Slăbiți cu ienupăr

Iulia Vlad
Micile fructe cu miros de rășină sunt de mare ajutor celor care vor să slăbească, pentru că au un pu­ternic efect de stimulare a eliminării toxinelor, a digestiei și a metabolis­mu­lui.

De asemenea, sunt un remediu efi­cient împotriva apei în exces din țe­suturi, o problemă des întâlnită la per­soanele care au kilograme în plus.

Infuzie de ienupăr - se pre­pară din 200 ml de apă cloco­tită, care se toarnă peste 2 lin­gurițe de boabe de ienupăr uscate. Se acoperă și se lasă la infuzat 20 de minute. Se iau 4 linguri de ceai pe zi, între mese.

Boabe de ienupăr - în prima zi, consumați pe stomacul gol 4 boabe de ienupăr uscate și zdrobite (în mojar). Creșteți porția zilnică cu câte o boabă, până în ziua a 12-a, când veți lua 15 boabe. În următoarele zile micșorați în fiecare zi doza cu câte o boabă, până ajun­geți la 4 boabe. În cele 23 de zile de dietă nu aveți voie carne, mezeluri, precum și alimente prăjite, conservate.

Tinctură de ienupăr - se găsește la plafaruri și magazine naturiste sau se poate prepara acasă, astfel: 20 g de boa­be de ienupăr uscate și mărunțite se pun la macerat în 200 ml de al­cool alimentar, de 70-90 de grade, timp de 14 zile, într-un re­cipient de sticlă erme­tic în­chis. Se strecoară și se iau câte 20 de pică­turi, pe stomacul gol, de 3 ori pe zi, timp de 3 săptămâni. După o pau­ză de 4 săptămâni, tratamentul se poate relua.
Dacă aveți inflamații renale sau urinare, evitați tratamentele cu ienupăr.