Cosmetică la domiciliu - Trucuri simple, cu rezultate mari

Cititor Formula AS
- Recomandate prin scrisori de cititoarele noastre -

Curățirea și îngrijirea pielii

* Pentru corp - eu folosesc ur­mătoarea rețetă: pun în apa de baie 1 l de lapte, 1 lingură de miere, 2 lingurițe de ulei (de nucă sau de măsli­ne) și - uneori - 1 lingură de sare de mare grun­joasă. Culoarea apei devine albă, liniștitoare, iar pielea, suplă și netedă.
* Peeling cu zahăr și ulei - ames­tec uleiul de duș cu zahăr brun, până ce obțin o masă vâscoasă. Sub duș, îmi masez cu ea corpul ud și pie­lea devine fină și catifelată.
* Am tenul gras și fața îmi lucește des­tul de des. De aceea, mă spăl dimi­neața cu ceai negru rece, fără să mă mai clătesc apoi cu apă. Taninurile din ceaiul negru închid porii și reduc luciul. Zonele cu probleme pot fi tam­ponate, pur și simplu, cu un disc de vată înmuiat în ceai.
* Pentru pielea sensi­bilă, reco­mand un "ritual" de curățare cu totul spe­­cial: spălați-vă cu o "leșie" pre­pa­rată din 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu diluate într-un bol cu apă caldă. Este un "tra­ta­ment" care se su­portă bine și după care pielea devine moale și catifelată.
* Obișnuiesc să-i acord zațului de cafea o a doua "șansă", a­mes­tecân­du-l cu o linguriță de ulei de măsline și cu puțin lap­te și folosindu-l, sub duș, ca peeling special. Pielea devine roz și catifelată, făcând inutilă apli­carea ulte­rioară a unei creme. În plus, peelingul meu este mereu proaspăt și "sigur", pentru că știu exact ce ingrediente am folosit la prepararea lui.
* Printre leacurile mele de casă, există unul pe care-l prepar din flori de arnică și rachiu tare, curat (circa un pumn de flori la 300 ml de rachiu). Maceratul dezinfectează și vindecă rănile, inclusiv urmele lăsate de ac­nee. Tamponez, cu grijă, tăieturile și coșu­rile și masez cu el picioarele sau bra­țele în cazul durerilor articulare sau musculare.
ELVETINA MATEI - Dej

Îngrijirea zilnică a părului

* După ce îmi usuc părul, îmi ma­sez buclele naturale cu gel de Aloe vera, care le "definește" și le fixează, fără să le lipească, și le dă și un plus de hidratare. Gelul poate fi folosit zilnic, fără probleme, între un spălat și altul.
* Cel mai bun produs pentru părul uscat și rebel este buna și "bătrâna" cremă Nivea din cutia albastră! Pu­țină cremă frecată ușor între palme și ma­sată, apoi, în păr, cumințește până și bu­clele cele mai neastâm­părate.
* Spălatul cu șam­pon și apoi us­catul cu foehn-ul înseamnă timp, nu glu­mă, în cazul păru­lui lung! Dimi­neața, când vă grăbiți, este su­ficient să vă spălați doar bretonul, iar "res­tul" să-l strângeți în­tr-o coadă sau în­tr-un coc.
* Pentru a evita încâlcirea părului produsă de valurile mării sau de vân­tul de pe plajă, folosesc un spray pe care-l prepar eu însămi, ames­te­când o linguriță de sare de mare grunjoasă cu 250 ml apă și puțin fixativ. Se masează amestecul în părul umed și se lasă să se usuce.
ZVETLANA MOISIL - Chișinău