Drojdia de bere

Iulia Vlad
Se numără printre cele mai vechi secrete de frumusețe ale femei­lor. Raționamentul e simplu: dacă droj­dia face să crească aluatul de cozo­nac, de ce n-ar ajuta și pielea să "creas­că", făcând să dispară ridurile și cutele de pe obraz? Fabulație sau adevăr, nu contează. Important este că pielea se împacă foarte bine cu drojdia și dă pe dinafară de frumusețe, când vine în contact cu ea, așa cum se va întâmpla și dacă folosiți rețetele următoare.

Mască cu drojdie de bere, ou și ulei

Ingrediente: 2 linguri de drojdie de bere, 1 gălbenuș pentru tenul uscat sau normal sau 1 albuș pentru tenul gras, 1 linguriță ulei de germeni de grâu sau de măsline, conținutul a două capsule de vitamina E.
Mod de preparare: Puneți ingre­dien­tele într-un castron și amestecați-le bine. Întindeți compoziția pe față și lă­sați-o să acționeze 30 de minute. Spă­lați-vă apoi cu apă călduță, și la urmă cu apă rece. Aplicată săptămânal, a­ceas­tă mască reduce și previne ridu­rile.

Mască cu drojdie de bere, argilă și iaurt

Ingrediente: 2 linguri de drojdie de bere, 1 lingură de argilă, iaurt cât e necesar ca să se formeze o pastă.
Mod de preparare: Amestecați droj­dia, argila și iaurtul, până se for­mează o pastă. Întin­deți-o pe față pentru 20 de minute, apoi clătiți-vă cu apă rece.
Este excelentă pen­tru tenul gras sau mixt, închide porii și reglează aspectul lu­cios și uleios al pielii.

Mască cu drojdie de bere, banană și patlagină

Ingrediente: 2 linguri drojdie de bere, 1/2 banană coaptă pasată, ceai de patlagină.
Mod de preparare: Puneți într-un castron drojdia cu puțin ceai, ames­tecați, apoi adăugați banana zdrobită. Întindeți pe față compoziția, lăsați-o să acționeze o jumătate de oră, apoi clătiți cu apă călduță.
Face minuni în cazul tenului uscat, tern, obosit, cenușiu.

Exfoliant cu drojdie de bere, tărâțe, mălai și coada-șoricelului

Ingrediente: o lingură de drojdie de bere, două linguri de tărâțe de grâu, o lingură de mălai, ceai concentrat de coada-șoricelului.
Mod de preparare: Amestecați droj­dia cu puțin ceai, cu tărâțele și mă­laiul, apoi adăugați ceai, până se for­mează o pastă moale. Înainte de folo­sire, aplicați pe față comprese cu apă caldă, pentru câteva minute. În­tindeți apoi preparatul, lăsați-l să pă­trundă în piele puțin, și masați-l câteva minute cu mișcări circulare. Îndepăr­tați cu apă caldă, apoi cu apă rece.
Înlătură celulele moarte și lasă pie­lea proaspătă, stimulează circulația și dă luminozitate.

Tratament pentru acnee cu drojdie de bere, miere, lămâie și propolis

Ingrediente: o lingură de drojdie de bere, o lingură de miere, o lingură de suc de lămâie, 5-6 picături de tinctură de propolis.
Mod de preparare: se amestecă ingredi­en­tele și se aplică masca pe față pentru o jumă­tate de oră. Se clătește cu apă rece. Se folo­sește o dată pe săptă­mână. Este detoxi­fian­tă, antiseptică și cicatrizantă și în timp, duce la vinde­carea acneei.
În paralel, se ia o lingură de drojdie de bere (poate fi amestecată cu puțină miere), dimineața, pe stomacul gol, timp de 20 de zile. După o pauză de 10 zile, se reia tratamentul.

Tratament contra căderii părului

Se ia dimineața, pe stomacul gol, o lingură - o lingură și jumătate de droj­die de bere (poate fi amestecată cu pu­țină miere), timp de o lună. (Pentru a vedea dacă o tolerați, începeți cu o can­titate foarte mică, un sfert de linguriță, pe care o creșteți treptat.) Se face pau­ză 10 zile, după care se reia trata­mentul. Efectele sunt uimitoare, dar se văd după cel puțin trei săptămâni de trata­ment.