Înainte de a lua o decizie definitivă asupra modului de abordare terapeutică, cred că v-ar fi de folos să cunoașteți câteva aspecte esențiale despre cancerul de vezică urinară. În primul rând, este foarte important să se înțeleagă că tratamentul acestui tip de cancer variază în funcție de extinderea lui. Astfel, în formele superficiale nu este necesară, de obicei, o intervenție chirurgicală majoră, fiind suficientă extirparea tumorii, cu ajutorul unui cistoscop de rezecție, introdus în vezică sub anestezie. După extirparea unei tumori superficiale este necesară evaluarea cistoscopică la fiecare 3-6 luni, timp îndelungat, pentru a verifica posibilele recidive, știut fiind faptul că pot apărea tumori noi la aproximativ 60% dintre persoanele care dezvoltă un cancer de vezică urinară. Dacă tumorile reapar doar superficial, acestea pot fi extirpate tot prin cistoscopie, cu precizarea că, în asemenea cazuri, vezica trebuie spălată cu medicamente antineoplazice, în scopul de a scădea șansa unei noi recidive.
În cazul cancerului localizat, atunci când boala a progresat invadând musculatura și țesutul grăsos al vezicii, cea mai comună formă de tratament este scoaterea chirurgicală a vezicii, protocol terapeutic care înțeleg că vi s-a propus spre efectuare.
Într-una dintre cele mai de succes tehnici chirurgicale, ureterele sunt conectate la o vezică artificială confecționată din intestin (ileon) și fixată în exterior în proximitatea ombilicului.
O altă metodă, utilizată din ce în ce mai des, presupune confecționarea unei vezici urinare din intestinul subțire sau gros (neovezică), conectată apoi la uretră. O vezică urinară confecționată în acest fel se pretează la persoanele la care cancerul nu este localizat în apropierea colului vezicii sau uretrei.
În sfârșit, în cazurile de cancer vezical invaziv și metastazat în alte organe, chimioterapia poate fi utilă pentru oprirea sau încetinirea evoluției și ameliorarea durerii, chiar dacă beneficiul acestei terapii nu este, de obicei, permanent.
Tratamentele naturiste destinate cancerului de vezică urinară utilizează remedii redutabile, capabile să stopeze procesul evolutiv și proliferativ al tumorilor maligne localizate la nivelul vezicii urinare. Alături de produsele naturale mai sofisticate, care se găsesc în farmaciile și magazinele naturiste (Cordyceps, Sofran de India, Canticer, Oncology stem, Năpraznic, Citonat etc.), se pot folosi și remedii empirice, cum sunt Spânzul, maceratul de Vâsc, florile de Salcie, Pufulița cu flori mici, Brusturele, Răchitanul, Urzica sau Urzica moartă albă. La acestea se asociază întotdeauna suplimente care au la bază principii puternic imunostimulatoare și antineoplazice, cum sunt Seleniul organic, Resveratrolul, Clorofila, Uleiul de sâmburi de caise (amigdalină) sau Indolii (principii anticancerigene regăsite în special în crucifere). Să auzim numai de bine!
Dr. IRINA SPUDERCA - medic specialist medicină de familie și medicină complementară, ROMCLINIC București, tel. 0723/51.07.37
"Orice mănânc îmi face rău"
(Răspuns pentru NICOLETA - Ghimbav, Brașov, F. AS 1105)
Trebuie neapărat să scăpați de Helicobacter Pylori. Această bacterie dăunează enorm mucoasei gastrice, determinând iritații ce duc la ulcere și chiar la cancer gastric. Ultimile studii despre tratamentele ce pot distruge bacteria au arătat o eficacitate deosebită a sulforafanului din muguri de brocoli. Există și suplimente ce conțin această substanță. Interesant este că spre deosebire de antibiotice, bacteria nu capătă rezistență la această substanță, făcând astfel ca tratamentul să fie eficient și fără efecte secundare.
În ceea ce privește hernia hiatală, aceasta determină palpitațiile și refluxul esofagian. Am avut rezultate excelente cu un suc natural, care determină peristaltismul (mișcări involuntare ale pereților tubului digestiv, pentru a împinge alimentele) în sensul corect. În acest mod, am obținut reduceri ale herniei, cu până la 20% pe lună.
Dacă doriți să începeți acest tratament, trebuie să mă căutați la telefon.
Ing. BOGDAN VICTOR - specialist în fitoterapie, reflexoterapie și bioenergie - București, tel. 021/242.67.36, 0723/74.23.98 (între orele 20-22)
"Se poate vindeca pareza la ochi?"
(Răspuns pentru SABINA - București, F. AS nr. 1125)
Stimată domnișoară, la întrebarea pusă de dv., răspunsul meu este afirmativ și se bazează pe rezultatul tratamentului aplicat în mai multe cazuri pentru aceeași suferință. Vă precizez că remediile pe care vi le recomand sunt eficiente și pentru prevenirea recidivei tumorii de care ați fost operată. Iată etapele pe care trebuie să le urmați:
Alimentație corectă
Alimente recomandate: grâu, orez, supă de fasole cu grăsime, lapte, caimac, legume fierte (legumele folosite la prepararea rețetelor sunt morcovul, pătrunjelul, țelina, spanacul, castraveții și sfecla), fructe (în special cele dulci-acrișoare), portocale, mandarine, struguri, băuturi reci (inclusiv sucuri de fructe), stafide.
Alimente interzise: ceai fierbinte, cafea, alte băuturi fierbinti, băuturi alcoolice, condimente iuți inclusiv ardei iute, carne, fasole soia, SARE, ULEI, OȚET, alimente fripte sau prăjite, mâncăruri grele, legume verzi, salată crudă, cartofi, conopidă, varză, ciuperci, înghețată.
Alimentele care nu sunt trecute, nici în prima, nici în a doua categorie, nu sunt recomandate a fi consumate.
Masaj
Masajul terapeutic este bine să și-l facă bolnavul singur (automasaj), în cazul când se poate mișca. Pentru a vă putea trimite instrucțiunile, tabelul cu zonele de masat, durata masajului și planșele aferente, vă rog să-mi comunicați adresa dvs. la tel: 0723/74.23.98 - orele 20-22.
Administrarea de Apisan-Forte
Veți lua zilnic, o lingură de Apisan-Forte, timp de 6 luni.
Terapia cu apă distilată
Pe perioada tratamentului, se recomandă a se consuma în loc de apă obișnuită, apă de izvor sau apă minerală, apă distilată. Cantitatea totală de apă distilată ce trebuie consumată este de maximum 90 de litri. Această cantitate se bea în funcție de necesitățile organismului, neimpunându-se anumite cantități zilnice. Pe perioada când consumați apă distilată, se recomandă să nu beți altă apă. Consumul de apă distilată are o contribuție substanțială la vindecarea bolii dumneavoastră.
Rețetă naturistă pentru pareze
Tinctură de saschiu (Vinca minor)
Se umple trei sferturi din capacitatea unei sticle cu saschiu (se găsește la Plafar), peste care se toarnă alcool de 40 grade. Se lasă la macerat 14 zile, la temperatura camerei. Se filtrează și se îmbuteliază în sticle mai mici, de culoare închisă.
Se iau 3 lingurițe de tinctură, de 3 ori pe zi în puțină apă, înainte de mesele principale, cu 15 minute.
Primele semne ale eficienței apar între 3 și 6 săptămâni.
Nu se recomandă persoanelor cu ulcer gastric și duodenal, din cauza alcoolului conținut în tinctură.
Scleroză cerebrală și paralizii
* Ceai de saschiu. Se prepară o infuzie dintr-o linguriță de plantă la cană, lăsată să se infuzeze 20 de minute. Se beau două căni pe zi.
* Vin de saschiu. 100 g saschiu zdrobit se macerează 8 zile, într-un litru de vin alb sec. Se filtrează. Se iau 4 linguri pe zi, înainte de mese cu 15 minute.
NOTĂ: Rețetele se fac pe rând, nu concomitent.
Vă doresc multă sănătate!
ADRIAN UDREA -fitoterapeut, nutriționist - Timișoara, tel. 0766/75.02.01, e-mail: plantevindecatoare@gmail.com
"Există remedii pentru infecția cu Piocianic?"
(Răspuns pentru ANDREIA COSTIN, F. AS nr. 1126)
Bacilul Piocianic reprezintă o baterie de forma unui bastonaș, care generează schimbări negative în organism, în următoarele situații: o emoții dezechilibrate (frică, furie) o organism cu aciditate ridicată o sistem imunitar scăzut o alergii la anumite alimente (lactate, gluten).
Recomandări alimentare:
De evitat: zahărul și alimentele care-l conțin, pâinea albă, murăturile, oțetul, prăjelile, grăsimile animale, margarina.
Alimente recomandate: cereale integrale, pâinea neagră, fructele, legumele, peștele, carnea de pasăre la grătar, leguminoasele (mazăre, fasole, linte, soia, năut), ciupercile, ouăle fierte moi.
Tratamentul natural vizează:
* Creșterea sistemului imunitar: Astragalus (Steaua Divină): 1 x 3/zi, înainte de mese; Spirulină cu Extract total de cătină (Hofigal): 2 x 2/zi, înainte de mese.
* Alcalinizarea organismului: Complez Alfalfa (Hofigal): 2 x 2/zi, după mese.
* Combaterea infecției bacteriene: Citrosept (Casa Herba): 5 picături, diluate în 100 ml apă, de două ori pe zi, după masă.
Extern: pulverizări în ureche, cu apă de argint coloidal, de două ori pe zi. Se pun apoi pe zona afectată a urechii, 3 picături de ulei de sunătoare, după care se masează până ce acesta intră în piele.
Urmați acest tratament timp de 3 luni.