Ouăle de prepeliță

Iulia Vlad
Beneficiile ouălor de prepeliță asupra sănătății sunt binecu­nos­cute de secole. Datorită concen­trației mari de vitamine, minerale și pro­teine de calitate superioară, ele vin­decă o mulțime de boli și întăresc imu­nitatea. Dar ouăle de prepeliță ajută și frumusețea. Folosite mai ales în Asia, tratamentele cu ele au efecte excep­țio­nale asupra pielii și părului. Iată câte­va rețete ușoare și de mare succes.

Mască cu ouă de prepeliță, făină și kiwi

Ingrediente: 4 ouă de prepeliță, făi­nă, 1 kiwi bine copt, transformat în piure.
Bateți bine ouăle cu o furculiță și adăugați făină treptat, apoi piureul, ames­tecând în­truna, până când se for­mează un aluat. Aplicați pasta pe față și pe gât, lăsați să acționeze 20 de mi­nute, apoi înde­părtați-o cu apă călduță. Are efect de lif­ting, lasă pielea întinsă și fer­mă. Dacă măriți cantitățile, puteți folosi pre­paratul, cu efecte deosebite, și pen­tru tonifierea decolteului și a sânilor.

Mască cu ouă de prepeliță, drojdie de bere și portocală


Ingrediente: 3 ouă de prepeliță, 2 linguri drojdie de bere, 1 lingură suc de portocale.
Amestecați drojdia bine fărâmițată cu sucul de portocale, apoi cu ouă­le bătute. Aplicați com­po­ziția pe față și pe gât și lăsați să acționeze 30 de minute, apoi vă spălați. Înviorează, dă elasticitate și suplețe pielii terne și ofilite.

Mască cu ouă de prepeliță, miere, lămâie și ulei

Ingrediente: 2 ouă de prepeliță, 1 linguriță de miere, o jumătate de lingu­riță suc de lămâie, câteva picături de ulei de măsline (dacă tenul e uscat sau normal) sau ulei de sâmburi de stru­guri (pentru ten gras sau mixt).
Amestecați ingredientele și aplica­ți-le pe pielea proaspăt spălată și ușor umedă. Lăsați să acționeze 30 de mi­nu­­te, apoi clătiți. Restructurează, hi­dra­tează, tonifică și împrospătează tenul.

Mască cu ouă de prepeliță, banană și iaurt

Ingrediente: 3 ouă de prepeliță, o jumătate de banană coaptă pasată, o lingură de iaurt.
Amestecați ouăle bătute cu piureul de banană și iaurtul, aplicați pe față și pe gât pasta obținută, lăsați 20-30 de mi­nute să-și facă efectul, apoi clătiți cu apă caldă. Este o mască nutritivă, po­trivită tuturor tipurilor de ten. Estom­pează ridurile.

Mască cu ouă de prepeliță, brânză de vaci și suc de roșii

Ingrediente: 3 ouă de pre­­peliță, 1 lingură de brân­ză de vaci, 1 linguriță de suc de roșii proaspăt.
Amestecați ouăle bătute cu brânza, apoi cu sucul de roșii. Întindeți compoziția pe față și pe gât, lăsați-o 20 de minute, apoi spălați-vă. Estompează ridurile exis­ten­­te și previne apariția altora.

Mască pentru păr

Ingrediente: 5 ouă de prepeliță, 2 linguri de miere, 2 linguri de ulei de măsline.

Amestecați bine ingredientele în­tr-un castron, apoi întindeți masca pe păr, de la rădăcină până la vârfuri. Aco­pe­riți cu o folie de plastic și stați cel puțin o oră lângă o sursă de căldură. Clătiți cu apă nu prea caldă, apoi spă­lați părul în mod obișnuit. Această mas­că repară părul degradat și îi dă vo­lum și stră­lucire.