Boli de inimă - Tratamente cu bere

Cititor Formula AS
În acest capitol vă vom explica despre felul cum poate berea să ajute la terapia câtorva boli ale sistemului cardio-vascular. În aceasta nu este nimic uimitor, oamenii știu deja de mult despre diferite însușiri curative ale berii.

Faptul că folosirea cu regularitate a berii în canti­tăți mici scade riscul bolilor cardio-vasculare și ridică simțitor puterile de apărare a organismului a fost do­ve­dit științific. O recunoaștere pe care medicina popu­lară o știe demult. În Tibet și în Siberia, berea este și astăzi un leac la îndemână când e vorba de boli dintre care fac parte și suferințele inimii.

STENOCARDIA

Bere cu măceș
Ingrediente: 150 ml bere, 20 g rădăcină de măceș, 250 ml apă.
Mod de preparare: Înmuiați rădăcina de măceș în bere câteva ore, pe urmă uscați-o și mărunțiți-o. Turnați apă fierbinte pe rădăcina mărunțită și fier­beți-o la foc mic 15 minute. Răciți preparatul și stre­curați-l prin 1-2 straturi de tifon.
Mod de administrare: Se bea infuzia caldă, câte un pahar, de 3 ori pe zi, după masă. Perioada de terapie este de o săptămână, apoi se ia o pauză de 10 zile.

Bere cu păducel și usturoi
1. Ingrediente: 250 ml bere proaspătă slab al­coolizată, câte 50 g fructe de păducel și măceș, 20 g flori de păducel, 1-2 căței de usturoi, 1/2 l apă.
Mod de preparare: Opăriți fructele și florile de păducel, măceș, usturoiul pisat. Infuzați-le câteva ore, apoi strecurați-le.
Mod de administrare: Beți infuzia de 4 ori pe zi, înainte de masă, adăugând la fiecare pahar câte o lingură de bere.
Perioada terapiei este de 2 săptămâni. Vă puteți folosi de această rețetă în caz de insuficiență vas­cu­lară.
Concentrarea plantelor medicinale menționate mai sus, infuzate în bere, îmbunătățește alimentarea muș­chiu­lui inimii cu sânge.
2. Ingrediente: 2 linguri bere blondă proas­pătă, 100 g fructe de păducel, 1/2 l apă.
Mod de preparare: Opăriți păducelul și infu­za­ți-l câteva ore la temperatura camerei. Strecurați prin câteva straturi de tifon.
Mod de administrare: Beți de 4 ori pe zi, după masă, adăugând în paharul de infuzie câte 2 linguri de bere. Cura ține 18 zile.

ARITMIA
(Tulburări de ritm cardiac)


Bere, scoruș, stafide...
Ingrediente: 150 ml bere, câte 100 g fructe us­cate de măceș, scoruș, păducel, călin, stafide, caise, 1 l apă.
Mod de preparare: Amestecul se mărunțește, se opărește și se lasă să se infuzeze peste noapte.
Mod de administrare: Se bea câte un pahar de 3 ori pe zi. Înainte de administrare, adăugați două linguri de bere proaspătă slab alcoolizată. Perioada te­rapiei este de 3 săptămâni.

Bere cu urzici
Ingrediente: 150 ml bere, 100 g urzică tânără, două linguri de miere, 2 linguri de zahăr, 1 l apă.
Mod de preparare: Tăiați vârfurile și frunzele urzicii tinere înainte de înflorire, uscați-le la umbră, pe urmă mărunțiți-le. Opăriți urzica cu apă fierbinte, puneți-o pe foc, fierbeți-o la foc mic, timp de 5 mi­nute. Pe urmă răciți decoctul și strecurați-l.
Mod de administrare: Beți ceaiul cald, de 4 ori pe zi, câte 1/2 pahar, adăugând câte o lingură de bere proaspătă, miere și zahăr. Repetați luarea decoctului timp de 10 zile, pe urmă faceți o pauză de o săptămână și repetați procedeul.

TAHICARDIA
(Mărirea numărului de contracții)


Bere cu mentă și alte plante
Ingrediente: 150 ml bere proaspătă slab alcooli­zată, câte 20 g mentă bună, rădăcină de valeriană, frunze de roiniță, flori de păducel, 10 g talpa-gâștei, 1 l apă.
Mod de preparare: Înmuiați amestecul de plante în bere, pe urmă uscați-l și mărunțiți-l. Opări­ți-l, lăsați-l să se infuzeze 30-40 de minute. Când ceaiul s-a infuzat, strecurați-l.
Mod de administrare: Luați de 3 ori pe zi câte 1/2 pahar după masă, timp de 3 săptămâni.

Baie cu bere și rocoină
Ingrediente: 750 ml bere, 1 kg plante de rocoină (Stellaria media), 1 l de apă.
Mod de preparare: Opăriți planta uscată sau proaspătă. Când ceaiul s-a răcit, strecurați-l.
Mod de administrare: Infuzia se toarnă în vana cu apă, adăugând și berea. Se recomandă două băi pe săptămână.

Infuzie de usturoi cu bere
Ingrediente: 150 ml bere proaspătă, 1 căpățână de usturoi.
Mod de preparare: Curățați și mărunțiți ustu­roiul. Turnați peste el bere proaspătă (dar nu la cutie) și lăsați amestecul la mace­rat trei ore.
Mod de adminis­tra­re: Luați înainte de masă câte o linguriță, de 3 ori pe zi, timp de o săptămână.

Bere cu valeriană
Ingrediente: 150 ml bere blondă, 20 g rădăcină de valeriană, 1/2 l apă.
Mod de preparare: Înmuiați rădăcina mărunțită de valeriană în bere timp de două ore, apoi strecurați-o. Opăriți-o și lăsați-o peste noapte în termos. Strecurați lichidul înainte de utilizare.
Mod de adminis­tra­re: Beți de 3 ori pe zi câte 1/3 de pahar. Durata tera­piei este de două săptămâni.

HIPOTONIA
(Tensiune scăzută)


Bere, lămâie și caise
Ingrediente: două linguri de bere blondă, o lă­mâie, două pahare de caise, 3 lingurițe de miere, pre­ferabil din flori de hrișcă.
Mod de preparare: Treceți prin mașina de tocat lămâia și caisele. În amestecul obținut adăugați mierea dizolvată pe baie de aburi. Amestecați. Adăugați berea înainte de administrarea ulterioară a ceaiului.
Mod de administrare: Luați câte două lingurițe, de 3 ori pe zi, înainte de masă, timp de 30 de zile.

Bere și scorușe
Ingrediente: 250 ml bere, 30 g scorușe roșii.
Mod de preparare: Mărunțiți scorușele, turnați berea, lăsați-o la macerat 12 ore. Păstrați-o într-un vas de sticlă, în frigider.
Mod de administrare: Luați seara (înainte de culcare) două lingurițe de 2-3 ori pe săptămână, timp de 21 de zile.

ATEROSCLEROZA

Bere și pepene verde
Ingrediente: 250 ml bere blondă slab alcoolizată, 2 kg pepene.
Mod de preparare: Stoarceți sucul din pulpa pepe­nelui. La fiecare pahar de suc de pepene adăugați trei linguri de bere.
Mod de administrare: Luați câte un pahar, de 3 ori pe zi, înaintea mesei. Durata terapiei este de două săptămâni.

COLESTEROLUL

Bere și plante
Ingrediente: 150 ml bere proaspătă slab alcooli­zată, câte 20 g rădăcină de păpădie și plante de coada-șoricelului, 50 g măceșe, 1 l apă.
Mod de preparare: Infuzați măceșele zdrobite în bere 1-2 ore, pe urmă strecurați lichidul. Mărunțiți rădă­cinile de păpădie, amestecați-le cu coada-șorice­lului și cu măceșele zdrobite, opăriți-le și fierbeți-le 15 minute. Răciți-le și strecurați-le. Decoctul se ține în frigider maximum 7 zile.
Mod de administrare: Se ia dimineața câte 3/4 pahar, timp de două săptămâni, pe urmă faceți o pauză de 5 zile și repetați procedeul.

Bere cu călin
Ingrediente: două linguri de bere proaspătă, 50 g călin, 250 ml apă.
Mod de preparare: Înmuiați că­li­nul în apă fier­binte, lăsați-l să se in­fu­zeze 30 minute.
Mod de administrare: Beți de câteva ori pe zi, adău­gând în paharul de ceai 2 linguri de bere proas­pătă slab alcoolizată.
Durata terapiei este de trei săptă­mâni.

CARDIOSCLEROZA

Bere, păducel, talpa-gâștei
Ingrediente: 2 linguri de bere, 20 g talpa-gâștei, 30 g păducel uscat, 1/2 l apă.
Mod de preparare: Udați ames­te­cul mărunțit de plante cu apă fier­binte. Infuzați-l câteva ore, pe urmă strecurați.
Mod de administrare: Luați de trei ori pe zi, timp de două săptămâni, după masă, câte 1/2 pahar, adău­gând câte 2 linguri de bere proaspătă slab al­cooli­zată.

Bere, valeriană, roiniță
Ingrediente: 3 linguri de bere proaspătă slab al­coolizată, câte 20 g rădăcină de valeriană și frunze de roiniță, 15 g coada-șoricelului, 750 ml apă.
Mod de preparare: Mărunțiți ingredientele, tur­nați peste ele apă fierbinte și infuzați-le 3 ore. Pe urmă strecurați infuzia.
Mod de administrare: Luați câte 1/2 pahar, de 3 ori pe zi, înainte de masă, adăugând o lingură de bere. Durata terapiei este de două săptămâni.

INSUFICIENȚĂ CARDIACĂ

Bere, măceșe, morcovi
Ingrediente: 250 ml bere blondă slab alcoolizată, câte 100 g fructe de măceș și coacăze negre, morcovi, frunze de urzică, 1 l apă.
Mod de preparare: Fierbeți amestecul în clocot rapid și infuzați-l câteva ore. Pe urmă strecurați.
Mod de administrare: Luați câte 1/4 pahar, de 4 ori pe zi, înainte de masă. Înainte de administrare, adău­gați două linguri de bere. Pentru terapie sunt sufi­ciente 20 de zile.

Bere și fructe de pădure
Ingrediente: 250 ml bere blondă slab alcooli­zată, câte 20 g fructe de măceș, frunze de zmeur, coacăze negre și merișor, 750 ml apă.
Mod de preparare: Turnați apă fierbinte peste ames­tecul mărunțit de plante, puneți-l la foc mic și fier­beți 10-15 minute. Pe urmă infuzați 4 ore și stre­curați produsul prin 1-2 straturi de tifon.
Mod de administrare: Luați câte 1/2 pahar de ceai, de 2-3 ori pe zi, adăugând câte 3 linguri de bere. Peri­oada terapiei durează 4 săptămâni.

MARTA BEURAN