DIETA CU IAURT

Iulia Vlad
Delicios, dar și sănătos, iaurtul poate fi un ajutor important pentru slăbit.

Studii recente au arătat și au confirmat că iaurtul contribuie la obținerea și păstrarea unei talii subțiri. Potrivit "International Journal of Obesity", consumul re­gu­lat de iaurt poate ajuta la arderea depozitelor corporale de grăsime și la creșterea masei mus­culare, și prin aceasta, la pierderea în greutate.
Dieta cu iaurt este ușor de urmat, iar efectul este sigur: slăbiți până la 4-5 kilograme. Pentru a obține rezultatele aștep­tate, alegeți iaurt cu un conținut de grăsime mediu sau mic, fără adaos de fructe, arome, miere sau zahăr.
Dieta se ține timp de 2 săptămâni, astfel:

* În fiecare dimineață, mâncați un iaurt (250-300 ml) la care adăugați fulgi de cereale simpli (grâu, ovăz, po­rumb etc).

* La prânz, al­ter­nativ, într-o zi mâncați supă de legume (fără ulei, carne sau paste făinoase adăugate), a doua zi 200 g carne slabă și o salată de legume - salată verde, ro­șii, castraveți, ardei, ri­dichi, țelină, morcovi - fără ulei.

* În fiecare zi, cina este aceeași: un iaurt cu fulgi de cereale simpli.

* Două zile pe săp­tă­mână consumați, doar 1,5-2 litri de iaurt. Aveți voie cafea, ceai de plante neîndulcit, și cel puțin 2 litri de apă pe zi.