Sarea de mare - este un exfoliant natural. Amestecați 2 linguri de sare de mare, cu puțină apă sau ulei de măsline, și masați-vă fața proaspăt spălată, cu mișcări circulare. Stratul de celule moarte se curăță, iar pielea iradiază de prospețime și sănătate. Sarea de mare se poate folosi și pentru corp, pentru piele fină, stimularea circulației și reducerea celulitei.
Oregano - dă gust bun preparatelor culinare, iar în îngrijirea pielii este antiseptic, antiinflamator, tonifiant.
Pentru vindecarea acneei și a coșurilor, adăugați la o jumătate de pahar de apă distilată câteva picături de ulei de oregano. Cu un tampon de vată înmuiat în preparat, loționați zonele cu probleme, mai multe zile la rând.
Pentru piele fermă și netedă, adăugați la uleiul de corp (ulei de migdale, susan, floarea-soarelui) câteva picături de ulei de oregano. Masați seara, după duș, până intră în piele, iar surplusul îl ștergeți cu un șervețel.
Mierea - este nelipsită din rețetele de frumusețe ale grecoaicelor, pentru efectele ei antiseptice, antiiritante, calmante, hrănitoare, tonifiante pentru toate tipurile de piele.
Masaj cu miere: o dată, de două ori pe săptămână, faceți timp de câteva minute un masaj cu miere. Pe fața proaspăt spălată și umedă, aplicați o cantitate mică de miere, amestecată cu câteva picături de lămâie: pe obraji și gât, faceți mișcări ușoare de netezire, de jos în sus; în jurul ochilor și buzelor - mișcări circulare, dinspre interior către exterior; pe frunte, pe tâmple și între sprâncene - mici mișcări circulare. Masajul cu miere are efect de tonifiere și refacere a pielii.
Iaurtul - iaurtul grecesc este mai dens decât cel obișnuit și conține mai multe proteine. Întindeți cu degetele 1-2 linguri pe tenul proaspăt spălat, lăsați să acționeze 20 de minute, apoi clătiți. Ingredientele valoroase ale iaurtului, printre care și acidul lactic, dau luminozitate pielii și estompează ridurile fine.
Rozmarinul - grecoaicele îl folosesc atât în preparatele culinare, cât și pentru a se înfrumuseța. Tratamentele cu rozmarin mențin părul des, viguros și lucios, iar asupra pielii au efect tonifiant, de revitalizare. Se recomandă mai ales pentru tenurile gras, mixt și acneic.
Decoct de rozmarin pentru păr strălucitor
La 1/2 litru de apă clocotită se adaugă 4 linguri de rozmarin. Se fierbe timp de 2 minute, apoi se pune deoparte, cu capac, până se răcește.
Mod de folosire: turnați loțiunea pe părul proaspăt spălat și colectați apa într-un castron. Turnați apoi loțiunea colectată din nou pe păr, având grijă să colectați în castron. Repetați de câteva ori, apoi uscați părul. Revitalizează părul și îi dă strălucire. De asemenea, accentuează culoarea părului șaten și negru.
Infuzie de rozmarin pentru ten ofilit
Se prepară o infuzie de rozmarin (2 lingurițe de plantă la o cană de apă) se lasă să se răcească și se strecoară. Se pulverizează în fiecare dimineață și seara, pe fața și gâtul bine curățate. Pentru un efect mai intens, se aplică în fiecare seară comprese cu infuzie de rozmarin, timp de 15-20 de minute. Tonifică și împrospătează, reglează secreția de sebum în cazul tenului gras, mixt sau acneic, revitalizează tenul palid și ofilit.
Oțet de rozmarin, pentru păr sănătos și lucios
Peste o jumătate de cană de rozmarin turnați 1 litru de oțet de mere. Lăsați la macerat timp de 2 săptămâni, agitați din când în când, apoi strecurați. Se păstrează într-o sticlă de culoare închisă, la rece. Se adaugă în apa pentru ultima clătire a părului: 1 ceașcă de oțet, la 1 litru de apă. Părul capătă un luciu deosebit. Pentru a stopa căderea părului și a combate mătreața, masați pielea capului cu oțet de rozmarin, cu 30 de minute înainte de spălare.
Uleiul de măsline - prezent în multe preparate culinare grecești, el este și un ingredient de bază în rețetele cosmetice pentru piele și păr. Are un puternic efect antiîmbătrânire, regenerant.
Masaj cu ulei de măsline: pentru a păstra pielea tânără și proaspătă, seara, după duș, masați-vă ușor cu o cantitate mică de ulei pielea corpului, mai ales brațele și picioarele, până este absorbit, apoi ștergeți ușor surplusul cu un șervețel.
Tratament pentru tenul îmbătrânit
Masați zilnic, câteva minute, fața proaspăt spălată, cu ulei de măsline, timp de 2-3 săptămâni. Apoi, tratamentul se face pentru întreținere, o dată sau de două ori pe săptămână.