Comprese cu infuzie concentrată de sunătoare
Preparați infuzia astfel: o cană de apă clocotită se toarnă peste 3 linguri de flori de sunătoare, se acoperă și se lasă să stea 15 minute, apoi se strecoară. Compresele înmuiate în infuzie se aplică pe față și se țin 15-20 de minute. Fac minuni în cazul tenurilor sensibile, uscate, ridate și îmbătrânite, activează circulația periferică, înmoaie și catifelează pielea.
Remediu contra cearcănelor și a ochilor umflați
După ce ați făcut ceai de sunătoare, puneți pliculețele la congelator. Când s-au răcit bine, aplicați-le pe ochi și lăsați-le timp de 15 minute. Se pot folosi și comprese înmuiate în ceai de sunătoare ținut la congelator până s-a răcit. Repetați câteva zile la rând, după care veți vedea rezultatele.
Mască de argilă și de sunătoare
Două linguri de infuzie concentrată de sunătoare se amestecă bine cu două linguri de argilă cosmetică. Pasta obținută se întinde pe fața proaspăt spălată. După 25-30 de minute, se îndepărtează cu apă călduță, apoi rece. Are afect astringent și antiseptic, fiind potrivită tenului gras și acneic.
Mască cu ulei de sunătoare, miere și gălbenuș
Ingrediente: 1 linguriță ulei de sunătoare, 1 gălbenuș, 1 lingură de miere.
Amestecați uleiul cu gălbenușul (ca maioneza), apoi adăugați mierea. Lăsați masca pe față o jumătate de oră, apoi clătiți. Hrănește, înviorează, curăță și dă luminozitate. Folosită în mod regulat, redă elasticitatea pielii, întinerește.
Loțiune tonică cu sunătoare, mentă și lămâie
Ingrediente: 1 lingură flori de sunătoare, 1 lingură frunze de mentă, câteva picături de lămâie, 200 ml apă.
Puneți apa pe foc și când clocotește turnați-o peste amestecul de mentă și sunătoare. Lăsați vasul acoperit 20 de minute, apoi strecurați. Când lichidul se răcește, adăugați picăturile de lămâie. Puteți păstra loțiunea la frigider, într-un borcănel de sticlă, dar nu mai mult de 3-4 zile. Aplicați-o pe fața proaspăt curățată, dimineața și seara, cu ajutorul unui tampon de vată sau pulverizator. Are efect maxim dacă e folosită rece. Este ideală pentru vremea călduroasă. Vă ajută să aveți zi de zi un ten proaspăt și odihnit.
Ulei de sunătoare
Ingrediente: flori de sunătoare, ulei de măsline.
Introduceți într-un borcan flori de sunătoare, până la gât, fără să le îndesați, apoi turnați ulei de măsline până le acoperă. Închideți ermetic și așezați borcanul câteva săptămâni la soare sau în apropierea unei surse de căldură. După câtva timp, uleiul va deveni roșiatic. Filtrați-l printr-o bucată de tifon și stoarceți bine resturile, apoi depozitați lichidul într-o sticlă de culoare închisă, în loc rece.
Uleiul de sunătoare are asupra pielii efect tonifiant, regenerant, calmant, antiinflamator și cicatrizant. De asemenea, vindecă arsurile solare și pielea iritată, estompează cicatricele. Îl puteți folosi simplu sau în diverse amestecuri.
Cremă cu sunătoare
Ingrediente: 2 linguri de cremă de corp, 1 linguriță ulei de sunătoare.
Amestecați ingredientele și masați corpul după baie cu această cremă. Stimulează refacerea pielii și o menține fermă, estompează cicatricele.
În zilele în care folosiți preparate cu sunătoare, evitați să vă expuneți la soare.