Cumpărături de primăvară

Redactia
* Cumpărați numai legume proaspete. Ele au o culoare puternică, sunt tari și se rup ușor.

* Feriți-vă de legumele ambalate. Adesea, în pachete se pun conservanți. Preferați legu­mele de pe tarabe, care se cumpără la kilogram. Dacă totuși le găsiți ambalate, scoateți-le cât mai repede afară din pungă. Fac forme invi­zibile de mucegai.
* Semnul de recunoaștere: codița verde. Când cumpărați morcovi, pătrunjel, gulii sau conopidă, fiți atenți ca frunzele ori co­dițele legumelor să fie puternic verzi. To­cate mărunt, ele pot fi folosite împre­ună cu restul legumei. Puneți-le însă cu eco­no­mie în mâncare, fiindcă au un gust ex­trem de accentuat.
* Curățați și spălați legumele doar înainte de preparare. Dacă faceți aceste operațiuni cu mult timp înaintea preparării, legumele își pierd toate vitaminele.
* Fierbeți legumele în apă puțină. Le­gu­mele trebuie fierte în apă sărată, dar numai atât cât lichidul să le acopere. Bel­șugul de apă "spa­lă" substanțele hrăni­toare.
* Aburii sunt ideali. Modul ideal de pre­pa­rare a legumelor este fierberea în abur. În co­merț există oale speciale cu o strecurătoare adap­­tată deasupra, în acest scop.