Zodiac pentru trup si suflet. Ce ne prevestesc stelele la începutul verii?

Tana Rosca
BERBEC

Limpeziri explozive


VIAȚA SENTIMENTALĂ: Aproape în­trea­ga lu­nă Mai, ro­man­tica Venus se găsește în semnul dvs., mai precis, între 4 și 29. Relațiile de orice natură au de profitat de pe ur­ma prezenței sale, deoarece Venus ve­ghează și prietenia, nu doar amorul. În pe­rioada în care vă traversează zodia, ea vă pune în va­loare farmecul personal și atrage către dvs. per­soa­ne plăcute și binevoi­toare.
În cuplurile stabile există însă un pericol, în jurul datei de 21, când micul malefic Marte redevine direct și toate frustrările pe care partenerul dvs. le-a acumulat din martie încoace pot ieși la suprafață, într-o manieră explozivă. Arătați-vă înțelegători, pentru că aceste izbucniri limpezesc aerul în cuplu. O liniștire de durată se va petrece însă de abia la sfârșitul lunii Iulie. Berbecii care doresc să înceapă o relație nouă se pot aștepta la întâlniri promițătoare, din 17 Iulie încolo, întâlniri care se vor des­fășura sub patronajul marelui benefic, Jupiter. Până atunci, primiți suficientă afecțiune din partea familiei, dar și a rudelor prin alianță.
FORMA FIZICĂ: Energia dvs. începe să scadă, în Iunie, în do­uă etape. Mai întâi din 10, când Nep­tun începe să retrogradeze și nevoia dvs. de somn crește, iar sistemul limfa­tic-ganglionar se lenevește, ceea ce poate duce la umflarea labelor pi­cioa­relor și inflamarea ganglionilor. Aceas­tă tendință se accentuează din 21, când Chiron intră la rândul său în mișcare retrogradă.

TAUR

Clopote de nuntă


VIAȚA SENTIMENTALĂ: Luna pli­nă din 15 vă pre­dis­pu­ne partenerul de cuplu la declarații de dragoste. Acestea pot fi fă­cute discret, pe un ton moderat, sau într-o manieră reținută, dar care reflectă senti­mente adânci. E bine să știți asta, pentru a le aprecia la adevărata lor va­loare. În re­lațiile de dragoste, Luna plină poate co­incide cu decizia de-a face pasul urmă­tor în con­solidarea re­lației.
Luna cea mai plăcută pentru dvs. din punct de vedere emoțional este însă Iu­nie, deoarece planeta Venus vă va ține companie până pe 23 in­clusiv. În pre­zen­ța ei veți da dovadă doar de echi­­libru emo­țional, răbdare, creati­vi­tate ș.a.m.d. Din 27 Iulie însă, partenerul dvs. se va afla sub influența micului ma­­lefic Mar­te, ceea ce poate anunța apa­riția unor con­flicte.
FORMA FIZICĂ: Până pe 21 Mai per­sistă pericolul unor ac­ci­dente vizând zona capului, care se pot produce din pri­cina acumulării energiei nervoase stag­nante. 21 este ziua cea mai dificilă, pentru că Marte, planeta accidentelor, își schimbă direc­ția de mers pe cer. Pericolul per­sistă sub formă mult dimi­nuată, până pe 26 Iulie. Avantajul e însă că puteți dis­pune de puternica energie marțiană, ca­re vă aju­tă să faceți efort fără să obosiți. Evitați to­tuși consumul alimen­telor sau substan­țelor care ar putea să ducă la creșterea ten­siunii arteriale. Dureri de cap puter­nice dar trecătoare se pot face simțite la mijlocul lunii Iulie.

GEMENI

Dragoste cu năbădăi


VIAȚA SENTIMENTALĂ: Până pe data de 21 Mai, cu­­vântul "dragoste" rimează cu pa­coste, din pricina faptului că Marte retro­grad poate da cu ușurință din pa­siune în agresivitate, adică clasica dragoste cu năbădăi. Gemenii mai tempe­ra­men­tali pot ajunge chiar la ruperea unei relații de amor. Și rela­țiile cu co­piii pot fi dificile în această perioadă, fi­ind­că vă vine greu să gă­siți for­mula po­trivită pen­tru a vă manifesta au­tori­ta­tea. Lucrurile se liniș­tesc în­tre 24 Iu­nie și 18 Iulie, când Ve­­nus vă străbate zo­dia și vă aju­tă să schim­bați în bine abor­darea pro­ble­­melor afective. Între 18 Iunie și 1 Iu­lie însă, Mercur retrograd vă îm­pie­dică să faceți aceasta cu ajutorul vor­belor, deci v-am sugera o abordare nonverbală. În schimb, perioada 2-26 Iulie întrunește avan­tajele cumulate ale lui Mercur direct și ale micului be­ne­fic Venus în zodia dvs., și e greu ca ci­neva să vă reziste. Dacă aveți con­flic­te sau chiar litigii, acum există po­sibilitatea de a le înlătura din viața dvs. prin metode dintre cele mai paș­nice.
FORMA FIZICĂ: În primele zile ale lui mai, ume­­rii și cea­­fa se pot dovedi zone pro­­ble­ma­tice, deci ar fi ca­zul să evitați miș­cările care solicită aceste părți ale corpului. Inima și oasele vă pot da de furcă în jurul datei de 11 Mai, când afec­țiu­ni­le cro­ni­ce pot îm­brăca forme acute. Odihna și activi­tățile relaxante se reflectă în modul cel mai pozitiv asupra stă­rii dvs. de sănătate în­tre 30 Mai și 23 Iunie. Terapiile blân­­de de în­grijire corporală efec­tuate în acest răstimp pot da rezultate bune, de care vă puteți da seama mai ales după 21 Iulie.

RAC

Senin sufletesc


VIAȚA SENTIMENTALĂ: Relațiile de iubire trec prin­­tr-un frumos proces de con­so­li­dare, pe parcursul lunii Mai și pâ­nă către mij­locul lui Iu­nie. Și re­lațiile pa­rentale au de câștigat în urma fru­mosului as­pect în­tre marele bene­fic Jupiter și ma­rele malefic Sa­turn, aspect ca­re vă permite să vă exercitați au­to­rita­tea într-un mod constructiv, prin activitați crea­tive și educative în același timp.
Dar perioada cea mai senină pen­tru dvs. este luna Iulie. Deși marele benefic Jupiter vă părăsește semnul zodiacal, pe care l-a cutreierat vreme de un an, pe 16, veți fi curând conso­lați de micul benefic Venus, ca­re sosește în semnul dvs. în 20. Și se mai întâmplă un lucru bun: Saturn reia mișcarea directă în Scorpion, pe 21, semn că apăsări mai vechi pot să dis­pară din relațiile dvs. de iu­bire.
FORMA FIZICĂ: Pentru a vă păstra mobili­ta­tea, v-am recomanda... să vă jucați. Între 8 și 29 Mai, mișcarea făcută în joacă, fără stres, fără dorința de-a câștiga cu tot dinadinsul vă poate ajuta să vă relaxați și să fiți în formă. În schimb, între 18 Iunie și 1 Iulie vă re­coman­dăm să vă cruțați încheie­tu­rile brațe­lor și mai ales umerii, atunci când faceți mișcare sau eforturi. În ali­men­­tație, ar trebui să porniți de la premiza că în acest interval intesti­nele dvs. reacționează neîntârziat la ori­ce factor iritant, deci aveți grijă ce băgați în stomac. În restul lunii Iulie sunteți însă în formă, căci sprin­tenul Mercur vă conferă mobilitate, iar Ve­nus se ocupă ca odihna și îngri­jirea corporală să-și facă simțite efec­tele fără greș.

LEU

Un an cu Jupiter!


VIAȚA SENTIMENTALĂ: Pentru cei mai mulți dintre dvs., relațiile de familie nu au fost ușoare, încă din toamna lui 2012. În cazul unora dintre voi, chestiunile legate de ca­să, pe care le-ați tot amânat, au devenit stringente, și ni­meni în afară de dvs. nu a vrut sau nu a putut să se ocupe de ele. În cazul altora s-au ivit res­pon­sabilități față de o rudă, o persoană vârst­ni­că ori un co­pil, care nu s-au dovedit deloc ușoare. Iar pe parcursul ul­timului an, nici rudele prin ali­an­ță nu v-au fost de ajutor. În Iulie vă pu­teți de­gre­va măcar de o parte din aceste di­ficultăți, după data de 27. Dar încă di­nainte, starea dvs. de spirit se schimbă radical în bine, căci pe 17, marele bene­fic Jupiter intră în zodia dvs., pe care o va străbate vreme de un an. El vă întă­rește încrederea în dvs., care pe parcur­sul ultimului an a cam lă­sat de dorit, și vă redă optimismul. Stră­lu­cirea vă revi­ne, iar oamenii se simt atrași de dvs. Iar ceea ce e și mai îm­bucurător este că vă puteți aștepta ca cei care se apropie de dvs. să fie persoane sincere și de bună calitate.
FORMA FIZICĂ: La în­ceputul lui Mai e po­sibil să vă simțiți gre­oi, digestia să nu mear­gă prea bine și să vă ne­că­jeas­că și ga­ze­le la stomac. O ca­uză im­por­tantă a acestor neajun­suri o poate constitui se­denta­ris­mul, căci este o pe­rioa­dă în care nu vă prea vine să faceți miș­ca­re. Dar tocmai mișcarea este cea care va putea corija o mare parte a acestor pro­ble­me, dacă aveți voință. Ar trebui să mer­geți pe jos măcar un sfert de oră după mesele mai consis­tente. În felul acesta, re­venirea la o for­mă mai bună, care se pe­­trece după 16 Iulie, va fi și mai spectaculoasă.

FECIOARĂ

Între tabere


VIAȚA SENTIMENTALĂ: Pe par­cursul lu­nii Mai și la începutul lui Iunie, veți trece prin­tr-un proces nu foarte plăcut, dar necesar, de lămurire cu pri­vi­re la prietenii dvs. și persoana pe care o iubiți. Cele două ta­be­re nu par a se agrea, iar dvs. n-aveți cum să nu vedeți vali­di­ta­tea opiniilor exprimate de pri­e­­tenii dvs. și subiectivismul de ca­re dă do­va­dă adesea per­soana iu­bită. O soluție ar fi să cre­ați un cerc so­cial mai su­per­ficial, mai neu­tru, format din persoane cu care vă in­tersectați des, dar nu sunteți mai mult decât amici, unde cel iu­bit de dvs. să se poată in­tegra mai ușor, iar dvs. să nu vă sim­țiți obligați să fiți de o parte sau de alta. La începutul și la sfârșitul lunii Iulie va fi însă iarăși greu să evitați situații în care cele do­uă părți se pot găsi din nou în conflict.
FORMA FIZICĂ: Tulburările de ciclu veghe/somn se a­me­­liorează în mod semnificativ pe parcursul lunii mai. Poate persista în­să nevoia de a lucra seara târziu, când aveți impresia că vă puteți con­centra mai bine, dar, de fapt, nu faceți decât să vă mențineți min­tea în­tr-o stare de agi­tație, care alungă som­nul. Ca toată lumea, va tre­bui să vă feriți înche­ieturile brațelor în pe­rioa­da în care Mercur re­tro­gra­­dea­ză în Gemeni, res­pectiv între 18 Iunie și 1 Iulie. În­cepând cu cea de-a do­ua parte a lunii Iulie însă, funcțiile fi­catului și ale pancreasului pot avea o tendință de încetinire. Mâncarea se de­pune mai lesne, deci ar trebui să mân­cați mai puțin. În preajma Lunii noi din 27 ar fi cazul să vă menajați tensiunea arterială și inima.


BALANȚĂ

Controverse și tensiuni


VIAȚA SENTIMENTALĂ: Tensiunea care s-a accentuat în cuplurile stabile începând cu sfârșitul anului trecut, a ajuns la cote înalte în Martie și a culminat, pentru mulți dintre dvs., în Aprilie. Încărcătura nervoasă pe care o resimțiți față de par­tenerul dvs. este încă neplăcut de intensă, până pe data de 21. Această dată, când Marte revine în miș­care directă, poate coincide cu momentul în care frustrări acumulate timp de doi ani și mai bine pot izbucni cu forță și afecta în mod semnificativ statutul relației. Faceți tot posibilul să evitați sau să amânați discuțiile neplăcute în jurul acestei date. Ulterior, atmosfera devine mai suportabilă, dar la sfârșitul lui Iunie sunt încă trei zile explozibile. Soarta multor cupluri consacrate se va decide la sfârșitul lunii Iunie. Cele care vor mai rămâne împreună se pot aștepta la o detensionare mai profundă de-abia în ultimele zile ale lui Iulie, când belicosul Marte vă părăsește, în fine, zodia, și anume, pe data de 26.
FORMA FIZICĂ: Persistă problemele cu care sunteți de acum obișnuiți: senzația de umflare, mai ales la nivelul labelor picioarelor, dar și aceea că mâinile sunt greoaie și mai puțin mobile. Puteți avea, de asemenea, mai ales după 10 Iunie, im­pre­sia că pielea este dureros de întinsă. Asta se în­tâmplă pentru că limfa circulă greu prin corp, iar acest fenomen se accentuează după 21. V-ar fi de folos câteva ședințe de drenaj limfatic. Și ganglionii dvs. se imflamează cu ușurință, motiv pentru care ar fi de dorit să evitați băuturile reci sau cu gheață.

SCORPION

Deranjați de Saturn


VIAȚA SENTIMENTALĂ: Marele malefic Saturn vă tra­versează în continuare zo­dia, în mișcare retrogradă, până hăt, pe 21 Iu­lie. Nici în mișcare directă, prezența marelui malefic al as­trologiei tradiționale nu este un prilej de veselie, darămite când merge înapoi și vă aduce în fața ochi­lor toate slăbiciunile dvs., la care nu doriți neapărat să vă uitați. Saturn este numit acum "marele dis­ci­plinator", dar pentru a ne căli și a ne imprima o dis­ciplină și o maturitate mai mare, are tendința să ne izoleze. Este ca și când am purta o man­tie de invizibilitate. Dat fiind că sun­teți obișnuiți să exercitați un mag­netism aparte asupra celor din jur, Sa­turn retrograd în sem­nul dvs. vă cre­ează frustrări deo­se­bit de mari, pentru că aveți im­presia că v-ați pierdut puterea de atracție. Acest lucru nu este ade­vărat, iar farmecul dvs. se găsește acolo, intact, doar că nu e la vedere. Cei din jur vă percep acum ca fiind închiși, distanți și ursuzi. Con­știentizând acest lucru, vă puteți corecta conștient manifestările exterioare.
FORMA FIZICĂ: Luați toate măsurile necesare pen­tru a preveni creșterea ten­siu­nii ar­teriale, mai ales până pe 21 Mai. Ceaiul sau tinctura de păducel sunt remedii foarte potrivite, sau puteți mânca preventiv mere crude. În felul acesta veți evi­ta și migrenele, care altfel pot fi frec­vente și pu­ter­nice. Către sfârșitul lui Iunie, devine pronunțat pe­­ricolul de infecție, atât în zona capului cât și în cea uro-genitală. Zilele cu maxim de risc sunt 25-27.

SĂGETĂTOR

Povești de dragoste


VIAȚA SENTIMENTALĂ: Re­lațiile de iubire se des­fă­șoară într-un mod neașteptat, fără ca dvs. să știți când vă apucă pasiunea și când vă trece. Sub influența micului benefic Venus, între 4 și 29 Mai, nevoia dvs. de a vă exprima printr-o poveste de dragoste crește. Problema e că s-ar pu­tea să fie mai mult decât o singură poveste de dra­goste, iar în jurul datei de 16, există pericolul distinct de a fi prinși cu mâța în sac. Sau cu mâțele! Până și prietenii vă pot reproșa inconstanța, mai ales în jurul datei de 21 Mai. Belele amoroase mai sunt posibile în in­tervalul 25-27 din luna Iulie, când persoana cu care sunteți poate trezi antagonismul activ al gru­pului dvs. de prieteni. În relațiile de tip conjugal, partene­rul se implică serios, mai ales după Luna nouă din 28 Mai. Comunicarea verbală șchioapătă însă între 18 Iunie și 1 Iulie, și ar fi înțelept să nu puneți la inimă cuvintele partenerului dvs., deoarece senti­men­tele sale sunt sincere și calde, așa cum sunt dic­tate de Venus, între 24 Iunie și 18 Iulie.
FORMA FIZICĂ: Oboseala cronică, care s-a ac­cen­tuat din martie încolo, poate duce la unele efecte neplăcute, în Mai: o agitație nervoasă ieșită din comun pe 3 și/sau probleme de mobilitate la nivelul brațelor și cefei, pe când în jurul datei de 11, riscul constă în primul rând în palpitații sau creș­terea bruscă a tensiunii arteriale. Micul benefic Ve­nus vine să vă amelioreze forma fizică, în intervalul 30 Mai - 23 Iunie, mai puțin însă pe 15 și 16 Iunie. Îmbunătățirea stării sănătății dvs. va fi cu atât mai evidentă cu cât vă veți permite ore lungi de odihnă și momente de relaxare.

CAPRICORN

În general, bine!


VIAȚA SENTIMENTALĂ: Niște schim­buri de cuvinte avute cu persoana iu­bită, în jurul datei de 3, au produs probabil o impresie ne­plăcută prietenilor vechi și de încredere, și e greu de crezut că pe dvs. v-au în­cân­tat. Doar că înțelegeți punctul de vedere al tuturor și vă vine greu să fiți la mijloc. Acest incident dispare și nu are efecte majore asupra vieții dvs. amo­roase, care se anun­ță plă­cută în restul lunii, ba chiar se îm­bună­tă­țește când Venus intră în Taur, pe 30 Mai. De aici, ea vă va pro­teja povestea de iubire până pe 23 Iunie, sau vă va aduce în cale un candidat dezirabil, cu care să puteți începe o nouă iubire. Buclucașe sunt re­la­țiile de fa­milie, un­de certurile pot porni una-două și lua forme de tsuna­mi, în special în jurul datei de 21 Mai, iar apoi în in­tervalul 25-27 Iunie. Marele benefic Jupiter continuă să asigure armonia în relațiile con­sacrate până la mijlocul lunii Iulie, iar micul benefic Venus își face treaba cu aceeași intenție începând din 20 Iulie. Doar între 8 și 17 Iunie pot apărea dificultăți în comunica­rea matrimonială.
FORMA FIZICĂ: Mercur vă trezește pofta de miș­care și vă pune la punct reflexele, între 8 și 29 Mai. După Luna nouă din 28 Mai, nu este exclus să practicați un sport în mod regulat. Vă veți putea susține motivația fără probleme până în jurul datei de 8 Iunie, când Mercur devine retrograd (pâ­nă pe 18) și programul dvs. se poate încurca, du­când la întreruperea acestor ocupații benefice pentru să­nă­ta­tea dvs. Venus este cea care intervine în favoa­rea dvs. pe 24 Iunie, menținându-vă în formă până pe 18 Iulie.

VĂRSĂTOR

Pe două fronturi


VIAȚA SENTIMENTALĂ: N-ar fi de mirare ca sub efec­tul mirosului florilor de tei și al lui Mercur în Gemeni, între 8 și 29 Mai, interesele dvs. romantice să fie diverse. Și totuși, Luna nouă din Gemeni, de pe data de 28, vă poate crea o preferință distinctă față de una dintre persoanele care vă ten­tează. Deveniți din ce în ce mai hotărâți, dar acest lucru nu durează prea mult, ci doar până în jurul datei de 18 Iunie, când nu este deloc exclus să reveniți asu­pra preferințelor dvs. inițiale. Dacă vă veți complace în situații ambigue, se prea poate să existe consecințe nu prea simpatice, până pe 1 Iulie inclusiv. Ulterior, Venus și Mercur își vor combina energiile, pentru a vă asigura o viață emoțională bogată și plăcută, chiar dacă vă decideți ca, deocamdată, să lucrați pe două fronturi. Aceia dintre dvs. care au copii pot profita la maximum de perioada 24 Iunie - 18 Iulie, pentru a întreprinde activități distractive cu odraslele. Aceste activități vor rămâne multă vreme în amintirea celor mici și a dvs.
FORMA FIZICĂ: Ficatul și pancreasul au nevoie de îngrijirea dvs., în special la în­cepu­tul lui Mai, și apoi, la mijlocul lui Iulie. Pofta de miș­care vă lipsește, fiind compensată de pof­­ta de mân­ca­re. Încercați măcar să mâncați fructe bo­gate în vita­mina C și să evitați mâncărurile grase și alcoolul în exces. Igiena intimă ar trebui, de asemenea, respec­ta­tă cu rigurozitate, la început de Mai.

PEȘTI

Confuzie emoțională


VIAȚA SENTIMENTALĂ: Dacă spi­ritul din lam­­pa fermecată v-ar întreba ce anume să ma­te­rializeze pentru a vă face fericiți pe plan sentimental, ați răspunde pro­babil: "ăăăăăă......". Atât de mare este confuzia dvs. emoțională, generată de însuși stăpânul zodiei dvs., Neptun, și asteroidul Chiron, care vă traversează zodia. De fapt, dacă stați să vă gândiți bine (ceea ce e greu, pentru că Neptun are darul să încâlcească pro­cesele mentale), constatați că, de fapt, vă merge bine. Persoana iubită răspunde sen­ti­men­te­lor dvs., ba nu e deloc exclus să fie mai im­plicată chiar decât dvs. Dar această toleranță emo­țională cu care se poate să vă fi obiș­nu­it, con­si­derând-o ceva fi­resc, va scădea destul de dras­tic, după 17 Iulie, când marele benefic Jupiter va părăsi zodia Racului. E drept că micul benefic Venus se grăbește să-i ia lo­cul pe 20, dar trecerea lui cuprin­de doar câteva scurte săp­tămâni. V-am sfătui, deci, să dați semnele de rigoa­re, cum că vă e bine în relație, pentru ca per­soa­na pe care o iubiți să nu își piar­dă motivația. În fa­milie s-ar putea isca niscaiva discuții neplăcute, în perioada 18 Iunie - 1 Iulie, ca urmare a lui Mercur retrograd.
FORMA FIZICĂ: Când veștile sunt puține, sunt de obi­cei și bune: odată cu intrarea ma­­relui benefic Jupiter în Leu, eveniment care se în­tâmplă pe 17 Iulie, aveți un soi de poliță de asigurare astrologică, pe durata unui an întreg. Singurele ne­ajun­suri sunt pofta de mâncare crescută și lenevirea funcțiilor hepatice. Dar după Luna nouă din Leu (27 Iulie), puteți lua decizii înțelepte cu privire la un pro­gram de viață sănătos.