Rețete de slăbit cu miere

Iulia Vlad
Consumată în cantități mici, mierea este de mare ajutor în curele de slăbire.

Pe lângă multe alte beneficii aduse sănătății, ea are darul să accelereze arderile metabolice. Alături de alte ingrediente, mierea poate face minuni pentru silue­tă. Efectele urmă­toarelor "cocktail-uri" se pot vedea cu ochiul liber: acul cânta­rului dă înapoi, iar celulita se estom­pează. Foarte im­portant este însă ca mierea să fie din surse de încredere, neprelucrată termic sau chimic.

Miere cu scorțișoară
O cană de apă clocotită se toarnă peste o linguriță de scorțișoară mărun­țită. Se acoperă și se lasă jumătate de oră. Strecurați, adăugați o lingură de miere și beți în fiecare dimineață, pe stomacul gol, cu o jumătate de oră îna­inte de micul dejun.

Miere cu usturoi și oțet de mere
Amestecați 16 căței de usturoi mă­runt tocați, un li­tru oțet de mere de calitate bună (preparat în casă sau bio) cu 500 g miere. Puneți ingredientele într-un borcan închis er­metic și lăsați-le la macerat trei zile. Timp de o lună, luați din preparat o lin­gură dimineața și o lingură seara, îna­inte de mese.

Miere cu grapefrut, portocală și lămâie
Timp de o lună, zi de zi, dimineața și după amiaza, înainte de mese, con­su­mați următorul preparat proaspăt: ames­tecați sucul unui grapefrut, al unei portocale și al unei jumătăți de lă­mâie, cu o linguriță de miere.

Ceai de lămâie cu miere
Tăiați o lămâie în două jumătăți pe care le stoarceți în cana din care veți bea ceaiul. Fructul stors (cojile) se taie în bucăți mici și se fierb 15 minute în 300 ml apă, acoperit. Se pune ceaiul deoparte și când s-a răcit, se toarnă pes­te zeama din cană și se adaugă o lin­gură de mie­re. Se bea dimineața, pe sto­macul gol, înainte de micul dejun, timp de o lună. După o pauză de două săptămâni, pu­teți relua.