SĂPTĂMÂNA 16-22 MAI

Tana Rosca
Sfârșitul de săptămână poate fi memorabil, după cum o sugerează combinația ener­ge­tică Venus-Uranus.

Surprize cu carul, majoritatea plăcute, vin să ne scoată din rutina zilnică, fie că e vorba despre o dragoste fulgerătoare sau o idee ge­nială, un eveniment neobișnuit la care participăm alături de prieteni, sau curajul de-a face ceva ce ne-am fi dorit de mult, dar n-am îndrăznit. E bine să ne deschidem acestor momente, dar să nu ne fa­cem neapărat planuri pe termen lung, plecând de la ce se întâmplă. Miercuri e ziua în care Marte revine, în fine, în mișcare di­rec­tă, dar tocmai aceasta e ziua în care energiile reprimate vreme de o jumătate de an au tendința de-a se manifesta exploziv.

Semnele cardinale:

Berbecii își doresc ceva magic, nou și neașteptat. Acest ceva se poate materializa chiar vineri. Dar nu renunțați la tot ceea ce vă leagă de trecut, pentru a vă avânta în necunoscut, mai ales miercuri, când pre­siunile celorlalți vă pot deranja maxim.
Racilor li se poate ivi o oportunitate unică în carieră sau pot avea o idee care să-i propulseze departe. Deci, chiar dacă ins­pi­rația vă apucă vineri, nu amânați pe săp­tămâna viitoare ce aveți de spus sau de făcut, căci acum este momentul optim.
Balanțele se pot aștepta la o surpriză din partea partenerului, la sfârșitul săptă­mânii. Sau poate fi vorba despre o recon­ciliere cu cineva cu care sunteți în litigiu. Miercuri, în schimb, ar trebui să vă țineți departe de cei care v-ar putea enerva.
Capricornilor, cei din familie le pot pregăti o bucurie, pusă la cale și cu câțiva prieteni. Sau puteți găsi un obiect frumos și util pentru casă. Relațiile profesionale se anunță însă încărcate miercuri, când ar trebui să evitați încontrările cu șefii.

Semnele fixe:

Taurii pot afla un secret de la sau des­pre un prieten sau pot avea o revelație, ori­cum ceva îmbucurător. În ambele cazuri, e preferabil să păstrați pentru dvs. cele întâmplate sau aflate. Aveți grijă de sănătate miercuri și feriți-vă de conflicte cu colaboratorii dvs.
Leii se pot trezi cu o vizită-surpriză din partea unui prieten din străinătate, pot face pe neașteptate o călătorie sau se pot în­dră­gosti brusc, pe parcursul unei călătorii. V-am sfătui să evitați șofatul, miercuri, dar și disputele cu anturajul.
Scorpionii au posibilitatea să găsească soluții excelente, atât în tratarea unor afec­țiuni, cât și în privința problemelor ori rela­țiilor de serviciu. Aveți nevoie de un pu­ternic auto­control miercuri, în privința chestiunilor bănești.
Vărsătorii pot avea parte de o întâlnire neașteptată, în timpul unui drum de rutină. Poate n-ar fi rău să trageți un loz. Sau pu­teți cu­noaște o ființă seducătoare. Miercuri, în schimb, e bine să stați în casă și să vă păstrați opiniile pentru dvs.

Semnele mutabile:

Gemenii, care sunt flancați de guver­natorul lor, Mercur, sunt într-o dispoziție jucăușă și pot iniția tot felul de activități de grup, care le reușesc de minune, în wee­kend. Pasiunea se poate transforma instan­taneu în agresivitate, miercuri.
Fecioarele se pot bucura de reușita unei investiții sau afaceri, în weekend. Dacă banii au fost câștigați pentru firma la care lu­crați, se poate lăsa și cu o promovare. Abțineți-vă miercuri de la orice demers legat de bani.
Săgetătorii se pot reîndrăgosti de par­te­nerul de cuplu sau se pot îndrăgosti pur și simplu, în weekend, de o persoană pe care o cunosc în mod neașteptat. Relațiile cu prietenii pot deveni însă explozive, pe miercuri.
Peștilor le pot pica niște bani din cer, în weekend, eventual prin intermediul unui prieten. Alternativ, puteți avea o revelație cu privire la prietenie și dragoste. Nu vă atingeți de economii și nu discutați afaceri miercuri.