Miezul de pepene

Iulia Vlad
Cosmetică de vară

În miezul lor suculent, pepenele ver­de și cel galben ascund o ade­vărată comoară de enzime și vitamine, cu efect excepțional pentru frumusețea obrazului. Tratamentele cosmetice cu pepene țin ridurile departe, fac pielea mai tânără și mai proaspătă. Profitați de sezonul lubenițelor, cu miezul ca purpura și a turchestanilor parfumați, pentru a vă spori frumusețea.

Mască cu pepene galben și lapte

Ingrediente: suc proaspăt de pe­pe­ne galben și lapte nefiert, în cantități egale.
Mod de preparare: Amestecați in­gredientele și ștergeți-vă fața, gâtul și decolteul, în fiecare seară, timp de mi­nimum două săptămâni. După o ju­mă­tate de oră, clătiți-vă cu apă rece. Sucul de pepene și laptele regenerează pielea us­cată, veștejită, îmbătrânită. De ase­me­nea, este un tratament eficient pen­tru arsuri solare, inflamații, estomparea cicatricelor.

Mască cu pepene galben și albuș

Ingrediente: un albuș de ou bătut spumă, 2 linguri de pepene galben trans­format în piure.
Mod de preparare: Amestecați in­gre­dientele până se transformă într-o pastă și întindeți-o pe față. Lăsați să acționeze 15-20 de minute, apoi clăti­ți-vă cu apă călduță. Este o mască hi­dratantă, energizantă, care curăță și în­chide porii, potrivită mai ales tenului gras și celui mixt.

Mască cu pepene galben, miere și iaurt

Ingrediente: 2 linguri de pepene gal­ben piure, 1 lingură de miere, 1 lin­gură de iaurt.
Mod de preparare: Amestecați in­gre­dientele până se transformă într-o pastă. Întindeți-o pe față cu degetele și lăsați-o să acționeze 30 de minute. Clă­tiți-vă cu apă călduță. Poate fi folosită cu efecte deosebite și pentru decolteu. Are efect de hrănire și regenerare, lasă pielea suplă și catifelată. Se potrivește oricărui tip de piele.

Tonic facial cu pepene verde, busuioc și oțet

Ingrediente: o jumătate de ceașcă de suc proaspăt de pepene verde, o ju­mătate de ceașcă de ceai concentrat de busuioc, 2 linguri de oțet de mere de bună calitate.
Mod de preparare: Amestecați in­gre­­dientele și loționați-vă cu ele tenul proaspăt spălat, prin mișcări ușoare, cir­­culare. Lăsați să acționeze 20 de mi­nu­te și clătiți cu apă rece. Loțiunea se poa­­te păstra maximum trei zile la fri­gider.

Exfoliant cu pepene verde

Ingrediente: 2 linguri de tărâțe de grâu sau de ovăz, 1 lingură de sare grun­joasă, 2 linguri de suc proaspăt de pepene verde.
Mod de preparare: Amestecați in­gre­dientele până se transformă într-o pastă, întindeți pe față și masați cu miș­cări circulare ușoare timp de câteva mi­nute. Clătiți apoi cu apă rece. Lasă pie­lea curată, fină și suplă.