Săptămâna 4-10 iulie

Tana Rosca
Planeta comunicării, Mercur, și-a reluat mer­­sul direct în zodia Gemenilor, pe care o stă­pânește, și iată că ne revine precizia în comu­ni­care, iar drumurile noastre zilnice se trans­formă în plăceri, în loc de corvoade. Asta, cu atât mai mult cu cât și micul benefic Venus e tot în Ge­meni, ceea ce înseamnă că putem lega prietenii noi sau flirta cu cei cu care ne intersectăm. Marte și Nodul Nord desenează la rândul lor aspecte fru­moase, deci nu ne va lipsi energia, inițiativa, pre­cum și situațiile (mai degrabă favorabile) dictate de destin. Sâmbătă putem fi însă inundați de griji fa­­miliale sau bănești, cărora n-ar trebui să ne aban­­donăm, căci sunt probabil amplificate de amin­tirea experiențelor noastre din trecut. Saturn și Uranus își unesc forțele pentru a ne face atenți asu­pra unei laturi a personalității noastre, pe care am ignorat-o până acum, dar nu putem s-o mai fa­cem.

Semnele cardinale

Berbecii care vor fi chemați în week­end să rezolve niscaiva probleme pro­fe­sionale rămase în coadă de pește ar putea fi atât de revoltați, încât să se certe aprig cu șefii. Nu-i nimic, ieșiți undeva cu prietenii și aceștia vă vor schimba rapid dispoziția.
Racilor le vine greu să își liniștească și partenerul, și familia, la sfârșit de săptămână. În loc să-i calmați pe ei, puteți să vă enervați și dvs. Vă puteți găsi pacea interioară dacă vă decideți să întreprindeți acțiuni caritabile sau să vă confesați prietenilor apropiați.
Balanțele trec printr-un amestec de sentimen­ta­lism și iritabilitate, sâmbătă și duminică, pe care au tendința de a-l pune pe seama relațiilor familiale. Cel mai bun remediu pentru a ieși din această stare ar fi o excursie, dacă nu chiar o călătorie.
Capricornii care s-au străduit să țină în ei resen­timente cu privire la membrii familiei lor ar putea sări în sus, sâmbătă, simțindu-se ofensați din nou. Veți fi în formă maximă în urma unor programe de îngrijire corporale.

Semnele fixe

Taurii pot să se confrunte cu un anumit aspect al relației de cuplu ori de asociere, pe care nu l-au băgat în seamă până atunci. Luni și marți reacțiile emoționale ale partenerului sunt in­tense. Mercur și Venus vă ajută să câștigați les­ne mai mulți bani.
Leii simt că se apropie momentul lor să strălucească și să iasă în față, dar mai tre­buie să aibă puțintică răbdare. Până atunci, nervii vă pot fi puși la încercare atât de amici, cât și de colaboratorii de la serviciu. Prietenii apropiați vă sunt însă alături 100%.
Scorpionii n-ar trebui să plece nicăieri în weekend, deoarece există pericol de ac­ci­­dent. Reexaminați-vă în schimb rapor­tu­rile de prietenie. Perioada bună pentru in­trospecție este de luni până miercuri, cât timp Luna vă traver­sea­ză zodia.
Vărsătorilor nu le merge deloc bine la drum, de vineri și până duminică, inclusiv. În dragoste, în schimb, vi se pot deschide mai multe posibilități, unele mai tentante ca altele. Drumurile se redeschid, la fel și ocazia de a vă pune în valoare cunoștințele.

Semnele mutabile

Gemenii au toate motivele să se bucure de prezența lui Mercur și a micului benefic Venus în semnul lor, cu atât mai mult cu cât aceste planete primesc și alte aspecte pozitive. Doar în privința deciziilor bănești ar trebui să fiți prudenți la finele săptămânii.
Fecioarele riscă să treacă prin momente dificile, dacă nu chiar penibile, sâmbătă, fie în legătură cu o poveste de amor, fie din cauza copiilor lor. Reușitele profesionale care se profilează vă fac însă să treceți curând peste aceste stânjeneli.
Săgetătorii au nevoie de multă prudență în privința administrării veniturilor. Nu amestecați prietenia cu afacerile. Mo­men­tele plăcute se desfășoară în cuplu, unde comunicarea și afecțiunea există din abundență.
Peștii au nevoie de toată finețea lor pentru a ocoli conflictele cu prietenii, ce pot izbucni la sfârșitul săptămânii. Liniș­ti­rea intervine de luni încolo, iar locul în care vă simțiți cel mai bine este în familie. În carieră, vă mobilizați începând de miercuri.