Pentru cei care nu reușesc să țină regim și să facă sport

Iulia Vlad
Dacă nu izbutiți să începeți sau să duceți la bun sfârșit o dietă, iată câteva trucuri care vă vor ajuta să dați jos kilograme bune:

* Înainte de masa de prânz sau de seară, consumați o farfurie de supă de legume. Veți mânca aproximativ 130 de calorii mai puțin la o masă.
* În ceai sau cafea adăugați îndul­citor artificial și alegeți băuturi cu în­locuitor de zahăr; astfel "economisiți" cel puțin 400 de calorii.
* Dacă nu puteți renunța la dulciuri sau alte alimente care îngrașă, aminti­ți-vă că în prima parte a zilei, până la ora 14, organismul "arde" glucidele și car­bohidrații mai rapid decât în alt mo­ment al zilei.
* Atenție la grăsimile "ascunse", cum ar fi uleiul din sosuri. Când prepa­rați salate, renunțați la untdelemn și asezonați-le cu iaurt. Veți mânca apro­ximativ 400 de calorii mai puțin.
* Folosiți farfurii mici, o să mân­cați cu până la 25 la sută mai puțin.
* De două ori pe zi, după mesele cele mai îmbelșugate, beți o ceașcă de ceai verde fierbinte. "Topește" 100 de calorii.

Dacă sportul ori mersul la sală nu sunt chiar activitățile preferate...

Vă numărați printre leneșii cărora mișcarea li se pare un chin? Țineți sea­ma de următoarele sfaturi:
* Când vă întoarceți de la serviciu, coborâți din autobuz cu o stație sau două mai repede și mergeți pe jos, în pas alert, până acasă.
* Când vorbiți la telefon, stați în pi­cioare și tropăiți ușor pe loc.
* Gimnastică de făcut în fața tele­vi­zorului: 1. Stând în fotoliu, întindeți picioarele drepte în față, apoi îndoiți-le cu genunchii la piept. 2. Lipiți palmele în fața pieptului, ridicați brațele cât pu­teți de sus, deasupra capului, apoi reve­niți cu palmele la piept. Repetați fie­care exercițiu de cel puțin 20 de ori.
* Când gătiți sau călcați rufe, ridi­cați-vă pe vârfuri, apoi reveniți pe căl­câie, de mai multe ori.
* De 2-3 ori pe săptămână, urcați trep­te timp de 10-15 minute. Ardeți ca­lo­rii, iar mușchii picioarelor și ai ab­do­menului se remodelează.