Răspuns pentru COSMA IONICĂ, F. AS nr.1131 - "Sufăr de hipertiroidism, Basedow și plâng des"

Redactia
Dr. MIRCEA PEIA - specialist medicină complementară și reflexoterapie - Timișoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24, e-mail: mirceapeia@yahoo.com

În cele mai multe cazuri, intoxicarea organismului cu hormoni tiroidieni produși în exces (hipertiroidism) se manifestă la înce­put lent și prin simptome necarac­teristice: stare de oboseală, tulburarea somnului, iritabilitate, intoleranță la căldură etc. Oricum, simptomele ma­jo­re datorate dezechilibrelor meta­bo­lice, energetice și trofice induse de se­creția în exces a hormonilor tiroidieni apar pe mai multe planuri, unul dintre ele fiind re­prezentat, precum în cazul dvs., de tulburările neuro-psihice. Este obișnuit să se constate la bolnavii de hipertiroidism stări de nervozitate, labilitate psihică, inca­pacitate de concentrare, insomnie, an­xietate, depresie și emotivitate exa­gerată.
Sigur, acest gen de tulburare vine să întregească paleta simpto­matică a hipertiroidismului, care include multe alte funcții desta­bilizate, cum sunt cele cardio­vas­culare, osteo-muscu­lare, digestive, oculare, metabolice, sexuale ori la nivelul părului, pielii și unghiilor.
Trebuie înțeles că, odată diag­nos­ti­cat hipertiroidismul, vinde­carea este posibilă în primul rând prin terapii alopate riguros indi­vidualizate. Sco­pul declarat al tu­tu­ror tratamentelor antihiperti­roidie­ne este reducerea sau contracararea excesului de hor­moni tiroidieni și a consecințelor clinice ale acestei stări anormale.
Calea medicamentoasă presupune administrarea de antitiroidiene de sinteză, capabile să blocheze producerea de hormoni în exces. Un astfel de trata­ment este de lungă durată, iar responsabilitatea insti­tuirii lui revine medicului endocrinolog.
Concret, în cazul dvs., reducerea tulburărilor neu­ro­psihice pe care le acuzați se realizează prin admi­nistrarea de tinctură de Valeriană (15-20 de picături, de 3 ori pe zi, înainte de mese).
Uleiurile esențiale de Romaniță sau Santal alb sunt remedii ideale în combaterea tulburărilor neuro­psihice din hipertiroidism, dacă se folosesc sub formă de inhalații.
Extractul de muguri de Tei argintiu, alături de Calmogen și Tironorm, reprezintă un alt remediu re­marcabil în combaterea tulburărilor neuropsihice, dar și a altor tipuri de tulburări menționate anterior.
Totodată, din tratamentul naturist al hipertiroi­dismului ar fi indicat să nu lipsească remedii precum coenzima Q10, calciul și magneziul, acidul gama aminobutiric (GABA).
În caz de tireotoxicoză, se administrează extractul de muguri de Sânger - 3 x 50 picături diluate în puțină apă, de 3 ori pe zi, înainte de mese.
Să auzim numai de bine!

Centrul de consultanță naturopată "SECOM(R)"
București, str. Știrbei Vodă nr. 150, bl. 26C, tel. 021/316.43.92, 0733/35.40.00, fax: 0372/87.43.92, consultanta@secom.ro


"Mă doare capul, văd «prin ceață» și mă simt slăbită după ce un cal m-a lovit în cap"
(Răspuns pentru DORINA COCA - Harghita, F. AS nr. 1093)


Traumatismele cranio-cerebrale, chiar dacă nu pun întotdeauna viața în pericol, pot avea urmări ne­plă­cute. În funcție de zona cerebrală afectată, pot apărea tulburări de mers sau de echilibru, de vorbire, de vedere, probleme de memorie sau dureri de cap. În zona afectată nu se dezvoltă celule ner­voase noi (neu­roni). Se poate pro­duce doar o cicatrizare, dar zonele din creier neafectate au capacitatea de a prelua funcțiile și informațiile aparent pierdute. Durerea rămasă în urma unui traumatism cranio-cerebral este cau­zată de existența acelei zone ne­func­ționale și a unui deficit al neuro­transmiță­torilor (molecule de semnal între neuroni) cu rol în controlul du­rerii. Neavând prea multe de­talii des­pre dvs. (vârstă, un set recent de ana­lize, o investigație imagistică CT/RMN cerebral, tratament administrat în prezent etc.) nu se poate recomanda un program personalizat de trata­ment, fiindcă trebuie ținut cont de toate par­ticula­ritățile pacientului, având grijă să nu interfereze trata­mentul natural cu cel alopat. O recomandare cu ca­rac­ter general o constituie produ­sul acethil L-Carni­tina 500 mg, cu rol în hrănirea neu­ronilor rămași sănătoși în zona afectată și în sti­mularea comunicării între aceștia. Forma aceasta a carnitinei este singura capabilă să traverseze bariera hemato-encefalică (dintre sânge și creier) și să exercite acțiune la nivelul sistemului nervos. Alte forme de carnitină nu pot ajun­ge la nivel cerebral într-o cantitate suficientă pentru a avea o acțiune benefică.
Mai multe detalii despre starea de funcționare a organismului, în general, și a sistemului nervos, în special, puteți obține în urma unei ElectroScanări In­terstițiale. Testarea prin EIS oferă informații privind starea funcțională a diferitelor organe și riscurile de apariție a unor afec­țiuni. Se pot in­dica astfel și trata­men­te profilactice (care previn îmbolnă­virile sau re­duc gravitatea simptome­lor). Testarea permite urmă­ri­rea evo­luției stării de sănătate și a rezultate­lor obți­nute în urma administrării tra­tamentului com­ple­mentar adecvat.
Având la dispoziție peste 200 de tipuri de produse na­turale importate de fir­ma SECOM de la cei mai mari pro­du­cători internaționali de presti­giu, vă putem întocmi programe de tra­tament strict personalizate, cu res­pec­tarea recomandărilor literaturii de specia­litate.

Ing. BOGDAN VICTOR - specialist în fitoterapie, reflexoterapie și bioenergie - București, tel. 021/242.67.36, 0723/74.23.98 (între orele 20-22)

"Klebsiella nu cedează la niciun tratament. Ajutați-mă!"
(Răspuns pentru ATANASE DAVIDESCU - Orșova, F. AS nr. 1131)


Bacteria Klebsiella, bacterie gram-negativă imo­bilă, se poate localiza la nivelul tracturilor respirator, urogenital și intestinal, determinând infecții urinare, pneumonii și infecții pulmonare. Infecția cu bacteria Klebsiella poate fi tratată, în afara tratamentelor alo­pate, și cu un tratament naturist, care durează 6 luni și este alcătuit din:

Regim
Alimente recomandate (medicamente în cazul bo­lii dvs.): orez, grâu, porumb, su­pă de fasole, pro­duse lactate (ex­cep­tând iaurtul și brânza tele­mea), dovleac, dovlecel, castra­ve­te, spanac, miere de albi­ne, stru­­guri și alte fructe dulci (ba­na­ne, mere Golden, pe­pene verde, piersici, pere dulci, prune dulci, cireșe pietroase "inimă de po­rum­­bel" (varietate din județul Vran­cea), apă disti­lată și ceai de salvie între mese. În loc de ulei, se va folosi unt.
Alimente interzise (otră­vuri, în cazul bolii dvs.): car­ne de porc, vită, berbec, bivol, pasăre, alcool, sare, fruc­te acre, lămâi, grepfruit, roșii, ananas, condi­men­te pican­te, ardei iute, fasole soia, produse din soia, ulei, bău­turi fierbinți (inclusiv ceai, cafea), cartofi, ridichi, legume verzi (ceapă verde, usturoi verde, fasole ver­de, salată), iaurt, brânză telemea, oțet, mâncăruri gra­se, alimente fripte sau prăjite.
Alimentele care nu sunt menționate în cele două gru­pe sunt nerecomandate pentru dvs., având în ve­dere boala de care suferiți.
Indicații pentru regim
* Se respectă perioada de repaus alimentar între orele 18.00 și 11.00 a doua zi.
* Dimineața, la sculare, se face terapia cu ulei: după trezire, primul gest să fie scuiparea salivei adu­nată în gură. O lingură de ulei de floarea-soarelui se mes­tecă 20 de minute, stând în fotoliu. Se raclează limba, îndepărtând stratul albicios-gălbui depus. Se clătește gura cu apă sărată (o linguriță de sare la o cană) și se repetă raclajul limbii de 30 de ori. Apoi se perie de câteva ori limba cu periuța de dinți destinată anume acestui scop.
* Ora 11 - prima masă: 4 linguri de orez integral înmuiat cu o oră înainte
* Celelalte mese pot conține: 5 linguri de grâu încolțit, cu miere și brânză de vaci, 1/2 litru lapte crud de capră îndoit cu ceai de salvie; salată de lăp­tucă, spanac (crud), pătrunjel, țelină, busuioc și alte con­dimente carminative (coriandru, fenicul, anason) în care se pun 2 linguri de orez fiert, orez cu condi­mente carminative, orez cu lapte, arpacaș, grâu fiert cu pu­țină miere, dovleac (copt sau crud), dovlecel fiert cu smântână și (sau) brânză de vaci, toate fruc­tele dulci și orice altă mâncare preparată din alimen­tele reco­ma­ndate.

Terapia cu apă distilată
Pe perioada tratamentului se recomandă a se con­suma - în loc de apă obișnuită, apă de izvor sau apă minerală - apă distilată. Cantitatea totală de apă dis­tilată ce trebuie consumată este de maximum 90 de litri. Această cantitate se bea în funcție de necesitățile organismului, neimpunându-se anumite cantități zil­nice. Pe perioada când consumați apă distilată, se reco­mandă să nu beți altă apă.
Apa distilată se poate prepara cu ajutorul unui cazan de țuică (din aramă sau inox, în niciun caz de aluminiu!), în care, în loc de borhot, se pune apă obiș­­nuită de la robinet sau din fântână, iar în loc de țuică rezultă apă distilată. Consumul de apă distilată are o contribuție substanțială la vindecarea bolii dvs.
Administrarea de Apisan-Forte
Timp de 6 luni, veți lua Apisan-Forte astfel: 2 linguri pe zi, timp de două luni și o lingură pe zi, timp de patru luni.

REȚETE NATURISTE

Curățarea limfei

Procedura durează 3 zile. Se fac clisme dimineața și seara cu ceai de coada-calului (2 litri). Nu se mănâncă nimic, în fiecare zi se bea un amestec din: 2 litri apă + 1 litru suc grepfruit + 1/4 suc lămâie + 3/4 suc portocală (în total 4 litri lichid). Pe parcursul celor 3 zile se elimină din organism 12 litri de limfă acidă bolnavă.
Infecție urinară
Se amestecă în părți egale: splinuță, drăgaică, ur­zică. Se face infuzie din 4 lingurițe de amestec la 1 litru de apă. Se beau cele 4 căni, înghițitură cu în­ghi­­ți­tură, într-o zi. În fiecare din ele se adaugă o lin­gu­riță de bitter suedez. Tratamentul durează 21 de zile.
Rețetă naturistă pentru dezintoxicarea rinichilor
Se prepară un suc din: o sfeclă mică roșie, două mere ionatane sau Golden nestropite (mici și cu pete maronii), jumătate de varză albă (cca 500 g). Cu 30 de minute înainte de prânz, se bea sucul rezultat. Tra­tamentul durează 7 zile. Rețetele se fac pe rând, nu deo­dată.
Infecții renale, cistice
* Tinctură de arnică: 30-50 picături în jumătate de pahar de apă, de trei ori pe zi. O cură durează 20 de zile cu pauză 10 zile. Se fac 3 cure succesiv.
* Grâu fiert. O zi pe săptă­mână se consumă numai grâu fiert și apa în care a fiert grâul.
* Timp de o săptămână se beau 3 căni de ceai din semințe de do­vleac. Se fierb două lin­guri de se­mințe într-o cană cu apă, timp de 5 minute.
Curățarea sângelui
* Se iau câte 30 picături de tinctură de nuci verzi de 2 ori pe zi în câte un pahar cu apă sau ceai, dimineața și seara, înainte de masă.
* Se consumă leurdă în fie­care zi în salată timp de 2-3 săptămâni.
* Se beau ceaiuri de păpădie.
* Una din mesele de peste zi să fie numai o salată de crudități, cel puțin 3 săptămâni.
* Se face cura anuală cu urzici.
Notă: Rețetele se fac pe rând, una câte una, nu concomitent.
Automasajul
Va trebui să faceți zilnic un masaj, pentru care vă voi pune la dispoziție documentația necesară, în mod gratuit. Mă puteți contacta la tel: 0723/74.23.98 între orele 20-22.
Acest tratament naturist ar fi mult mai eficient dacă ați face și Regimul BG1 care a fost publicat în F.AS nr. 859 din martie 2009.
Sper ca sfaturile mele să vă fie de folos. Multă să­nătate!