* Feriți-vă de legumele ambalate. Adesea, în pachete se pun conservanți. Preferați legumele de pe tarabe, care se cumpără la kilogram. Dacă totuși le găsiți ambalate, scoateți-le cât mai repede afară din pungă. Fac forme invizibile de mucegai.
* Semnul de recunoaștere: codița verde. Când cumpărați morcovi, pătrunjel, gulii sau conopidă, fiți atenți ca frunzele ori codițele legumelor să fie puternic verzi. Tocate mărunt, ele pot fi folosite împreună cu restul legumei. Puneți-le însă cu economie în mâncare, fiindcă au un gust extrem de accentuat.
* Curățați și spălați legumele doar înainte de preparare. Dacă faceți aceste operațiuni cu mult timp înaintea preparării, legumele își pierd toate vitaminele.
* Fierbeți legumele în apă puțină. Legumele trebuie fierte în apă sărată, dar numai atât cât lichidul să le acopere. Belșugul de apă "spală" substanțele hrănitoare.
* Aburii sunt ideali. Modul ideal de preparare a legumelor este fierberea în abur. În comerț există oale speciale cu o strecurătoare adaptată deasupra, în acest scop.