Leacuri de la cititori

Cititor Formula AS
- De la lume adunate și-napoi la lume date -

Rețetă contra nodulilor rezultați în urma injecțiilor

Când nu sunt bine făcute, injecțiile lasă în urma lor noduli dureroși. Vă propun următoarea rețetă, pe care am folosit-o cu mult succes. Ingrediente: 1 lingură cu miere, 1 gălbenuș de ou și făină, după nevoie. Mod de preparare: într-un vas se pune gălbenușul, apoi o lingură de miere. Se amestecă foarte bine, după care se adaugă puțin câte puțin făina, amestecându-se în­truna până ce rezultă o cocă precum aluatul de gogoși. (Se amestecă până nu se mai lipește de degete.) Se întinde cu un sucitor în grosime de 1-1,5 cm, apoi se decupează cu o cană sau pahar, în rondele. O rondea se aplică pe nodulul de pe fesă, iar celelalte se pun la frigider. Când rondeaua de pe nodul se încălzește, se înlocuiește cu alta, rece. În 48 de ore, nodulii se retrag. Cu mult respect,
GABRIELA MUȘAT - Găești, jud. Dâmbovița

Alifie din măduvă, pentru atrofie vaginală

Stimați și dragi redactori,
Odată cu considerația, fidelitatea de cititoare și cu urările de sănătate personale, doresc să fac cunoscută o rețetă de ameliorare a atrofiei vaginale, afecțiune de care suferă multe femei la menopauză.
Această rețetă m-a ajutat pe mine și pe alte femei, după histerectomie, sau la un număr de ani de la intrarea în menopauză.
Din două oase lungi, proaspete, de vită, se scoate măduva și se lasă 1-2 ore într-un vas cu apă și oțet. Se clătește cu apă rece într-o strecurătoare. Se așează măduva scursă de apă într-o crăticioară cu lapte crud și se fierbe încet, în baie de aburi, 2-3 ore, până ce se transformă într-un gel. Se amestecă cu 10 ml ulei de salvie și o fiolă de vitamina E, frecându-se până la omogenizare. Păstrarea se face la frigider, într-un recipient etanș. După igiena intimă, cu infuzie de nal­bă și coada-calului, se unge vaginul cu cremă de mă­duvă, de două ori pe zi.
ADRIANA MAGDALENA GHEORGHIU - București

Leac contra cancerului

Vă prezint o rețetă pentru tratarea cancerului, foarte eficace. Vă rog să o publicați numaidecât, știută fiind grevitatea bolii și deznădejdea în care pot ajunge cei suferinzi.
Rețetă:
* 3 litri de rachiu sau vodcă de 40-60°
* Cicoare - 30 g
* Rostopască - 25-30 g
* Turiță-mare - 30 g
* cămașa miezului de nucă (lemnul ce desparte miezul de nucă în două părți) - trei pumni, sau cât încape în două mâini unite făcute căuș.
Preparare: Plantele și cămașa miezului de nucă se macerează împreună în rachiu (vodcă), timp de 2 săptămâni.
Mod de folosire: Se consumă la micul dejun, prânz și cină, câte 50-100 ml din soluția rezultată.
Cantitatea consumată depinde de gravitatea bolii, vârsta pacien­tului, starea bolnavului. Adică, într-un fel se administrează pen­tru adulți, și în alt fel pentru copii. (Nu trebuie să se amețească sau să se îmbete.) Dacă se consumă greu, se poate dilua cu apă. Menționez că am preparat eu însumi rețeta, o singură dată (din curiozitate și pre­ventiv!) cu plante culese de mine din natură (verzi și în cantități egale). Dacă cineva se teme să pună pro­porția indicată de 30 g din fiecare plantă (cicoare, ros­topască, turiță-mare) poate pune doar câte 20 g. (Între ele, doar rostopasca este puțin mai dăunătoare, în proporții mari).
Lucru important: Se știe că toate bolile se agra­vează primăvara și toamna! De aceea, recomand folo­sirea remediului în aceste perioade. Remediul nu este toxic. Oamenii sănătoși îl pot consuma și preventiv, câte 50 ml (o dată sau de două ori pe zi).
În legătură cu acest remediu, menționez că am o rudă care îl consumă de peste 20 de ani împotriva can­cerului, care a fost în stadiul de metastaze! Această rudă (sora bunicii) este foarte religioasă, ține posturile și se roagă. Eu recomand abținerea de la carne, nu doar în post, ci tot timpul, precum și mărturisirea cu­rată la un preot ortodox.
NICOLAE MELINCEANU - Brașov

4 leacuri de folos

Dragi prieteni,
Doresc să fiu și eu de folos cu sugestii de lecuire, moștenite de la bunica mea.
* Când începe să doară gâtul: imediat trebuie ba­dijonat pe din afară cu o soluție de tinctură de iod, unsă pe toată suprafața sa, până sub ureche. Dacă bol­navul nu mai poate înghiți, cu coada lingurii de lemn se apasă limba și se ating punctele albe (infectate) din fundul gâtului, după care se ia o linguriță de dulceață.
* Când începe să doară dantura: masaj puternic pe toată partea de jos a feței, pe mandibulă, până se simte sărat în gură. Apoi se scuipă. Înseamnă că se drenează infecția și se elimină.
* Când unghiile de la picioare sunt groase și deformate (de obicei la degetul mare) se înfășoară cu frunze de piersic și se fac băi cu ceai de frunze de piersic.
* Când pe sân se simte un nodul (o deformare) se ia rădăcină de tătăneasă și se face ceai. Lichidul se bea, iar rădăcinile fierte se aplică în comprese, pe locul cu necazul, toată noaptea.
Dumnezeu să-i ajute pe toți cei care au nevoie!
VALERIA GAROAFĂ - Eșelnița, jud. Mehedinți

Tratament pentru spasmofilie

Caracterizată prin crize cu tensiune mică, stări de agitație, nervozitate, emoții foarte mari etc., spasmo­filia este o boală care, dacă nu este tratată la vreme, se poate agrava. Ca tratament naturist, vă recomand următoarea rețetă: 10-15 lămâi, 10 ouă proaspete, cu coajă cu tot (de țară), 360 g miere de albine, un pahar cu coniac de calitate. Prepararea: ouăle întregi, crude, se introduc în borcan, iar sucul lămâilor trebuie să le acopere. Borcanul, învelit în hârtie neagră și acoperit, se păstrează la rece (în că­ma­ră), aproximativ 1-2 săptă­mâni, până la dizolvarea coji­lor de ou. Apoi se adaugă mie­rea, coniacul, se ames­tecă și se pune la cald și în­tuneric. Pe­riodic, se ames­tecă cu o lin­gură de lemn și se ia spuma. Când nu mai face spumă, se strecoară în borcan de culoare închisă și se păstrează la rece. Trata­ment: Se bea din com­poziția rezultată un pahar, de trei ori pe zi, după mese, timp de 21 de zile, cu pauză de o lună. Se poate repeta. Timp de o lună se face și o cură de suc preparat din: 300 g morcovi, 100 g țelină, 60 g spanac, 30 g pătrunjel. În timpul mesei, se iau de trei ori pe zi câte o pilulă de păducel cu un pahar de apă, 2 pilule de valeriană, înaintea cinei, iar în caz de insomnie, tot 2 pilule de valeriană, înaintea cul­cării. Tot atunci se bea o cană de ceai preparat din 2 lingurițe amestec de plante la o cană de apă clocotită (amestec din 25 g păducel, 30 g talpa-gâștii, 15 g fructe anason, 20 g rădăcină valeriană). Rezultat maxim se obține făcându-se în paralel cu tratamentul naturist și 20 ședințe de reflexoterapie. Vă doresc să­nătate!
GH. LUNG - Satu Mare