Culori naturale pentru păr

Iulia Vlad
Dacă doriți să vă schim­bați cu­loarea părului, cu una-două nuanțe mai închise sau mai deschise, sau vreți să îi dați anumite reflexe, folosiți produsele naturale.

Ele nu con­țin chimicale dăunătoare, iar părul astfel colorat își păstrează strălucirea și vitalitatea, se îndesește și se întă­rește.
Nuanțele obținute depind de culoa­rea inițială a părului, de tratamentele pe care acesta le-a suferit de-a lungul timpului, precum și de perseverența aplicării "vopselelor" naturale.

Nuanțe de roșu, reflexe arămii

Rețetă cu coji de ceapă roșie


Ingrediente: cojile de la 20 de cepe roșii, 1 l apă.
Mod de preparare și folosire: Fier­beți cojile de ceapă în apă, până când lichidul scade la jumătate. Acoperiți vasul și lăsați de­coctul să se răcească, apoi strecurați. Clătiți părul cu fiertura de ceapă, apoi lă­sați-l să se usuce. Pen­tru rezultate stabile, repetați pro­cedeul de 2-3 ori pe săptămână.

Rețetă cu suc de sfeclă roșie și suc de morcovi

Ingrediente: o jumătate de ceașcă suc proaspăt de sfeclă roșie, o jumă­tate de ceașcă suc proaspăt de mor­covi.
Mod de preparare și folosire: A­mes­tecați ingredientele și aplicați-le pe părul umed. Înfășurați-vă capul în folie de plastic apoi și într-un prosop și stați lângă o sursă de căldură, timp de o oră. Spălați-vă apoi părul în mod obișnuit.

Nuanțe deschise, reflexe aurii

Rețetă cu mușețel


Ingrediente: o ceașcă de flori de mușețel, 1 litru apă.
Mod de preparare și folosire: Pu­neți pe foc apa cu mușețelul și lăsați să fiarbă la foc mic, până se înjumătă­țește. Puneți vasul deoparte, acoperit cu capac. După ce lichidul se răcește, strecurați. Aplicați-l pe părul proaspăt spălat, de la rădăcină până la vârfuri. Nu clătiți. Are efect de toni­fiere și în­tărire a rădăcinii, regene­rează părul și îi dă strălucire. Păru­lui blond îi dă frumoase re­flexe aurii, iar părului șaten, după mai multe aplicări, îi des­chide culoarea.

Mușețel, gălbenele, lămâie

Ingrediente: 1 cană de ceai con­centrat de mușețel, o jumătate cană de ceai concentrat de gălbenele, o jumă­tate de cană de suc de lămâie proaspăt stors.
Mod de preparare și folosire: A­mes­tecați ingredientele și aplicați-le pe întreaga suprafață a părului cu ajutorul unui recipient cu pulverizator. Lăsați amestecul pe păr două ore, apoi clătiți. Pentru a ajunge la nuanța dorită, repe­tați procedeul de câteva ori. Expunerea părului la soare, în timpul vopsitului, va spori efectul preparatului.

(În numărul viitor: Nuanțele închise și părul alb sau grizonat)