Rețete cu ulei de măsline

Redactia
- Alungă coșurile, tonifică pielea și o transformă în catifea -

Cremă antirid
Amestecați o lingură de ulei de măsline cu un ou și aplicați pasta pe fa­ță și gât. Lăsați să acționeze până când compoziția se usucă. Între timp, dizol­vați o lingură de bicar­bo­nat de sodiu în puțină apă fierbinte. Înmuiați o bu­ca­tă de vată în această so­luție și îndepărtați cu ea compoziția de pe față.

Mască naturală contra petelor maronii
Amestecați bine o lin­gură de mălai cu un sfert de linguriță de pudră din coajă de portocală (se poa­te realiza din cojile uscate de la o portocală, măci­na­te fin într-o râșniță de ca­fea), o lingură de lapte bă­tut și o linguriță de ulei de măsline. Aplicați pasta obținută pe față și pe de­col­teu, lăsând-o pâ­nă când în­cepe să se usuce. Masați ușor pie­lea cu degetele, până când devine stră­luci­toare. Clătiți fața mai întâi cu apă cal­dă, apoi cu apă cât mai rece. Veți în­depărta astfel petele maronii, iar pielea va deveni nete­dă și catife­lată.

Mască pentru ten gras
Amestecați bine o lin­gu­riță de mălai cu câ­teva pi­cături de zea­mă de lă­mâie verde, jumătate de lin­­guriță de lapte și ju­mă­­tate de lin­gu­riță de ulei de măs­line. Aplicați pas­­­ta obținută pe piele, lă­sând-o să acționeze o ju­mătate de oră. Clă­tiți din abun­dență cu apă căl­duță.

Loțiune demachiantă
Amestecați un sfert de linguriță de zeamă de lămâie verde cu o lin­gu­ră de lapte, una de suc de cas­travete și una de ulei de măsline. Apli­cați pe fa­ță și pe gât și clă­tiți cu apă călduță, după 15 mi­nute. Această loțiu­ne cu­răță și puri­fică porii.

Mască cu varză și drojdie
Într-un blender, zdro­biți două-trei frunze de var­ză. Dizolvați un sfert de linguriță de drojdie în zeama rezultată și adă­u­gați o linguriță de mie­re și o lin­guriță de ulei de măsline. Omo­genizați in­gre­dientele și apli­cați a­mestecul în strat gros, pe față și pe gât. Lă­sați să ac­țio­­neze timp de 15 mi­nu­te. Înde­părtați cu o bu­cată de vată în­mu­iată în apă căl­du­ță. Această mască va con­tra­cara orice ten­­dință de apariție a ridu­ri­lor și de us­care a pielii, dând tenului un aspect mătăsos.