Prietenul siluetei: SOCUL

Iulia Vlad
Însoțit de o dietă ușoară și sănă­toasă, face adevărate minuni pen­tru siluetă: slăbiți până la 6 kg pe lună.

Folosite în diverse preparate, florile, dar mai ales fructele de soc dizolvă gră­simea, stimulează puternic elimina­rea toxinelor și a reziduurilor din orga­nism, a excesului de apă din țe­suturi, de asemenea re­glea­­ză apetitul exa­ge­rat.

Tinctură de soc

Este cea mai eficientă for­mă de administrare a so­cului. Se găsește la maga­zine natu­riste, plafaruri sau o puteți prepara amestecând în părți egale suc proaspăt de fructe de soc cu alcool alimentar de 90 de grade. Se lasă la macerat 2 săptămâni în reci­pient er­metic de sticlă, apoi se păs­trează la loc întunecos și rece.
În fiecare zi, la ora 18, se ia câte o linguriță de tinctură de soc, diluată în jumătate de pahar de apă, iar doza se crește progresiv până se ajunge la 6-7 lingurițe. Pentru a crește eficiența tinc­turii, eliminați din mesele zilnice pră­je­lile, alimentele cu aditivi și conser­vanți, zahărul, grăsimile și sa­rea în exces.

Ceai de soc

250 ml de apă clocotită se toarnă peste 2 lingurițe de flori de soc. Se acoperă și se lasă la infuzat 15 minute. Se beau 3 ceaiuri pe zi, între mese. Tra­tamentul cu soc se ține 1-3 luni. Pentru că accelerează tran­zitul intestinal, poate apărea diaree. În acest caz, opriți trata­mentul.
De asemenea, dacă aveți probleme intestinale evitați tratamentele cu soc.