Săptămâna 18-24 iulie

Tana Rosca
Nici n-a trecut bine din Rac în Leu marele be­nefic Jupiter, că micul benefic Venus s-a grăbit să-i înlocuiască prezența, intrând în Rac vineri (ziua pe care o guvernează). Dacă pu­tem, ar trebui să evităm marți plecările la drum și, de ase­menea, inițiativele noi. Soarele i se alătură lui Ju­piter în Leu, miercuri, și putem să le spunem "La mulți ani!" celor născuți sub influența acestei cons­te­lații. Cu atâtea energii celeste, putem avea, pur și simplu, câteva zile bune, colorate de optimism, pre­cum și nevoia de-a experimenta cât mai multe lu­cruri noi, sau ne putem angaja în proiecte pe termen lung, care să implice noi domenii de studiu sau că­lătorii. Reversul medaliei s-ar putea manifesta sub forma orgoliului sau a nevoii de-a ne face re­marcați cu orice preț. Două planete își schimbă direcția de mers: Saturn își reia luni tra­seul direct, ocazie cu care ne lămurim care din­tre relațiile sau proiectele noastre sunt viabile și care nu. Uranus începe să retrogradeze de miercuri și ne face să pri­vim cu alți ochi viața noastră de până acum.


Semnele cardinale:

Berbecii ar face bine să invite musafiri, în week­end, căci Venus îi ajută să fie gazde ospitaliere. O afacere se poate debloca, începând de luni. Miercuri puteți trece prin tot felul de stări contradictorii și vreți să vă refugiați în distracții.
Racilor, intrarea lui Venus, de vineri, în zodia lor, le prinde bine, oferindu-le o perioadă de trecere, în care să se obișnuiască cu lipsa lui Jupiter. Saturn direct, de luni, vă ajută să depășiți senzația de singurătate și să per­cepeți afec­țiunea ce vă înconjoară.
Balanțele se mențin în grațiile șefilor, care vor ține seama că ele se mobilizează, deși e sfârșit de săptămână. De luni încolo, respon­sa­bi­li­tățile dvs, bănești pot deveni mai ușor de onorat, iar miercuri e de dorit să ignorați fițele partenerului.
Capricornii se bucură de faptul că partenerul de cuplu ori de afaceri continuă să-i susțină, ceea ce e evident mai ales vineri. Îl veți putea răsplăti după ziua de luni, când o situație, care v-a îngreunat viața de zi cu zi, începe să se re­zol­ve.

Semnele fixe:

Taurii leagă cu ușurință noi prietenii, pe final de săptămână, iată pentru dvs. un bun motiv pen­tru a ieși din casă. Nu că acasă n-ar fi bine, dim­potrivă: și aici puteți rezolva multe cu aju­torul familiei extinse (adică și a rudelor prin ali­anță).
Leii care vor ști să facă cu discreție servicii prie­tenilor, vor fi răsplătiți, dar mai târziu, pen­tru efortul depus. E un efort, într-adevăr, pentru că de miercuri, energia dvs. scade.
Scorpionii încep să se dezbare de frici și să-și dea seama la ce relații, proiecte sau situații de viață e cazul să renunțe, și pe care să le păstreze, sau să le dezvolte. E drept că la început va merge încet. Relațiile de familie devin tot mai importante.
Vărsătorii sunt creativi la serviciu și au parte și de energia fizică plăcută, primită din partea planetei Venus, începând de vineri. De luni, începeți să vă lămuriți asupra șanselor dvs. de-a progresa în carieră. Viața de cuplu e din ce în ce mai dinamică.

Semnele mutabile:

Gemenii dornici de distracție ar face bi­ne să profite de ultima zi a prezenței lui Ve­nus în zodia lor, ziua de vineri. Luni ar fi cazul să fiți prudenți cu colaboratorii, să nu forțați ni­cio decizie, iar de miercuri, vă simțiți grozav cu amicii.
Fecioarele ar putea sărbători, vineri, un succes profesional. Vă puteți destinde, de sâmbătă începând, în compania plăcută a prietenilor. Fiți atenți luni, să nu alimentați niște con­flicte de autoritate cu cei din anturajul dvs. apropiat!
Săgetătorii, mai ales cei preocupați de întreținerea fizică, se vor simți și mai bine începând de sâmbătă, sub influența planetei Venus. După ce trece ziua de luni se de­blo­chează anumite obstacole pe plan profesio­nal.
Peștii ar trebui să petreacă vinerea în familie, iar de sâmbătă încolo să se dedice persoanei iubite și/sau copiilor. Luni este o zi nepotrivită pentru a pleca la drum lung, sau pentru a vă face cu­noscute public opiniile. Reacțiile priete­nilor vă pot surprinde, marți.