berbec, pește, bivol, pasăre, verdețuri (ceapă verde, praz, usturoi verde, ridichi, frunze de pătrunjel), păstăi de orice fel, soia și produse din soia, cartofi, ciuperci, oțet, fructe acre (mere acre, prune necoapte, ananas, lă­mâie), băuturi alcoolice, ceai, cafea și alte băuturi, SARE, ULEI, fructe prea coapte (banane de culoare maro, prune foarte moi, pere), murături, ouă.
Alimentele care nu sunt menționate în cele două grupe sunt, de asemenea, interzise.
* Regimul BG1 (boli grave 1), conceput de ing. Valeriu Popa, a fost publicat detaliat în nr. 859/ martie 2009, al revistei "Formula AS".
* Administrarea de Apisan-Forte. Veți lua zilnic, 3 linguri de Apisan-Forte, timp de două luni, 2 linguri pe zi și apoi 1 lingură pe zi, timp de două luni. (O lingură = 35g de Apisan-Forte)
* Automasajul. Masajul terapeutic este bine să și-l facă bolnavul singur (automasaj). (Pentru a vă putea trimite instrucțiunile, tabelul cu zonele de masat, durata masajului și planșele aferente, vă rog să-mi comunicați adresa dvs. la tel: 0723/74.23.98 - orele 20-22.) Dacă bolnavul își face singur masajul, efi­ciența acestuia este de 100%. În cazul în care bol­na­vul apelează la maseuri, iar grupa energetică a bol­navului diferă de cea a maseurului, eficiența masa­jului poate fi redusă, iar în cazuri de incom­pati­bilitate, masajul poate fi ineficient.
* Terapia mentală. Un om care se confruntă cu o boală și are încredere în vindecare va determina organismul să se mobilizeze în vederea însănătoșirii rapide. Dorința de vindecare duce la în­sănătoșire, prin determinarea subconștientului să se mobilizeze în acest sens, ceea ce, în final, determină cre­ierul să acționeze după informațiile stocate în ce­lule de acizii nucleici ADN și ARN, pentru orice afec­țiune. În acest sens, este bine să spuneți de 10-15 ori, cu voce tare sau în gând, în fiecare zi, urmă­toarele:
- Trebuie să mă fac bine!
- Mă fac bine!
- Doamne Dumnezeule, ajută-mă să mă fac bine!

Rețete naturiste
Cancer la ficat, metastaze la ficat
O linguriță de pulbere de pedicuță, una de pulbere de tătăneasă și una de pulbere de obligeană (obținute din ră­dăcini râșnite) se pun în 1/2 litru de apă și se lasă să se ma­cereze la temperatura came­rei, de seara până dimineața, când preparatul se fil­trează. Se opărește încă o linguriță de pulbere de pedicuță, cu o cană de apă clocotită, după care se lasă să se răcească și se filtrează. Se combină în final cele două preparate (infuzia și maceratul). Amestecul astfel obți­nut se bea în 3 reprize, înaintea meselor principale cu o jumătate de oră. Tratamentul se ține 42 de zile.

Tratarea cancerului cu regimul Oshawa
Regimul este următorul:
* Timp de 10 zile, se consumă numai cereale Yang (grâu, orez, mei și hrișcă). În afară de apă și sare, nu se mai acceptă altceva. Se mănâncă pe săturate, în 2 sau mai multe mese pe zi. În niciun caz nu se va răbda de foame.
* În cazul unor afecțiuni cronice, este indicat să se urmeze mai multe cure succesive, de câte 10 zile, cu pau­ză de 3-4 zile între ele, până la vin­de­care. În pauză și încă 3-4 luni după însănătoșire, se va ține o dietă lacto­vegetariană pură.
* Se beau 2 litri de apă plată pe zi.
* Dacă apare tendința de constipație, se fac clisme.
* Ca efect al acestui regim, cresc vitalitatea și capa­citatea de muncă, se îmbunătățesc memoria și puterea de concentrare, somnul devine mult mai odihnitor și se amplifică magnetismul curativ. Are loc o reînti­nerire, revitalizare și regenerare.

Tumora hepatică
Într-o sticlă de 1,5 litri de culoare închisă, se pun la macerat: 350 g rădăcină de leuștean dată prin răzătoarea mare, 350 g miere de albine curată, 350 ml vin de țară curat - timp de o săptămână. Sticla va sta la întuneric, agitându-se de câteva ori pe zi. Se ia câte o lingură, de 3 ori pe zi, cu o jumătate de oră înain­tea meselor principale, cu tot cu leuștean. Între timp, se pregătește o altă porție din amestecul de mai sus. Cura se întrerupe după vindecare. Concomitent, se urmărește ecografic evoluția bolii.
Tratamentul trebuie completat cu ceai de tătă­nea­să, 1 litru pe zi, iar pe regiunea ficatului se vor aplica comprese călduțe, cu terciul rămas de la fiertura plan­tei. Se aplică seara, la culcare, timp de 3 ore.
Notă: rețetele se fac pe rând, la alegerea dvs.
Vă doresc însănătoșire grabnică!

VASILE STANCIU - fitoterapeut, București, tel. 0724/37.32.48, 0755/77.08.50

"Sunt suspectă de boala Paget"
(Răspuns pentru MARLENA DUMITRESCU, F. AS nr. 1029)


Afecțiune de cauză necunoscută, ce poate atinge separat sau concomitent (mai rar), mai multe organe (țesutul osos, sânul și vul­va), boala Paget trebuie privită cu deose­bită atenție, iar tratamentul alopat sau naturist, aplicat cât mai rapid. În cazul dvs., diagnosticul pus de medic îl apre­ciez ca fiind corect. Con­cret, în boala Pa­get mamară, în jurul ma­me­lonului apare un placard roșiatic. Ma­me­lonul, în general, este în­fun­dat, retrac­tat și erodat. Această dermatoză "pre­can­ceroa­să", având ca punct de plecare canalele ga­lac­tofore sau aci­nii glandei mamare, se întâlnește în general la fe­meile trecute de 40 ani.
Eczema, foarte greu tratabilă, cuprinde toată areo­la mamară, fiind acoperită de cruste și secreții seroa­se (zemuinde). Din punct de vedere histologic, pre­zen­ța celulelor Paget se observă atât la nivelul duc­telor galactofore subiacente, cât și al acelora la dis­tanță. Boala evoluează lent, uneori cu prurit, cu peri­oade alternative de zemuire și uscăciune. După circa 5 ani de evoluție, transformarea se face "in situ", că­tre adenocarcinom mamar și foarte rar în unul spi­no­celular. Pe măsură ce boala înaintează (după 10 ani), se transformă în adenocarcinom ma­mar profund. Pen­tru stabilirea diagnosticului, se va face mamo­gra­fie, biopsie (prelevare de țesut) și ter­mografie ma­mară sau RMN.
Tratament - pentru această formă deosebită și rar întâlnită de tumoră malignă a mamelei, medicina alopată recomandă excizia chirurgicală - mamec­to­mia - conservativă/radicală, cu limfadenectomie axială, cu o mică marjă de siguranță.
Tratamentul naturist este foarte eficace și evită operația de mutilare a sânului. Se face sub îndru­ma­rea strictă a unui specialist și va cuprinde obligatoriu: regim alimentar, ceaiuri antitumorale, produse natu­riste care stimulează acțiunea limfokinelor (inducând apoptoza) - AHCC, Ganoderma Lucidum, GE 132, In­dole-3 Supreme, IP 6, Tre-en-en, Carote­noid complex.
În decurs de 6 luni, tuberculii lui Montgomery și areola mamară își vor reveni la normal. Multă sănă­tate!